Actualizarea seriei Galaxy S9 și Note 9 cu One UI 2.1 din iunie în Coreea

682
Sursa Foto: Jeongchan via sammobile.com

După mai multe săptămâni, după multe confuzii și informații care s-au bătut cap în cap Samsung a confirmat în sfârșit că seria Galaxy S9 și Galaxy Note 9 vor primi actualizarea One UI 2.1. Știm că firmware-ul One UI 2.1 pentru Galaxy Note 9 este deja în dezvoltare. Recent un moderator de la Comunitatea Samsung din Coreea a dezvăluit că Note 9 va primi noua interfață Samsung cândva în iunie.

Acum un alt moderator a confirmat că Galaxy S9 și Galaxy S9+ vor primi actualizarea One UI 2.1 tot în iunie. Din nou, confirmarea vine pentru piața sud-coreeană. Conform SamMobile, companiei Samsung îi va lua probabil câteva săptămâni pentru a lansa actualizarea în alte țări. Cam aceasta este perioada standard care trece de la lansarea unei actualizări în Coreea de Sud.

Mai multe îmbunătățiri cu interfața One UI 2.1 pe Galaxy S9 și Note 9

Interfața Samsung One UI 2.1 a fost lansată pentru prima dată cu telefoanele din seria Galaxy S20 și Galaxy Z Flip. A început să treacă la telefoanele din seria Galaxy Note 10 și la cele din seria Galaxy S10 luna trecută. Noul One UI Samsung aduce Quick Share, ecran Zoom, moduri de cameră precum Single Take, un mod Pro pentru video, noi filtre, Selfie Tone și noi AR Emoji. Funcția de traducere multilingvă pentru tastatura Samsung este, de asemenea, oferită.

Galaxy Note 9 a debutat în august 2018 rulând Samsung Experience UX și Android 8.1 Oreo. De atunci, a primit actualizări pentru Android 9 Pie și Android 10, având în prezent interfața Samsung One UI 2.0. Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ au fost lansate în februarie 2018 și au ajuns la vânzare în martie. Au fost lansate cu Android 8.0 Oreo. Ambele smartphone-uri au primit apoi Android 9 Pie și Android 10 cu One UI 2.0.

Quick Share – Partajarea rapidă  vă permite să transferați fișiere cu alte smartphone-uri sau dispozitive Samsung. Fișierele pot fi de până la 1GB, cu un număr total de 2GB trimise pe zi. Puteți partaja cu până la cinci dispozitive simultan.

Vă reamintim că smartphone-urile Galaxy S10 / S10+, Galaxy S10e, Galaxy Note 10, Note 10+ au primit noua interfață. De asemenea, Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite au primit deja actualizarea One UI 2.1.

Nu se știe câte funcții de la One UI 2.1 vor trece la seria Galaxy S9 și Galaxy Note 9. Sperăm să vedem cel puțin caracteristici precum Quick Share și Music Share, care vă permit să partajați fișiere cu alte smartphone-uri Galaxy, respectiv, cu alte dispozitive. Aceasta este doar o presupunere, dar rămâne de văzut care dintre celelalte funcții vor trece la S9 și Note 9.