Funcțiile lui Galaxy Watch Active 2 includ ECG și Fall Detection

1438
Sursa Foto: SamMobile.com

Galaxy Watch Active 2 a apărut recent în primele imagini. Acest lucru denotă că viitorul smartwatch este în curs de dezvoltare. Avem acum mai multe informații despre dispozitivul portabil, în special despre noile caracteristici legate de sănătate pe care acesta le va oferi.

După cum am menționat anterior, Galaxy Watch Active 2 va fi disponibil în ​​dimensiuni de 44 și 40 mm. Designul va fi același iar ambele ceasuri nu vor avea cadranul rotativ ca smartwatch-urile precedente Samsung. Decizia pe care Samsung a luat-o cu originalul Galaxy Watch Active de a elimina rama nu a fost singura de acest fel.

Galaxy Watch Active 2 va putea înregistra electrocardiogarma ECG

Conform SamMobile, Samsung Galaxy Watch Active 2 va avea o aplicație ECG – Electrocardiograma. Acesta va permite utilizatorilor de Galaxy Watch 2 să-și înregistreze o electrocardiogramă de la încheietura mâinii. Aplicația va permite utilizatorilor să-și verifice ritmul inimii atunci când vor simți simptome cum ar fi bătăi rapide sau mai rare sau orice bătăi neregulate ale inimii. Datele ar putea fi apoi comunicate medicilor pentru a fi verificate de un expert.

Dispozitivul va putea, de asemenea, să ofere utilizatorilor notificări privind fibrilația atrială prin controlarea ocazională a ritmului cardiac. Fibrilația atrială, este caracterizată de bătăi neregulate ale inimii și este cel mai frecvent tip de ritm neregulat și, dacă nu este tratată, poate duce la un accident vascular cerebral. Deci, această funcționalitate va fi un plus bun venit pentru smartwatch. Având în vedere că Apple a fost obligat să obțină autorizarea FDA (Food and Drug Administration) pentru aceste caracteristici, este foarte probabil ca Samsung să facă la fel. Acest lucru însemnă că există posibilitatea ca funcțiile să nu fie disponibile la lansare.

FDA – Food and Drug Administration, este o agenție a Statelor Unite din domeniul medical. FDA este responsabilă cu reglementarea alimentației, a suplimentelor dietetice, medicamentelor, cosmeticelor, dispozitivelor medicale, a dispozitivelor care emit radiații și a produselor pentru sânge. A fost fondată în 1906 și are sediul în White Oak, Maryland.

Fall Detection pe viitorul smartwatch Galaxy Watch Active 2

Galaxy Watch Active 2 va avea și detectarea căderii – Fall Detection. Caracteristica va funcționa aproximativ în același mod ca în Apple Watch Series 4. Dacă dispozitivul detectează căderi în timp ce se află pe încheietura mâinii, acesta va afișa o avertizare pe ecran și, de asemenea, va vibra pentru a atenționa utilizatorul.

Utilizatorii pot folosi un singur buton pentru a contacta serviciile de urgență sau pentru a respinge avertizarea. Dacă smartwatch-ul nu primește un răspuns într-un interval de timp prestabilit, acesta va apela automat serviciile de urgență și, de asemenea, va trimite mesaje către contactele de urgență ale utilizatorului.

Fall Detection și ECG nu au fost până acum pe smartwatch-urile Samsung. Chiar dacă Samsung Gear S3 și Galaxy Watch sunt ceasuri excelente cu foarte multe aplicații și specificații, nu au avut așa ceva. Fiind două caracteristici din domeniul sănătății acestea se vor adăuga la Samsung Health, îmbogățind și mai mult această aplicație.

Nu este clar până acum când Galaxy Watch Active 2 va fi lansat. Sunt informații care sugerează că ar putea fi lansat alături de Galaxy Note 10 pe 7 august. Samsung nu a confirmat nimic despre un nou dispozitiv portabil în acest moment.