Smartphone-ul Galaxy S9, 5G și AI în prim plan la MWC 2018

1760

Mobile World Congress este cel mai mare eveniment de telefonie mobilă din lume și mai mulți giganți de electronică precum Samsung, Sony și Huawei își lansează aici cele mai recente dispozitive mobile.

Samsung este așteptat să lanseze smartphone-ul Galaxy S9 duminică 25 februarie, cu o zi înainte de debutul MWC 2018. Alte teme importante de pe agenda MWC 2018 includ 5G, inteligență artificială AI, realitatea virtuală și realitatea augmentată.

Peste 100.000 de persoane au participat la manifestarea din 2017, iar evenimentul din acest an este așteptat să depășească pe cel de anul trecut. Cele mai așteptate și discutate evenimente de la MWC sunt, de obicei, noile lansări de telefoane, iar lansarea lui Samsung Galaxy S9 se așteaptă să fie cel mai important eveniment.

Samsung a planificat un eveniment și o conferință de presă programată pentru duminică, când va prezenta noul dispozitiv, chiar înainte de deschiderea oficială a MWC. HMD Global, care acum face telefoane sub marca Nokia, va avea de asemenea, duminică, lansările de noi telefoane, în timp ce gigantul japonez Sony are lansările programate pentru luni.

Dincolo de ofertele high-end de la Samsung, care vor fi în prim-planul acestui eveniment, analiștii se așteaptă la un număr mare de dispozitive Android și de la alte firme care sunt prezente la show.

La toată lumea îi place să vadă cel mai recent și mai strălucitor dispozitiv, dar cred că am ajuns la cele mai înalte cote atunci când vine vorba de smartphone-uri„, a declarat Ben Wood, șeful firmei de cercetare de piață de la CCS Insight, la începutul acestei săptămâni. Vânzările globale de smartphone-uri au înregistrat primul lor declin în ultimul trimestru al anului 2017, potrivit datelor furnizate de firma Gartner.

O altă temă considerată de toții specialiștii ca fiind deosebit de importantă este cea referitoare la 5G. La noua rețea 5G s-a lucrat foarte mult în ultimii ani, dar analiștii așteaptă planuri mai concrete în ce privește viitoarea generație de rețea mobilă.

Toată lumea se așteaptă la o abordare finală privind lansarea comercială a serviciilor 5G. Există mai multe studii pre-comerciale ce privesc data când va sosi 5G și ce va furniza această rețea în următorii ani„, a declarat Ian Fogg, șeful departamentului mobile la CCS Insight, pentru CNBC.

CNBC Consumer News and Business Channel, este un canal de televiziune prin cablu și satelit, înființat în 1989 și are sediul în Englewood Cliffs, New Jersey. Rețeaua acoperă în principal piețelor financiare din S.U.A. și piețele internaționale. În 2015, CNBC avea ca abonați aproximativ 93.623.000 de case, adică 80,4% din casele cu acces la televiziune din Statele Unite.

Deja, companii producătoare precum Samsung, Nokia, Huawei împreună cu unele companii de telefonie mobilă au efectuat studii și au testat rețeaua 5G. 5G este deja utilizată la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud de către Samsung în colaborare cu alte firme, iar AT & T a anunțat recent planurile de a lansa 5G către unii dintre clienții săi încă din acest an.

Inteligența artificială (AI) este una dintre cele mai noi și revoluționare tehnologii și continuă să fie discutată între mai multe companii în acest an. Firmele de telecomunicații vor discuta modul în care AI poate fi folosită pentru a-și îmbunătăți rețelele, în timp ce producătorii de telefoane mobile vor aborda modul în care tehnologia poate fi folosită în dispozitivele lor.

Samsung este una dintre firmele care este cea mai interesată de acest lucru. Firma sud-coreeană înregistrează al treilea cel mai mare număr de brevete pentru inteligența artificială AI din lume. AI va fi un element fundamental al tuturor dispozitivelor și serviciilor în viitor și va oferi o experiență fantastică.

Luni începe Mobile World Congress 2018 Barcelona, vom vedea ce surprize ne vor oferi firmele de tehnologie cu această ocazie. Până luni rămâneți pe iLoveSamsung pentru că duminică 25 februarie vom fi prompți și vă vom relata despre lansare lui Samsung Galaxy S9.

SURSĂCNBC