Un viitor Samsung Galaxy Watch poate avea funcția Body Composition

760
Sursa Foto: Patently Mobile via 91Mobiles.com

Un viitor Samsung Galaxy Watch Active ar putea veni cu funcția Body Composition. Cu această funcție smartwatch-ul Samsung va putea să măsoare procentul de grăsime din corp cu ajutorul curelei. USPTO a dezvăluit această viitoare caracteristică pe care Samsung o va folosi în dispozitivele sale portabile.

Samsung a depus la United States Patent and Trademark Office o cerere pentru un brevet de invenție pentru o nouă caracteristică pentru smartwatch-uri. Brevetul recent acordat companiei Samsung a fost inițial depus în trimestrul unu 2015, potrivit site-ului 91Mobiles. Invenția Samsung combină un smartwatch, posibil Galaxy Watch, cu un dispozitiv de măsurare a compoziției corporale.

Body Composition pe un viitor Galaxy Watch Active

Primirea acestui brevet arată că Samsung lucrează la o nouă caracteristică pentru modelele următoare de Galaxy Watch și Galaxy Watch Active, caracteristică numită Body Composition. Acest lucru le-ar permite utilizatorilor să-și măsoare procentul de grăsime corporală cu un smartwatch Samsung. Senzorii (electrozii) pentru caracteristica Body Composition vor fi plasați pe cureaua smartwatch-ului, conform specificației din cererea de brevet.

Un dispozitiv de măsurare a compoziției corporale (Body Composition), este un fel de dispozitiv de îngrijire a sănătății. Acesta măsoară compoziția de grăsime a corpului utilizând o analiză a impedanței bioelectrice (bioelectrical impedance analysis – BIA). Prin BIA se obține un raport între cantitățile de grăsime și umiditate prin utilizarea fluxului de unde de curent alternativ. Astfel se poate face diferența de rezistență electrică între țesuturile adipoase și țesuturile non-adipoase.

Analiza impedanței bioelectrice (BIA) este o metodă utilizată pentru estimarea compoziției corpului, în special a grăsimii corporale și a masei musculare. Se recomandă să nu se efectueze teste BIA pentru măsurarea grăsimii și masei mușchilor câteva ore după exercițiile fizice moderate sau de intensitate ridicată.

Cureaua lui Galaxy Watch va avea un cuplu de electrozi care vor măsura procentul de grăsimi prin contactul cu degetele utilizatorului. Brevetul arată, de asemenea, că cei doi electrozi vor fi plasați pe suprafața exterioară a curelei. Acolo utilizatorul trebuie să pună două degete pentru ca funcția Body Composition să funcționeze.

Posibil primul Galaxy Watch cu Body Composition anul acesta

În acest moment nu există dispozitive atât de mici ca un smartwatch, mod special, care pot măsura compoziția corporală prin BIA. Dacă Samsung este reușit să breveteze așa ceva pentru un viitor Galaxy Watch, caracteristica ar putea fi la fel de importantă ca ECG-ul (electrocardiograma) aflat pe Apple Watch Series 4. Cu un viitor Galaxy Watch Active Samsung va aduce caracteristicile ECG și Fall Detection.

Mai multe informații recente dau ca o lansare pentru Samsung Galaxy Watch 2  în trimestru trei din acest an. Nu știm dacă va fi lansat împreună cu seria Galaxy Note 10 pe 7 august sau, puțin mai târziu, la IFA Berlin 2019.

Este o veste foarte bună pentru iubitorii de fitness și nu numai, care prin purtarea unui Galaxy Watch Active își pot măsura grăsimea din corp. Nu putem știm sigur dacă Body Composition se va afla pe viitorul smartwatch Samsung dar, ținem pumnii strânși. Aprobarea unui brevet de invenție nu garantează întotdeauna că invenția respectivă va intra imediat în producția de masă.