Galaxy Watch 3 actualizat pentru îmbunătățirea funcției SpO2

563
Galaxy Watch 3 actualizat pentru imbunatatirea functiei SpO2
Sursa Foto: hdblog.it

Samsung își actualizează permanent ceasurile inteligente pentru noi funcții sau îmbunătățirea celor existente. Recent am scris despre o astfel de actualizare pentru Galaxy Watch Active 2, acum a venit rândul lui Galaxy Watch 3. Noua actualizare, pentru unul cele mai interesante ceasuri inteligente ale anului, a fost deja lansată pentru îmbunătățirea funcției SpO2.

Această actualizare aduce versiunea de firmware R840XXU1BTK1, aceeași versiune care a fost lansată acum câteva săptămâni în Coreea de Sud. Lansarea este în desfășurare în Europa, așa că vor fi notificați în următoarele zile toți proprietarii acestui excelent ceas inteligent. Actualizarea pentru îmbunătățirea SpO2 va ajunge și în România în câteva zile.

O funcție extrem de importantă pentru utilizatori

Această actualizare pentru Samsung Galaxy Watch 3 este extrem de importantă. Vă sfătuim să o instalați imediat, deoarece una dintre caracteristicile smartwatch-ului va fi îmbunătățită, și anume măsurarea nivelului de oxigenare a sângelui SpO2. Într-o actualizare anterioară Samsung a stabilizat mai multe funcții de sănătate, inclusiv SpO2, VO2 Max, Sleep Score și gestionarea stresului. Vedeți pe iLoveSamsung o comparație între Galaxy Watch 3 și Apple Watch 6!

Samsung Galaxy Watch 3 poate funcționa ca un pulsoximetru / oximetru real, chiar dacă trebuie să menționăm că nu este un dispozitiv medical. Trebuie să fiți conștienți că citirile sale – oricât de exacte ar fi – nu pot înlocui cele ale unui instrument profesional. Avantajul mare cu un Galaxy Watch 3 este că îl aveți permanent la îndemână. Printre celelalte noutăți din actualizare găsim și introducerea unui ghid vocal (aveți nevoie de căști pentru a o auzi) cu informații despre bătăile inimii și distanța parcursă în timpul cursei și înregistrarea automată a activităților legate de ciclism. Aceleași noutăți au ajuns sau trebuie să ajungă și pe Galaxy Watch Active 2 cu actualizarea recent lansată.

Nivelul normal de oxigen în sânge la om trebuie să fie între 95–100%. Dacă nivelul este sub 90%, este considerat scăzut și numit hipoxemie. Nivelurile de oxigen din sângele arterial sub 80% pot compromite funcțiile diferitelor organe, cum ar fi creierul și inima.

Funcția SpO2 este disponibilă și pe telefoanele Samsung Galaxy

Nivelul de oxigen în sânge este important pentru orice persoană, conform site-ului HDBlog. În special trebuie măsurat pentru persoane cu insuficienta cardiaca, astm bronșic sau boli pulmonare obstructive cronice. De asemenea este important pentru cei care practică sporturi la altitudini mari, cum ar fi schi sau alpinism. Nivelul de oxige din sânge SpO2 poate fi măsurat și cu un aparat specializat în acest domeniu, un pulsoximetru / oximetru.

Nivelul de oxigen în sânge poate fi măsurat și prin intermediul unui smartphone Samsung. Vedeți cum puteți face acest lucru și ce telefoane au această funcție pe pagina noastră din iLoveSamsung!

Pe scurt, aceasta este o actualizare foarte interesantă, pe care abia așteptăm să o putem testa de la încheietura mâinii.