Galaxy Watch Active 2 în trei modele, ECG doar din 2020

2683
Sursa Foto: via Wareable.com

Samsung este pregătit să-și anunțe următorul smartwatch Galaxy Watch Active 2, alături de smartphone-ul Galaxy Note 10 luna viitoare. Noul smartwatch cu nume de cod intern „Renaissance“, va veni în trei modele, inclusiv o versiune LTE. Din păcate caracteristica ECG pentru verificarea electrocardiogramei nu se va regăsi pe noul ceas inteligent în acest an.

Conform surselor citate de site-ul Wareables, vor exista trei variante ale smartwatch-ului Samsung Galaxy Watch Active 2. Va fi un model LTE, un model Bluetooth și o versiune Bluetooth sub marca Under Armor. Toate vor fi disponibile cu dimensiuni de carcase de 44 mm și de 40 mm. Versiunea Under Armor va veni cu o curea sport exclusivă, împreună cu integrarea MapMyRun, cu acces gratuit de șase luni.

Galaxy Watch Active 2 va avea ECG în prima jumătate a anului 2020

Cu toate acestea, în timp ce am scris că Active 2 va putea monitoriza ECG-ul, se pare că Samsung nu a primit aprobarea FDA. Food and Drug Administration – FDA , este o agenție din Statelor Unite a cărei aprobare este necesară. Conform Informațiilor această aprobare va ajunge „cândva în prima jumătate a anului 2020“.

Gigantul high-tech va lansa Galaxy Watch Active 2 fără ECG luna viitoare. Această caracteristică, de monitorizare a ECG-ului va fi lansată cu o actualizare de software anul viitor. Nu știm sigur dacă și caracteristica Body Composition va fi prezentă. În momentul lansării din august vor fi disponibile câteva caracteristici ale ritmului cardiac, inclusiv alerte dacă ritmul cardiac scade prea mult sau prea puțin.

ECG sau EKG – Electrocardiograma, este o înregistrare a activității electrice a inimii. Semnalul electric detectat este de ordinul unui milivolt. A fost descoperită în 1843 de Carlo Matteucci datorită experimentelor făcute pe inimile unor porumbei.

Mai mult, toate modelele Galaxy Watch Active 2 vor fi compatibile cu Android și iOS. Dar, pentru că există și un dar, funcționalitatea LTE va va fi disponibilă doar cu telefoanele Android la lansare. Nu este clar când va fi disponibilă și pe iPhone-uri, dar este planificată.

Conform unei surse citate de site-ul Wearables, smartwatch-ul Samsung este poziționat ca fiind „la jumătatea distanței dintre Galaxy Watch și Galaxy Watch Active„. Samsung consideră că sănătatea și fitness-ul sunt atuurile principale ale smartwatch-urilor sale. Multe dintre caracteristicile de sănătate și fitness de la primul Galaxy Watch Active vor apărea, de asemenea, în Active 2, inclusiv urmărirea somnului, Samsung Health și coaching-ul pe dispozitive.

Mai multe culori și curele asortate acestora

În ceea ce privește designul, modelul LTE va veni cu o carcasă din oțel inoxidabil, o curea din piele și patru variante de culoare. O carcasă neagră și o curea neagră, o carcasă argintie cu o curea neagră, o carcasă aurie și o curea maro și una roz-auriu și curea roz. Varianta de culoare roz-auriu și cureaua roz vor fi disponibile doar în dimensiunea de 40 mm. Este plauzibil, această culoare și dimensiunea mai mică fiind destinată cu precădere femeilor.

Modelele Bluetooth vor avea o carcasă de aluminiu, cu variantele de culoare albastru închis, argintiu și roz-auriu. Vor avea curelele în culorile asortate acestor nuanțe. Samsung Galaxy Watch Active 2 va fi anunțat la 7 august la evenimentul Samsung din New York și va fi disponibil în cursul acestui an.