Galaxy SmartTag 2 certificat de FCC, brelocul are un nou design

148
Galaxy SmartTag 2 certificat de FCC
Sursa foto: via 9to5google.com

Despre dispozitivul de urmărire a obiectelor Samsung Galaxy SmartTag 2 au fost la un moment dat informații că va fi lansat la Galaxy Unpacked la Seul. Nu s-a întâmplat acest lucru. Acum dispozitivul Samsung de Samsung a doua generație cu Bluetooth și Ultra-wideband (UWB), a fost certificat de agenția americană FCC.

Galaxy SmartTag original a fost lansat în 2021 și a fost oferit în două modele – o versiune de bază mai ieftină doar cu Bluetooth Low Energy (BLE) și un Samsung Galaxy SmartTag+ mai scump care a asociat BLE cu UWB pentru o stabilire mai precisă a locației. Atunci Samsung a spus că – la fel ca AirTag de la Apple și spre deosebire de alte opțiuni compatibile cu Android – Galaxy SmartTag funcționează doar cu telefoanele Galaxy. Nu este clar dacă Samsung Galaxy SmartTag 2 va funcționa și cu alte telefoane de pe piață.

Samsung Galaxy SmartTag 2 mai aproape de lansare

Până acum, singurele informații pe care le-am aflat despre Samsung Galaxy SmartTag 2 provin dintr-o listare de pe Bluetooth SIG. Acolo am aflat că noul tracker de urmărire a obiectelor va necesita în continuare utilizarea aplicației SmartThings de la Samsung. Nu a existat acolo niciun semn că viitorul breloc Samsung ar putea să accepte rețeaua Find My Device.

Ieri Samsung Galaxy SmartTag 2 a apărut listat pe site-ul Federal Communications Commission (FCC). Am văzut același număr de model EI-T5600 care a fost observat anterior. Din listarea pe site-ul american, se pare că Samsung lansează doar o singură variantă de tracker, având doar conectivitate UWB.

UWB Ultra-WideBand este un protocol de comunicație fără fir cu rază scurtă de acțiune care funcționează prin unde radio la frecvențe foarte mari. UWB permite o conștientizare spațială și o capacitate direcțională cu o precizie incredibilă.

Mai important, listarea pe site-ul FCC include și prima previzualizare a designului brelocului, datorită unei imagini de referință. Modelul anterior are un design pătrat rotunjit, asemănător cu pictogramele de pe ecranul de pornire a dispozitivelor Galaxy. Dar, Galaxy SmartTag 2 are formă de pastilă și seamănă cu noile taste de comutare Material You de la Google, potrivit 9to5Google. În plus, bucla brelocului este mult mai mare decât înainte, ceea ce ar trebui să faciliteze punerea lui pe mai multe obiecte.

Sursă foto: FCC

Inițial, era de așteptat Galaxy SmartTag 2 să apară alături de cele mai recente dispozitive Galaxy Fold, Flip și Tab. Cu toate acestea, Galaxy Unpacked de săptămâna trecută a venit și a plecat fără acest tracker de urmărire. Așa fiind, compania ar putea amâna lansarea accesoriului până la începutul anului viitor, alături de seria Galaxy S24. Nu excludem nici o lansare alături de Galaxy S23 FE sau Galaxy Tab S9 FE.