Galaxy Watch 4 și Watch Active 4 cu Wear OS, dar fără citirea glicemiei

952
Galaxy Watch 4 si Watch Active 4 cu Wear OS dar fara citirea glicemiei
Sursa Foto: gsmarena.com

Următorul mare eveniment Unpacked de la Samsung va fi mai cuprinzător decât știam până acum. Pe lângă Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip, și poate chiar și S21 FE, compania intenționează să lanseze nu unul, ci două noi modele de ceasuri inteligente, fiecare în două dimensiuni. Vorbim despre Galaxy Watch 4 și Watch Active 4.

Galaxy Watch 4 și Watch Active 4 vor rula sistemul de operare Wear de la Google în loc de Tizen. Este o schimbare de strategie rară, dar importantă, pentru compania sud-coreeană, care în ultimii ani s-a bazat pe sistemul Tizen OS dezvoltat pentru articolele sale portabile.

Samsung Galaxy Watch 4 și Watch Active 4 cu Wear OS

Tizen OS este excelent în toate privințele, adică în aproape toate! Problema cu Tizen este lipsa de aplicații terțe, are, dar puține. Acest lucru se pare că fost determinat pentru Samsung pentru ca să lucreze din nou cu Google. Sperăm că această cooperare va aduce cumva și o durată de viață a bateriei mai bună decât de obicei pe ceasurile inteligente Wear OS. Vom vedea ce pot Samsung Galaxy Watch 4 și Watch Active 4 ca durată de viață după lansare.

Samsung Galaxy Watch 4 va veni în dimensiuni de 42mm și 46mm. În schimb, Samsung Galaxy Watch Active 4 va fi oferit în modele de 40mm și 42mm. Primul va avea un „design tradițional”, în timp ce cel din urmă va avea un „design simplu și casual”. Niciunul dintre dispozitive nu va fi compatibil cu funcția de citire a glicemiei, neinvazivă, despre care au fost multe zvonuri. Conform GSMArena, monitorizarea glicemiei (glucometru) poate ajunge sau nu într-un alt viitor portabil Samsung.

Aproximativ 463 milioane de oameni din lume au diabet, conform OMS. Glucometrul este un dispozitiv de măsurare a concentrației aproximative de glucoză în sânge (glicemia). Este folosit de către persoanele cu diabet zaharat sau hipoglicemie.

Monitorizarea glicemiei este o funcție care ar putea ajunge pe Apple Watch Series 7. În acest fel lansarea de către Samsung a noilor modele fără măsurarea glicemei este o bilă neagră pentru companie. Este o funcție importantă deoarece înlocuiește un test mai scump și mai dureros pe care diabeticii insulino-dependenți trebuie să îl efectueze de mai multe ori pe zi pentru a determina cât de multă insulină trebuie să se injecteze înainte de fiecare masă.

Nu este clar de ce Samsung a renunțat la glucometru, o caracteristică neinvazivă foarte populară care ar putea conduce la creșterea vânzării ceasurilor.