Galaxy Watch FE va fi disponibil în două versiuni

179
Galaxy Watch FE
Sursă foto: 91Mobiles

În timp ce toată lumea își dorește un smartwatch premium Samsung, problema cu un astfel de ceas este prețul său. Multe ceasuri inteligente Samsung costă la fel de mult ca un smartphone de gamă medie. Dar, Samsung vrea să rezolve această problemă. Compania coreeană va lansa în curând un smartwatch accesibil, numit „Galaxy Watch FE”, pentru a oferi o versiune mai ieftină.

Se așteaptă că viitorul dispozitiv portabil accesibil să aibă specificații identice cu cele ale ceasului Galaxy Watch 4. Galaxy Watch FE va fi lansat la nivel global și va fi disponibil și pe piețele din SUA și Coreea. Am scris anterior că Samsung lucrează la un ceas inteligent nou-nouț, mai ieftin. Acum colegii noștri de la site-ul AndroidHeadlines au descoperit versiunea Wi-Fi a viitorului Galaxy Watch Fan Edition pe serverele OTA ale Samsung.

Anterior erau informații despre o variantă Galaxy Watch Fan Edition LTE cu numărul de model SM-R866. Acum, a fost descoperit un alt dispozitiv cu numărul de model SM-R861 pe o versiune de testare One UI lansată de Samsung. Este de fapt viitoarea variantă Wi-Fi a lui Galaxy Watch Fan Edition. Am văzut Galaxy Watch FE cu versiunea de software R861XXU0AXE5 / R8610XM0AXE5. Litera „A” din software-ul OTA reprezintă prima versiune One UI lansată pentru dispozitiv. „XE” înseamnă că actualizarea OTA a fost lansată în mai 2024. În plus, Samsung a lansat 5 versiuni de testare în total pentru Galaxy Watch FE.

Versiunea de testare dezvăluie că viitoarea versiune Wi-Fi Watch FE va fi disponibilă în Coreea, Europa și Turcia. Descoperirile anterioare au indicat disponibilitatea Watch FE și în SUA. Deci, este clar că Samsung va lansa un ceas Galaxy Watch FE. Se pare că a început deja să lucreze la ambele variante LTE și Wi-Fi ale dispozitivului. Mai mult, se pare că acest ceas Watch FE este în lucru la Samsung.

LTE – Long Term Evolution este un standard în telecomunicații pentru comunicații wireless de mare viteză pentru telefoane mobile și terminale de date. Samsung SCH-R900, lansat în septembrie 2010, a fost primul telefon mobil cu LTE din lume.

Nu credem că Watch FE va avea specificații similare cu Galaxy Watch 4. De fapt, acest lucru se reflectă și în numerele de model. Galaxy Watch 4 avea numărul de model SM-R860, varianta LTE fiind SM-R865. Numărul de model al lui Watch FE seamănă foarte mult cu cel al lui Watch 4. Numărul modelului Galaxy Watch FE este SM-R861, iar varianta LTE este SM-R866.

Dispozitivele Samsung „Fan Edition” sunt în general populare, deoarece oferă multe funcții premium la un preț accesibil. Samsung a lansat pentru prima dată versiuni „Fan Edition” cu Galaxy Note 7 în 2016. Samsung a lansat și versiuni de tablete „Fan Edition”. Deși în prezent este imposibil de prezis prețul viitorului ceas accesibil, ne așteptăm ca acesta să aibă un impact semnificativ pe piața ceasurilor inteligente. Este pentru prima dată când Samsung va lansa un model Fan Edition în seria Galaxy Watch.

Din informațiile de până acum, pe lângă un ceas accesibil FE, Samsung vrea să lanseze și un Galaxy Watch Ultra super-premium. Probabil se va numi Galaxy Watch 7 Ultra. Astfel, putem spune că Samsung lucrează în prezent la două smartwatch-uri diferite.