Galaxy S9 și S9+ au fost certificate de Centrul Național de Criptologie

815

Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat că Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ au primit certificarea de la Centrul Național de Criptologie (CCN). Această certificare este adăugată celor deja obținute anul trecut de Samsung Galaxy Note 8 și Galaxy S8 și S8+.

Galaxy Note 8 este al doilea model al companiei Samsung cu această calificare, prin care se recunoaște capacitatea dispozitivului de a gestiona informații cu un nivel ridicat de securitate. Primele modele certificate de Centrul Național de Criptologie din Spania au fost Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+.

Galaxy S9 și Galaxy S9+ protejate de Samsung Knox

Samsung Electronics este singura companie de telefonie mobilă din Spania ce are smartphone-uri cu această certificare. Gigantul high-tech are deja cinci dispozitive în Catalogului Produselor de Securitate a Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor. Acestă listă include doar acele produse care au fost validate și certificate de CCN pe baza caracteristicilor de securitate. Aceste telefoane sunt catalogate ca fiind potrivite pentru utilizarea în Sistemul de Securitate Națională (ENS) în categoria „Înaltă”. Vedeți ce pot aceste două smartphone-uri Samsung în review-ul nostru de pe iLoveSamsung.

Samsung Galaxy S9 și S9+ se remarcă pentru designul lor cu Infinity Display, camere avansate și certificare IP68. Aceste caracteristici permit utilizatorilor să lucreze mai productiv, menținând în același timp cele mai înalte standarde de securitate datorită Samsung Knox. În plus, platforma de securitate Samsung Knox este integrată în hardware și rămâne operațională de când telefonul inteligent este pornit.

CCN, este o agenție aflată în subordinea Centrului Național de Informații (CNI). CCN îndeplinește, printre altele și funcția de organism de certificare al Sistemului Național de Evaluare și Certificare a Securității Tehnologiilor Informaționale din Spania (ENECSTI). Certifică produse, servicii și sisteme tehnologice și de informare care sunt utilizate în domeniul lor.

Centro Nacional de Inteligencia – Centrul Național de Informații (CNI) este agenția spaniolă de informații. Are sediul în apropiere de Madrid. Bugetul oficial al CNI pentru anul 2017 a fost de aproximativ 261 milioane de euro, dar poate obține resurse suplimentare din fondurile de rezervă în caz de situații speciale.

CCN, este o agenție aflată în subordinea Centrului Național de Informații (CNI). Este responsabilă pentru asigurarea securității tehnologiilor informației și comunicațiilor în administrația spaniolă. CCN îndeplinește, printre altele și funcția de organism de certificare al Sistemului Național de Evaluare și Certificare a Securității Tehnologiilor Informaționale din Spania (ENECSTI).

În conformitate cu activitățile care îi sunt încredințate, CCN acreditează capacitatea produselor digitalizate și a sistemelor de tehnologia informației, pentru a garanta securitatea în transmiterea și prelucrarea informațiilor.