Galaxy Tab S5e și alte telefoane din seria Galaxy A 2019 suportă ARCore

853
ARCore
Sursa Foto: Google ARCore

Google a surprins cu realizările realității augmentate atunci când a anunțat ARCore. A fost o modalitate mult mai bună de a aborda spațiul AR decât încercările sale anterioare cu Proiectul Tango. În plus ARCore a fost disponibilă pentru mai multe dispozitive. Acum și Galaxy Tab S5e și mai multe telefoane din seria Galaxy A 2019 suportă ARCore.

Cu toate acestea, compania nu a tratat ARCore la nivelul altor servicii Google și a adăugat suport numai pentru dispozitivele care rulează o anumită versiune de Android. În schimb, Google a adăugat manual suport pentru diferite dispozitive. Zilele trecute Google a anunțat că Galaxy Tab S5e, Galaxy A30, A40, Galaxy A50, A70 și Galaxy A80 primesc această caracteristică.

ARCore este disponibilă pe telefoane cu Android 7.0 sau o versiune mai nouă

ARCore este platforma Google pentru experiențe AR pe dispozitive mobile. Aplicațiile ARCore pot suprapune conținutul virtual peste lumea reală atunci când sunt vizualizate prin intermediul camerei telefonului. Utilizatorii pot muta acel conținut virtual pur și simplu mergând în jur cu dispozitivul sau folosind senzorii pentru a detecta mișcarea. Acest lucru este realizat prin utilizarea tehnologiei ARCore de urmărire a mișcării pentru a determina atât poziția, cât și orientarea telefonului în timp ce se deplasează prin spațiu.

Cu o lună în urmă ARCore a devenit disponibil pe care mai multe telefoane OnePlus, apoi și pe unele ASUS, Sony și Xiaomi. Acum seria Galaxy A 2019 și Tab S5e de la Samsung au primit ARCore. Aceste smartphone-uri oferă cele mai recente tehnologii și au devenit dispozitive foarte apreciate de tot mai mulți utilizatori.

ARCore este o platformă software dezvoltată de Google, utilizată pentru a construi aplicații de realitate augmentată. Aplicațiile se bazează apoi pe software-ul și hardware-ul smartphone-ului pentru a pune obiecte digitale în lumea reală.

Deoarece ARCore este o caracteristică bazată pe software, suportul poate fi lansat și pentru dispozitive mai vechi. Pentru a certifica fiecare dispozitiv, Google testează calitatea camerei, senzorii de mișcare și arhitectura de design pentru a vă asigura că funcționează conform așteptărilor. De asemenea, dispozitivul trebuie să aibă un procesor suficient de puternic care se integrează cu designul hardware. Numai în acest fel se pot asigura performanțe bune și calcule eficiente în timp real. De asemenea, caracteristica de realitate augmentată Google necesită Android 7.0 sau o versiune ulterioară.

Mai multe telefoane Samsung mid-ragge suportă ARCore

Deci, toate dispozitivele Galaxy A 2019 enumerate mai sus vor sprijini acum serviciile Google de realitate augmentată. Nu numai acestea, dar și una dintre noile tablete Samsung, Galaxy Tab S5e, primește suport pentru caracteristicile realității augmentate. Acum că aceste smartphone-uri și tablete Samsung suportă API-urile incluse în ARCore, clienții vor putea să utilizeze mai multe aplicații și jocuri care să-și poată percepe mediul, să înțeleagă lumea și să interacționeze cu informațiile.

Vă reamintim că Galaxy Note 8, Note 9, Galaxy S7 și S7 Edge, Galaxy S8 și Galaxy S8+, Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ sau seria S10 cu Galaxy S10 5G, Galaxy S10e, Galaxy S10 și Galaxy S10+ toate suportă ARCore. Mai sunt și telefoane mid-range Samsung care suportă această aplicație. Printre acestea amintim Galaxy A3 (2017) – necesită Android 8.0 sau o versiune ulterioară, Galaxy A5 și A7 (2017), Galaxy A6, Galaxy A8 și A8+ (2018), Galaxy J5 și J7 (2017) și tabletele Galaxy Tab S3 și Galaxy Tab S4.