Seria Galaxy Tab S9, Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 primesc mai multe certificări

162
Seria Galaxy Tab S9
Sursa foto: OnLeaks/Smartprix/MediaPeanut

Samsung are un eveniment major de lansare programat la sfârșitul lunii iulie. Acolo vor fi dezvăluite dispozitivele pliabile Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5, tabletele emblematice din seria Galaxy Tab S9 și seria Galaxy Watch 6. Înainte de lansare toate dispozitivele trebuie să fie certificate, aprobate și parfumate de diferite agenții de reglementare. Unele dintre dispozitivele ce vor fi lansate au obținut certificările necesare de la BIS din India și TDRA din Emiratele Arabe Unite.

Telecommunications and Digital Government Regulatory Authority (TDRA) a certificat două modele din seria Galaxy Tab S9 – Galaxy Tab S9 și Galaxy Tab S9 Ultra. BIS (Bureau of Indian Standards) a certificat pe Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Potrivt AndroidHeadlines, dispozitivele au apărut cu numerele de model SM-F946B /DS și, respectiv, SM-F731B.

Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5, Galaxy Tab S9 și seria Galaxy Watch 6 au obținut deja aprobări de reglementare pe alte câteva piețe, inclusiv SUA (certificate de FCC). Lansarea lor oficială va fi la sfârșitul lunii iulie, urmată de o lansare la vânzare pe piață în prima jumătate a lunii august.

Seria Galaxy Tab S9, Fold 5 și Flip 5 primesc certificări BIS și TDRA

Biroul Indian de Standarde a certificate numerele de model SM-F946B /DS și SM-F731B, care reprezintă pe Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Cu toate acestea, certificarea BIS confirmă un detaliu important. „DS” de la sfârșitul numărului de model al lui Fold 5 ne spune că va oferi suport complet dual-SIM, cu două carduri SIM fizice. Cel puțin în India.

Între timp, modelul Galaxy Z Flip 5 va include un singur slot fizic SIM. La fel ca Galaxy Z Flip 4 anul trecut, ar trebui să vină cu funcționalitate eSIM pentru utilizatorii dual-SIM. Dar nu puteți introduce două cartele SIM în acest telefon. Samsung probabil nu va vinde o variantă dual-SIM nicăieri și nu doar în India. Din păcate, asta este tot ce aflăm din certificarea BIS pentru Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Ne așteptăm ca noi zvonuri despre dispozitive să apară mai frecvent în perspectiva lansării lor luna viitoare.

eSIM sau embedded-SIM – modul de identitate al abonatului încorporat. O primă versiune a standardului a fost publicată în martie 2016, a doua versiune în noiembrie 2016. În 2015 Samsung Gear S2 a fost primul dispozitiv cu un eSIM.

TDRA (Autoritatea de Reglementare a Guvernului în Telecomunicații și Digital) din Emiratele Arabe Unite a certificat modelele Galaxy Tab S9 și Galaxy Tab S9 Ultra. Ambele versiuni Wi-Fi (SM-X710) și 5G (SM-X716B) ale primului model au obținut aprobarea de reglementare în țara din Golf. Între timp, numai versiunea Wi-Fi (SM-X910) a celei de-a doua a fost certificată. Momentan, Samsung Galaxy Tab S9+ nu a primit certificarea TDRA.

Aceste certificări, BIS și TDRA, nu ne oferă noi detalii despre viitoarele dispozitive, în afară de numerele lor de model. Cu toate acestea, evoluțiile recente sunt semne ale unei lansări apropiate a dispozitivelor.