Galaxy Tab S9+ apare pe Geekbench cu Snapdragon 8 Gen 2 overclockat

197
Galaxy Tab S9+ apare pe Geekbench Snapdragon 8 Gen 2 overclockat
Sursa foto: via gizmochina.com

Samsung plănuiește să introducă noua sa gamă de tablete emblematice în a doua jumătate a anului 2023. Gama este de așteptat să includă trei tablete: Galaxy Tab S9, Tab S9+ și Tab S9 Ultra. În timp ce despre varianta Ultra am publicat deja o grămadă de informații, nu se știu multe despre modelul “Plus”. Acum, Galaxy Tab S9+ și-a făcut apariția pe site-ul etalon de referință Geekbench.

Samsung Galaxy Tab S9+ a apărut pe Geekbench cu numărul de model SM-X818U, conform GizmoChina. Listarea a dezvăluit performanța viitoarei tablete Samsung împreună cu câteva specificații cheie. Numărul modelului arată că această tabletă testată pe Geekbench va fi destinată pieței americane. Galaxy Tab S9+ a fost testate având un procesor octa-core cu o configurație de 1 + 3 + 4 nuclee. Numele de cod „Kamala” dezvăluie că este un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Snapdragon 8 Gen 2 overclockat pe Galaxy Tab S9+

Ceea ce este interesant este viteza maximă a procesorului, care este mai mare decât la procesorul normal Snapdragon 8 Gen 2. Acest lucru confirmă că chipsetul din interiorul acestei tablete este Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Același cip este folosit în gama de smartphone-uri emblematică Galaxy S23. Tableta Tab S9+ va avea 12GB de memorie RAM și va rula pe cel mai recent sistem de operare Android 13 din cutie.

RAM este o formă de stocare temporară care este ștearsă atunci când închideți PC-ul, telefonul sau alt dispozitiv. RAM oferă acces rapid la date, ceea ce o face ideală pentru procesele, aplicațiile și programele la care lucrează în mod activ dispozitivul.

Tableta emblematică Samsung a înregistrat o performanță impresionantă în timpul testului pe Geekbench 5. Galaxy Tab S9+ a obținut un scor single-core de 2.049 de puncte și un scor multi-core de 5.492 de puncte. Deși aceasta este o performanță lăudabilă, rămâne de văzut dacă tableta poate menține acest nivel de performanță în timp. În plus, va fi interesant să vedem modul în care această putere de procesare adăugată se traduce în rezolvarea sarcinilor solicitante pe dispozitiv.

Chiar dacă Samsung limitează Galaxy Tab S9+ la doar 12GB de RAM LPDDR5X, este mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizatorilor care doresc să experimenteze un înlocuitor de laptop. Ecranul mai mic ar putea să nu fie benefic pentru toată lumea, motiv pentru care Galaxy Tab S9 Ultra este acolo, dar la un preț mai mare.

Gigantul coreean nu a făcut încă niciun anunț oficial cu privire la lansarea seriei Galaxy Tab S9. Este posibil ca Samsung să anunțe în curând data lansării, sunt zvonuri despre o lansare la jumătatea anului 2023.