Seria Galaxy Watch 5 poate prezice ciclul menstrual pe baza temperaturii pielii

296
Seria Galaxy Watch 5 poate prezice ciclul menstrual pe baza temperaturii pielii
Sursa foto: via 9to5google.com

Samsung se ocupă permanent de cele mai noi ceasuri inteligente din Seria Galaxy Watch 5. Acum a lansat o nouă actualizare pentru Galaxy Watch 5 și Watch 5 Pro, permițând ceasurilor inteligente să verifice automat temperatura pielii pentru a urmări și a prezice ciclul menstrual. Noua actualizare, anunțată în februarie, se lansează pe toate modelele din seria Galaxy Watch 5 din țările eligibile. Este disponibilă în Statele Unite, Coreea de Sud și „30 de piețe europene”.

Noua funcție care poate urmări ciclul menstrual este rodul parteneriatului Samsung cu Natural Cycles, o aplicație care folosește temperatura pielii pentru a măsura cu exactitate în ce etapă a ciclului vă aflați. Cu toate acestea, pentru a obține o evaluare precisă, în mod normal, trebuie să luați o citire a temperaturii imediat după trezire. Folosind Galaxy Watch 5 – care vă poate urmări deja somnul – și senzorul său de temperatură cu infraroșu, acest lucru se poate întâmpla automat.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Galaxy Watch 5 prezice ciclul menstrual pe baza temperaturii pielii

Pe măsură ce femeile caută modalități de a-și prognoza următoarea menstruație, ele apelează la citiri de temperatură pentru a ajuta la acest lucru. BBT (basal body temperature – temperatura bazală a corpului) variază în funcție de faza menstruală. Obținerea unor citiri precise BBT necesită măsurarea temperaturii în fiecare dimineață. Este de multe ori un proces care poate fi incomod și uneori chiar uitat. Noua caracteristică Samsung automatizează acest proces, făcându-l mai ușor și mai convenabil. Samsung explică că, citind temperatura pielii purtătorului după trezire și înainte de activități fizice, senzorul de temperatură a pielii de pe Galaxy Watch 5 a permis predicții precise ale ciclului menstrual.

Temperatura bazală a corpului (BBT) este definită ca fiind cea mai scăzută temperatură naturală a corpului, nepatologică, înregistrată după o perioadă de repaus. BBT poate fi folosită și pentru a detecta sarcina.

Odată ce utilizatoarele de Galaxy Watch 5 primesc actualizarea, ele pot activa această caracteristică selectând Urmărirea ciclului în aplicația Samsung Health. Pot adăuga informații despre ciclul lor recent în calendar și activând „Previziunea perioadei cu temperatura pielii” în meniul de setări.

Folosind aceste date, combinate cu propriile intrări de urmărire a ciclului bazate pe calendar, Galaxy Watch 5 va putea prezice ovulația și începutul următoarei menstruații. Mai important, Samsung spune că aceste date sunt criptate în siguranță și sunt stocate doar pe propriul dispozitiv.

Pe baza simptomelor auto-raportate în jurnalul dvs. zilnic, Samsung și Natural Cycles vor oferi și sugestii suplimentare. Acestea sunt despre cum să evitați efectele nedorite, cum ar fi durerea pelvină – de exemplu. Sau „programarea unei zile pentru relaxare pentru a rezolva oboseala sau exerciții fizice pentru a ameliora durerea pelvină premenstruală.”

Noua funcție este disponibilă și în România

Pentru a utiliza urmărirea ciclului îmbunătățită, bazată pe temperatura pielii pe seria Galaxy Watch 5, va trebui să furnizați câteva intrări manuale din calendar pentru cel mai recent ciclu. Odată ce ați terminat, căutați și activați o nouă setare numită „Previzați perioada cu temperatura pielii”, potrivit 9to5Google. Această opțiune va apărea numai după o actualizare a aplicației Samsung Health (versiunea 6.22). Actualizarea este lansată acum „progresiv” pe dispozitivele eligibile.

Funcția de ciclu menstrual bazată pe temperatura pielii este disponibilă acum în SUA, Coreea și mai multe țări din Europa. Este disponibilă inclusiv în România pentru utilizatorii de Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro. Și utilizatorii din Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța și Germania primesc această funcție. La fel este disponibilă în Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia. Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit primesc și ele noua funcție.

Ne așteptăm ca noua funcție să fie implementată la nivel global pentru posesorii de ceasuri din seria Galaxy Watch 5.