Galaxy Watch 4 – Ce vrem să vedem în următorul smartwatch Samsung?

983
Galaxy Watch 4 Ce vrem sa vedem in urmatorul ceas inteligent Samsung
Sursa Foto: Eric Zeman / Android Authority

Galaxy Watch 3 este probabil cel mai bun smartwatch pentru utilizatorii de Android. Dar asta nu înseamnă că este perfect. Există încă loc de îmbunătățire a hardware-ului, iar software-ul poate suporta și el o revizuire semnificativă. Și gigantul high-tech știe acest lucru, iar Samsung Galaxy Watch 4 reprezintă o bună oportunitate de a face un salt înainte.

Dar ce ar putea aduce Galaxy Watch 4 utilizatorilor de smartwatch-uri Samsung? Avem câteva idei pentru ceea ce ne-ar plăcea să vedem pe viitorul ceas inteligent Samsung. Credem că ar fi câteva progrese semnificative, precum și unele soluții pentru lucruri care ar fi extrem de beneficii pentru cei ce folosesc un smartwatch Samsung. Nu știm dacă Samsung va aține cont de ce vrem noi, cu toate că este foarte receptiv la feedback-ul utilizatorilor.

Mai multă putere de procesare și stocare pe Galaxy Watch 4

Samsung nu a îmbunătățit substanțial internele ceasurilor sale inteligente de la Galaxy Watch original din 2018. Galaxy Watch 3 are un cip Exynos 9110 dual-core, iar cei 4GB de stocare încorporată nu sunt tocmai spațioși. Este clar că Galaxy Watch 4 ar putea fi îmbunătățit cu noi elemente interne, conform AndroidAuthority. Acestea ar putea crește fie capacitatea de reacție, fie vor oferi spațiu liber pentru noi caracteristici.

Din păcate, nu este clar ce ar putea face Samsung în continuare. Nu există un urmaș serios pentru Exynos 9110 în acest moment. Cea mai simplă opțiune ar putea fi un Exynos 9110 construit pe un proces de fabricație mai nou (să zicem, 7nm în loc de 10nm). Acest nou procesor ar putea duce la un salt major de viteză.

Totuși, există și alte modalități prin care compania ar putea spori performanța. Mai multă memorie RAM ar putea ajuta Galaxy Watch 4 să jongleze cu mai multe sarcini simultan, ca să nu mai vorbim de activarea sarcinilor care ar putea necesita mai multă memorie. Iar o actualizare a stocării este chiar necesară și nu există nicio scuză ca Samsung să rămână la 8GB. Apple are deja ceasuri inteligente cu 32GB de stocare.

Diabetul zaharat este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației de glucoză în sânge. Aproximativ 422 milioane de persoane au diabet la nivel mondial. Costul tratării diabetului la nivel global este estimat la 612 miliarde USD.

Mai mulți senzori și mai buni pe viitorul ceas inteligent Samsung

Cele mai bune ceasuri inteligente sunt instrumente valoroase de sănătate și fitness. Samsung știe acest lucru și are caracteristici precum ECG și monitorizarea oxigenului din sânge. Totuși este nevoie de mult mai mult pentru Samsung Galaxy Watch 4. În acest sens, ar putea îmbunătăți și senzorii care sunt la bord.

Cea mai probabilă adăugare este un monitor al glicemiei pentru persoanele cu diabet. Zvonuri au fost deja despre un astfel de monitor în ​​Galaxy Watch 4. În plus, are pur și simplu sens. În 2019 9,3% din populația lumii suferea de diabet. Acest procent va ajunge la aproape 11% în 2045. Aproximativ 10,5% din populația SUA are diabet, acolo unde sunt vândute foarte multe smartwatch-uri Samsung. Dacă acei diabetici își pot urmări nivelul zahărului din sânge neintruziv (fără a extrage sânge), Samsung Galaxy Watch 4 le-ar putea îmbunătăți calitatea vieții.

Cu toate acestea, ne-ar plăcea cel mai mult să vedem că Samsung îmbunătățește serios senzorii existenți. Senzorii GPS și de ritm cardiac din Galaxy Watch 3 sunt uneori inexacți. Deși erorile nu sunt extreme, ele sunt suficiente pentru a vă distruge datele de fitness și sănătate. O măsurare mai precisă ar putea ajuta Galaxy Watch 4 să fie de mare încredere.

Înainte ca cineva să întrebe: nu, nu ne așteptăm ca Samsung să aducă înapoi MST. Compania se îndepărtează în mod clar de cititorul său de bandă magnetică. După ce nu a fost disponibil nici pe seria Galaxy S21, este puțin probabil să vedem MTS pe Galaxy Watch 4.

Un ecosistem software mai bun

Versiunea Samsung a lui Tizen este considerată una dintre cele mai bune platforme software portabile în afara Apple Watch și, din motive întemeiate. Interfața sa circulară este, în general, ușor de înțeles, receptivă și chiar plăcută de utilizat dacă aveți un cadru rotativ. Nu ar fi deloc surprinzător dacă Galaxy Watch 4 ar include puțin mai mult decât un ușor rafinament al UI.

Totuși, Samsung va trece la Wear OS? Nu neapărat. Deși există zvonuri despre faptul că Samsung ar lansa un ceas cu Wear OS, acesta ar putea să nu fie Galaxy Watch 4. Și, deși am dori să vedem Samsung trecând la un software nou, ar putea fi necesară o serioasă personalizare a platformei Google dacă Samsung va păstra rama rotativă și alte caracteristici pe care le cunoaștem din seria Galaxy Watch. În cele din urmă ne interesează ca Samsung să își rafineze experiența și să extindă selecția de aplicații – nu contează în mod deosebit cum ajunge compania acolo.

Acest lucru ar trebui să includă și un suport mai bun pentru telefoanele care nu sunt Samsung. Deși puteți folosi cu siguranță ceasurile inteligente Samsung existente cu telefoane care nu sunt Galaxy și chiar cu iPhone-uri, este dificil să le împerecheați cu aceste telefoane. Nu, nu ne-am aștepta ca Galaxy Watch 4 să funcționeze la fel de bine cu un iPhone ca și Apple Watch (politicile Apple împiedică acest lucru). Totuși, ar fi excelent dacă am putea folosi un smartwatch Samsung cu un telefon Google Pixel sau Xiaomi Mi fără să simțim că am făcut un pas înapoi.

Mai multe opțiuni de design

Un proprietar de Apple Watch este oricând mulțumit de disponibilitatea mare de carcase și curele. Poate obține o gamă largă de culori și materiale ale carcasei, împreună cu multe, multe curele oficiale. Nu obțineți această varietate cu Samsung. Există doar trei culori Galaxy Watch, două opțiuni materiale și nu foarte multe curele oficiale.

Urmașul lui Samsung Galaxy Watch 3 merită o selecție mai largă din toate. Samsung nu trebuie să se potrivească cu Apple, dar am aprecia dacă am putea alege din mult mai multe variante. Am vrea să primim o gamă completă de culori la materiale și dimensiuni ale carcasei și curele în mai mult decât câteva stiluri? Astfel ceasul se va putea asorta în mod ideal cu garderoba, nu doar cu telefonul.

Au existat semnele în această direcție, cu o funcție de design Samsung Design Studio pentru ceasurile actuale. Cu toate acestea, ne-ar plăcea cu adevărat să vedem că acest lucru prinde viață pentru Galaxy Watch 4. Vrem să vedem un smartwatch Samsung extrem de individualizat. Ingredientele sunt acolo – Samsung trebuie doar să le folosească.