Galaxy S9 a primit Night Mode cu cea mai recentă actualizare

5290

Actualizarea de securitate din iunie pentru Samsung Galaxy S9 aduce un mod dedicat Night Mode pe acest smartphone. Atunci când compania sud-coreeană a adus Night Mode pe seria Galaxy S10, ne-am întrebat dacă această caracteristică va ajunge sau nu și la celelalte smartphone-uri pilot anterioare.

Acum avem răspunsul, Samsung Galaxy S9 a primit Night Mode pentru camerele foto. Nu este pentru prima dată când Samsung aduce caracteristici ale camerei de la ultimul model high-end lansat la un telefon mai vechi. Anul trecut, am văzut caracteristicile camerei aflate pe Galaxy S9, cum ar fi AR Emoji și Super Slow-mo, care s-au îndreaptă spre mai multe telefoane Galaxy. Au apărut pe telefoane din gama bugetară, mid-range și pe cele premium.

Actualizarea de securitate din iunie ocupă un spațiu de 574 MB și rezolvă 8 vulnerabilități critice, 19 mari și una moderată. Acestă versiune are numărul G965FXXU5CSF2 pentru modelele Galaxy S9+ și G960FXXU5CSF2 pentru Samsung Galaxy S9.

La fel de bun ca Night Mode aflat pe seria Galaxy S10

Site-ul SamMobile a testat noul modul de noapte pe Samsung Galaxy S9 după instalarea actualizării. Conform colegilor noștri de acolo, Night Mode funcționează la fel ca modul de noapte pe Galaxy S10. Nu este deloc surprinzător acest lucru, deoarece ambele telefoane au același hardware de bază al camerei.

S-ar putea ca modelul Galaxy S10+ să fi făcut fotografii mai saturate și puțin mai bune în comparație cu Galaxy S9, dar nesemnificativ. În plus, diferența nu va fi o preocupare pentru nimeni dacă nu se uită la cele două fotografii una lângă alte, făcute de cele două telefoane.

Prima teorie despre software – înainte de crearea computerelor pe care le cunoaștem astăzi – a fost propusă de Alan Turing în eseul său despre numerele computerizate din 1935. Turing a fost un informatician, matematician și criptanalist. A lucrat pentru Government Code and Cypher School la Bletchley Park, Marea Britanie.

În plus față de Night Mode, actualizarea adaugă opțiunea de a regla estomparea fundalului în modul Live Focus când se folosește camera frontală. Cu Live Focus, prin utilizarea a două camere, smartphone-ul este capabil să modeleze un spațiu tridimensional. Apoi va utilizează software-ul la retușuri, pentru neclaritatea fundalului în fotografia finală. Sperăm că vom vedea o actualizare similară făcându-și drumul spre Samsung Galaxy Note 9 în următoarele săptămâni. Suntem siguri că acest lucru se va întâmpla cu o viitoare actualizare, dar rămâne de văzut când.

Proprietarii de Galaxy S9 vor trebui să aștepte un pic înainte ca actualizarea din iunie să sosească și în România. Este disponibilă în prezent în mai multe țări iar extinderea la nivel global poate dura mai multe zile. Puteți verifica dacă actualizarea este disponibilă pe smartphone prin deschiderea aplicației Setări pe telefonul dvs. Galaxy S9 sau Galaxy S9+, selectând Actualizare software, apoi atingând opțiunea Descărcare manuală actualizări.