Galaxy Watch va converti datele inimii în ECG folosind AI

68
Samsung Galaxy Watch ECGs using GenAI
Sursa Foto: Michael Hicks / Android Central

Samsung a îmbunătățit în ultimii ani foarte mult ceasurile sale inteligente Galaxy Watch. Aceste îmbunătățiri vor continua, cel puțin dacă avem în vedere un nou brevet primit de Samsung în Statele Unite. Din documentația care însoțește brevetul rezultă că Samsung are în plan o conversie a datelor PPG în date ECG folosind un proces AI din culise pe viitoarele Galaxy Watch.

Samsung a depus un brevet la USPTO pentru „detecția continuă a fibrilației atriale prin translația semnalului PPG în ECG” pe 18 aprilie, potrivit AndroidCentral. Ceasurile Samsung, Apple și Fitbit au notificări pasive de ritm cardiac neregulat care vă solicită să efectuați ECG-uri active.

Multe ceasuri inteligente efectuează verificări ale fibrilației atriale (AFib) folosind un senzor ECG. Totuși, datele continue AFib nu sunt fezabile fără un monitor medical. Luna trecută, Samsung a brevetat sistem pentru a schimba acest lucru pentru viitoarele dispozitive portabile, utilizând un model AI generativ. Ne așteptăm să vedem acest lucru pe seria Galaxy Watch 7,

Brevetul american „Sistem și metodă pentru detectarea continuă a fibrilației atriale prin translația semnalului PPG în ECG” ar „traduce semnalele PPG în formele de undă ECG corespunzătoare”. Samsung a obținut aprobarea FDA pentru detectarea pasivă a ritmului cardiac neregulat folosind un Galaxy Watch anul trecut. Dar această metodă poate doar ghici o problemă și să vă solicite să efectuați o citire ECG activă pentru confirmare. Metoda brevetată acum de Samsung, PPG la ECG, vă va oferi (ipotetic) date mai concrete și definitive în orice moment. În acest fel noul sistem poate să identifice prezența unor afecțiuni cardiace grave, gen aritmie și insuficiența cardiacă.

Photoplethysmography sau Fotopletismografia (PPG) poate determina, prin raze infraroșii, parametri necesari pentru diagnosticarea bolilor vasculare periferice. De exemplu forma undei de puls, amplitudinea si frecventa undelor componente.

În brevet se spune că „modelele convenționale” se pot baza doar pe „relațiile pe termen lung” între datele de ritm cardiac PPG și rezultatele probabile ECG. Samsung recunoaște că, prin utilizarea AI generativă, „pot fi introduse informații false, care afectează un rezultat al detectării AFib”. Compania planifică să rezolve acest lucru prin „încorporarea cunoștințelor anterioare în termeni de modele grafice probabilistice”, astfel încât să fie „robustă la zgomot”, adică informații irelevante sau înșelătoare.