Samsung Galaxy Tab S6 Lite tot mai aproape de lansare

629
Sursa Foto: via 91mobiles.com

Samsung pare tot mai aproape să lanseze o nouă variantă a liniei sale premium de tablete Android, denumită Galaxy Tab S6 Lite. Dispozitivul a apărut în baza de date a agenției de certificare NCC din Thailanda. A fost confirmat cu această ocazie un lucru esențial și anume numele sub care va fi lansată tableta. Tab S6 Lite a fost certificat ieri și de FCC-ul american.

Cu această ocazie nu aflăm specificații cheie ale dispozitivului, doar câteva lucruri interesante în ceea ce privește conectivitatea Wi-Fi și portul USB. Cu toate acestea, nu se confirmă versiunea Bluetooth de pe tabletă. Samsung Galaxy Tab S6 Lite va fi o versiune redusă a flagship-ului Tab S6 și probabil un preț similar unui iPad la nivel de intrare.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite cu procesor Exynos 9611

Conform 91Mobiles, din listarea de pe site-ul NCC Thailanda, aflăm că Tab S6 Lite este certificată pentru funcționarea în benzile Wi-Fi de 2,4GHz cât și pe cele 5GHz. Este o caracteristică bună mai ales că tableta este una cu un preț relativ scăzut. Mai mult, apariția pe NCC specifică faptul că Samsung Galaxy Tab S6 Lite utilizează adaptorul TA50JWS și cablul USB DR140AWE pentru încărcare.

O căutare rapidă a celor două produse dezvăluie faptul că un adaptorul este unul standard Samsung, cu viteze de încărcare de până la 9W, cablul USB-C certifică faptul că tableta va avea și un port USB-C.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite are numărul de model SM-P610 și procesorul Samsung Exynos 9611, cuplat cu 4GB RAM și 128GB stocare. Procesorul Exynos 9611 se găsește, printre altele și în smartphone-ul Samsung Galaxy A51. De asemenea, are suport pentru S-Pen și difuzoare stereo. Tab S6 Lite a fost certificat de Bluetooth SIG cu suport Bluetooth 5.0. Până în prezent, nici tipul, nici dimensiunea și rezoluția afișajului sau capacitatea bateriei nu au fost dezvăluite.

Primul telefon cu difuzoare stereo a fost PENCK – un telefon flip conceput de Saito Makoto și produs de Hitachi. Telefonul avea un afișaj de 2,2 inch și cameră de 1,3MP și a fost lansat pe 18 februarie 2005. Mai târziu tot în același an, a fost lansat și LG VX-9800 cu difuzoare stereo.

Posibil și o variantă 4G LTE pentru viitoarea tabletă Lite

În comparație, Samsung Galaxy Tab S6 a fost un produs emblematic, alimentat de un procesor Qualcomm Snapdragon 855. Tab S6 are până la 8GB RAM și 256GB de memorie internă. Vine cu un ecran AMOLED de 10,5 inch și o baterie de 7.040 mAh. Este disponibilă în variante Wi-Fi, puțin mai ieftină și în variantă Wi-Fi + LTE ceva mai scumpă. Vedeți mai multe despre acestă tabletă premium pe pagina noastră din iLoveSamsung.

Certificarea NCC pentru Samsung Galaxy Tab S6 Lite nu vorbește despre prezența conectivității LTE. Și din această cauză prețul va fi fi mai mic. Este posibil ca în final să vină și în variantă 4G LTE, dar momentan aceasta nu este confirmată.