Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019), o nouă tabletă Android de 8 inch

834
Sursa Foto: via AndroidPolice.com

Galaxy Tab A 8.0 (2019) este următoarea tabletă ce va fi lansată de Samsung. Piața de tablete Android în 2019 nu este una destul de bună iar Google a decis să nu mai producă astfel de dispozitive. Dar, nu este prima dată când Google face acest lucru. Numai că acest lucru nu împiedică Samsung să lanseze în curând o nouă versiune de comprimat.

Popularitatea tabletelor de 7 și 8 inch a scăzut destul de mult în ultimul timp. Una din explicațiile acestui lucru ar fi că în prezent folosim telefoane cu ecrane tot mai mari. Poate cu atât mai mult informația, via AndroidPolice, privind lansarea tabletei Galaxy Tab A 8.0, este puțin surprinzătoare.

Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) cu procesor Snapdragon 429

Pentru a nu fi confundată cu versiunea echipată cu S Pen, lansată în luna martie, această nouă variantă include un afișaj TFT WXGA de 1280×800. Tab A 8.0 va avea o diagonală de 8 inch (20,32 centimetri) și include un procesor Quad-core de 2.0 GHz. Conform XDA-Developers este vorba de Snapdragon 429. Acesta va fi însoțit de 2 GB de memorie RAM și 32 GB capacitate de stocare. Există, de asemenea, un slot pentru card microSD pentru a adăuga până la 512 GB dacă aveți nevoie. Galaxy Tab A 8.0 (2019) rulează cu Android 9 Pie din cutie.

Tableta are două camere: 8 MP în spate cu autofocus, plus o cameră de 2 MP pentru selfie. Bateria are o capacitate de 5.100 mAh și este descrisă de Samsung ca fiind una „de lungă durată”. Cu o grosime de 8 mm (versiunea Wi-Fi) și o greutate de 345 grame, tableta este destul de ușoară și de manevrabilă. Este ceva mai mult decât ne-am fi așteptat de la o astfel de tabletă Samsung mică.

Spotify este serviciu de streaming muzical lansat în 7 octombrie 2008. În februarie 2019, a avut 207 de milioane de utilizatori activi lunar, inclusiv 96 de milioane de abonați plătitori. Începând cu luna martie 2019, Spotify este disponibil în aproape 80 de țări. Serviciul oferă acces la peste 40 de milioane de melodii.

Samsung oferă diferite facilități când lansează Galaxy Tab A 8.0 (2019)

Într-o încercare de a încuraja vânzările, Tab Galaxy A 8.0 vine cu un abonament gratuit YouTube Premium de 2 luni, precum și 3 luni de Spotify Premium. Un Kids Mode și Family Share sunt pe tabletă. Cu modul Kids Home activat, Samsung spune că „oferă funcții distractive și interactive cu o interfață prietenoasă pentru copii„. În timp ce Family Share vă va permite să împărtășiți oricărui programe, note, fotografii și memento-uri pentru până la șase membri într-un grup de familie.

Dacă aceste lucru vor fi suficiente pentru a convinge consumatorii că o tabletă Android de 8 inch este o achiziție bună, chiar nu știm. În acest moment, nu există nicio informație despre disponibilitatea sau prețul pentru Galaxy Tab A 8.0 (2019). Știm doar că va fi disponibilă în alb sau negru și în variante Wi-Fi și LTE când va fi lansată.