Galaxy S9 primește „Scene Optimizer” la actualizarea cu Android 9.0 Pie

2407

Una dintre caracteristicile noi pe care Samsung le-a introdus în camera phablet-ului Galaxy Note 9 este Scene Optimization. Aceasta este o funcție care „recunoaște” ce doriți să fotografiați și apoi optimizează toate tipurile de setări specifice scenei respective. Mai târziu, prin actualizarea cu Android 9 Pie, această caracteristică va fi disponibilă și pentru Samsung Galaxy S9 și S9+.

Redactorii site-ului XDA Developers au văzut noua funcția într-un firmware pentru testarea cu Android 9.0 Pie pentru Galaxy S9. Acolo, funcția este disponibilă pe toate celelalte caracteristici ale camerei, cum ar fi AR Emoji, Live Focus și Panorama. Deci nu este o setare „extra” ca pe Samsung Galaxy Note 9.

Introducerea caracteristicii de optimizare a scenei pe unele telefoane mai vechi dar și pe unele noi, naște și o întrebare. Ce face mai exact Scene Optimizer și cum se poate beneficia mai bine de această caracteristică pe noile telefoane? Aceasta a apărut recent și pe Samsung Galaxy A7 și, de asemenea, pe Galaxy A9. Sperăm, că vom putea răspunde mai târziu la această întrebare după mai multe teste cu noile telefoane, dar și după actualizarea cu Android 9.0 Pie a celor două Galaxy S9 și Galaxy S9+.

Detectarea erorilor tot cu actualizarea Android Pie

Conform site-ului GalaxyClub, Samsung mai aduce ceva cu upgrade-ul Android Pie. Desigur printre alte noutăți care până acum nu au transpirat în mediul online. Android Pie aduce funcția Detectare erori la alte telefoane Galaxy. Această caracteristică a apărut și ea în smartphone-ul Galaxy Note 9. Este o funcție interesantă și utilă care printre altele poate avertiza că lentila aparatului de fotografiat este murdară.

În noiembrie 2011, 27% din toate fotografiile realizate au fost făcute cu telefoane smartphone echipate cu aparate foto. În septembrie 2012, conform unui studiu, că 4 din 5 proprietari de smartphone folosesc dispozitivul pentru a face cumpărături online.

Tot pe Samsung Galaxy Note 9, aplicația de detectare a erorilor vă va informa, de asemenea, dacă cineva clipește sau dacă fotografia a fost mișcată. Aceste gadget-uri vor fi în curând la Galaxy S9 și S9+ și, eventual, pe alte telefoane Galaxy care vor fi actualizate cu Android 9.0 Pie. Este vorba în primul rând e Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+. Dacă aceste dispozitive primesc și modul de optimizare a scenei, momentan nu suntem în măsură să răspundem.

Nu se știe exact când Samsung va actualiza Galaxy S9 la Android 9.0. Conform antecedentelor Samsung în materie de actualizări cu noul sistem de operare, presupunem că se va întâmpla la începutul anului 2019. Dacă vine mai devreme, atunci este un lucru bun și, poate puțin surprinzător.