Seria Samsung Galaxy Watch 5 posibil fără ramă rotativă

341
Samsung Galaxy Watch 5 rame rotative
Sursa Foto: via phonearena.com

Una dintre principalele caracteristici care separă ceasurile inteligente Samsung Galaxy Watch de concurență este rama rotativă. Acum, potrivit unor noi informații, Samsung poate distruge această caracteristică foarte iubită de utilizatori cu viitoarea serie Samsung Galaxy Watch 5.

Potrivit colegilor noștri de la TizenHelp, compania ar putea renunța la cadranul rotativ cu următoarele ceasuri din seria Samsung Galaxy Watch 5. Da, este posibil ca Samsung să fi decis să renunțe la rama rotativă în favoarea unei rame rotative digitale. Dacă informația se dovedește a fi adevărată  atunci Samsung va pierde una dintre caracteristicile sale majore din gama Galaxy Watch. De la primul model Galaxy Watch din 2018, inelul ramă face parte din fiecare ceas Galaxy.

Samsung Galaxy Watch 5 posibil cu ramă rotativă digitală

Pe piață, doar Samsung oferă un inel rotativ pentru a naviga prin meniuri, nimeni nu a mai încercat așa ceva. Cu rama rotativă, mulți utilizatori au considerat că este firesc să navigheze sau să controleze meniurile și serviciile de pe ceas. Este o modalitate simplă și eficientă de a roti toate aplicațiile descărcate, funcțiile de sănătate și alte lucruri. Și acum, cu seria Samsung Galaxy Watch 5, utilizatorii ar putea fi nevoiți să folosească o ramă rotativă tactilă digitală pentru asta.

Nu este prima dată când Samsung s-a gândit să scape de această funcție. În urmă cu ceva timp, compania a lansat un ceas intelligent – Galaxy Watch Active – fără ramă rotativă. Ulterior, din cauza cererii uriașe din partea utilizatorilor, Samsung a lansat modelul Galaxy Watch Active 2 cu rama rotativă.

Primele ceasuri inteligente au apărut pe parcursul anului 2012. Pebble este punctul de referință și un pionier în lumea ceasurilor inteligente. Primul ceas digital a debutat în 1972, a fost numit „Pulsar” și fabricat de Hamilton Watch Company.

În prezent, din seria Galaxy Watch 4, doar modelul Galaxy Watch 4 Classic are un inel rotativ fizic. Din informațiile de până acum, seria Samsung Galaxy Watch 5 va avea și un model Galaxy Watch 5 Pro, pe lângă modelele Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Classic. Sunt și informații despre doar două modele, cu varianta Pro în loc de Classic. Deocamdată lucrurile nu sunt foarte clare, la fel cum este cazul cu rama rotativă.