Samsung Galaxy Watch 5 poate veni cu o curea cu încărcare solară

682
Samsung Galaxy Watch 5 poate veni cu o curea cu incarcare solara
Sursa Foto: letsgodigital.org

Din 2013, Samsung lansează ceasuri inteligente. Au fost anunțate mai multe modele în ultimii ani, cele mai recente fiind Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic. Acestea sunt, de asemenea, primele ceasuri inteligente Samsung care rulează pe sistemul de operare Wear. Toate ceasurile pe care Samsung le-a introdus de-a lungul anilor au un lucru în comun: oferă o durată de viață limitată a bateriei. Lucrurile se pot schimba în viitor cu Samsung Galaxy Watch 5.

Ceasurile inteligente sunt relativ mici, ceea ce înseamnă că poate fi încorporată doar o baterie mică. În plus, în ultimii ani acestea vin cu tot mai multe funcții, toate necesitând energie. Poate și din cauza acestui lucru durata de viață a bateriei nu s-a îmbunătățit în timp. Deși bateria primului Galaxy Watch a durat patru zile, cu Watch 3 aceasta a fost de doar 24 de ore. Noul Watch 4 oferă o durată de viață a bateriei de aproximativ 24 până la 48 de ore. În ciuda acestui fapt, durata de viață limitată a bateriei rămâne un dezavantaj major al dispozitivelor portabile. Acum Samsung dezvoltă un Galaxy Watch cu încărcare solară. Smartwatch-ul viitor, îl numim Samsung Galaxy Watch 5, se încarcă prin energie solară, datorită aplicării celulelor solare și a tehnologiei cu puncte cuantice.

Samsung Galaxy Watch 5 se va putea încărca de la soare

Un nou brevet, cerut și aprobat, ne arată că Samsung lucrează la o soluție cu încărcare solară. Producătorul sud-coreean dezvoltă o curea de ceas cu încărcare solară, ceea ce înseamnă că ceasul este încărcat continuu prin energie solară. Ideal, deci nu mai trebuie să vă gândiți niciodată la o priză clasică. Dacă vom vedea această tehnologie în Samsung Galaxy Watch 5, care este așteptat în anul următor, rămâne necunoscut pentru moment. În teorie, însă, este soluția perfecta, conform LetsGoDigital.

La mijlocul anului 2019, Samsung Electronics a depus un brevet la Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite (USPTO) pentru un „dispozitiv electronic care cuprinde celule solare de mai multe tipuri”. La începutul acestui an, pe 12 ianuarie 2021, Samsung a furnizat documentație suplimentară, după care brevetul de 22 de pagini a fost publicat pe 16 septembrie 2021.

Primul brevet din istoria SUA, semnat de George Washington, a fost acordat lui Samuel Hopkins la 31 iulie 1790. USPTO a fost fondat în 1836. În 19 iunie 2018 USPTO a depășit numărul de 10 milioane de brevete emise.

Documentația se referă la un brevet tehnic în care este descris un ceas Samsung Galaxy cu o curea solară. Este vorba despre două baterii solare care sunt plasate în cureaua de ceas, de ambele părți ale carcasei ceasului. Prin plasarea unei celule solare pe ambele părți ale carcasei ceasului, se poate colecta suficientă lumină solară, indiferent de modul în care este purtat ceasul. Astfel, utilizatorul nu va avea niciodată surpriza neplăcută că bateria se descarcă brusc.

Samsung folosește un polimer cu puncte cuantice pentru a schimba calea luminii și diverse celule solare care pot efectua conversii fotoelectrice. Celulele solare captează lumina care trece prin polimer, după care lumina este transformată în energie electrică.

Samsung are experiență în folosirea punctelor cuantice

Datorită aplicării diferitelor tipuri de celule solare, cu benzi de lungime de undă diferite, se poate obține o eficiență relativ ridicată. Astfel, ceasul trebuie să absoarbă relativ puține ore de lumină solară / fluorescentă pentru a putea continua să funcționeze.

Samsung are deja o experiență vastă în aplicarea punctelor cuantice. Gândiți-vă la gama de televizoare Samsung QLED. Acestea sunt televizoare LED cu puncte cuantice sau un strat de nanocristale care se colorează sub influența luminii, rezultând o gamă de culori ridicată. Datorită aplicării punctelor cuantice, televizoarele QLED oferă o calitate a imaginii semnificativ mai bună decât televizoarele LED obișnuite. Această tehnologie nu se aplică doar televizoarelor, producătorul sud-coreean produce și monitoare de jocuri QLED.

Nu este exclus ca Samsung să aplice cunoștințele deja acumulate cu puncte cuantice în viitor într-un ceas inteligent solar. Documentația este atât de detaliată încât Samsung pare să ia în considerare în mod serios această soluție. Mai mult, data inițială a depunerii brevetului este din 2019, ceea ce înseamnă că această tehnologie este în curs de dezvoltare. Faptul că au fost adăugate informații suplimentare la începutul acestui an indică faptul că Samsung lucrează la această tehnologie.

Astfel, cu siguranță nu este de neconceput ca un Samsung Galaxy Watch 5 Solar să fie lansat în viitor. Rămâne de văzut dacă Galaxy Watch 5 este primul ceas Samsung cu tehnologie solară. Seria Galaxy Watch 4 tocmai a fost lansată, urmașii săi vor fi anunțați în jurul lunii august 2022. În momentul redactării acestui articol, pur și simplu nu știm nimic despre modelele așteptate anul viitor.

SURSĂLetsGoDigital