Galaxy Watch sau Gear Sport. Care smartwatch merită cumpărat?

1773

Samsung Galaxy Watch recent lansat a atras atenția multor oameni din întreaga lume. Ceasul este cel mai performant lansat vreodată de Samsung și oferă îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său, Gear S3. Dar ce aduce nou față de smartwatch-ul Samsung Gear Sport? Care dintre ele merită cumpărat?

Ambele sunt ceasuri inteligente extraordinare și sunt destule asemănări între cele două. Galaxy Watch cu designul său schimbat pare să fie mai atrăgător. Acesta vine cu două variante de dimensiuni și multe specificații puternice. Totuși nu trebuie să subestimăm pe Samsung Gear Sport, care are atuurile lui și este foarte iubit și apreciat de utilizatori. Acesta se adresează unui anumit segment de utilizatori.

Samsung Galaxy Watch sau Samsung Gear Sport.

Galaxy Watch și Gear Sport sunt două smartwatch-uri cu sistemul de operare Tizen OS, lansate de Samsung la diferență de un an. Deci, cu siguranță, ne așteptam la anumite similitudini, și ele chiar le au. Ambele ceasuri sunt dotate cu rama rotativă cu semnătura Samsung. Elegant și foarte ușor de utilizat cadranul circular le oferă în același timp și un aspect clasic. Dar, totuși, ceasul Galaxy Watch este un pic mai atrăgător, grație afișajului de ceas analogic și alarmei orare.

Spre deosebire de Gear Sport, Galaxy Watch vine în două dimensiuni, de 46mm și 42mm. Cele două variante diferă în ceea ce privește dimensiunea ecranului și capacitatea bateriei și, în mod eficient, durata de viață a bateriei. Modelul de 46mm are o baterie de 472mAh, capabilă de un timp de funcționare de peste 80 ore. Modelul de 42mm împachetează o baterie mult mai mică, de 270mAh, cu o durată de funcționare de peste 45 de ore cu o singură încărcare. Gear Sport, în același timp, este disponibil numai în dimensiunea de 42 mm și împachetează o baterie de 300 mAh.

Site-ul web IoTGadgets a fost cunoscut anterior, până anul trecut, sub numele de Tizen Experts. Are sediul în Manchester, Marea Britanie. Un site de profesioniști care promovează noi tehnologii pentru publicul interesat de IoT, Gadgets, Blockchain si multe altele. Publică știri, recenzii și comparații despre produse IoT, smartwatchuri, criptomonede și altele.

Atât Galaxy Watch cât și Gear Sport dispun de aproape același panou de afișare, un ecran tactil de 360 ​​x 360 AMOLED, de 1,3 inch (46 mm Galaxy Watch) / 1,2 inch Gear Sport. De asemenea, au aceeași capacitate RAM și spațiu de stocare, respectiv 768 MB și respectiv 4 GB. Modelul cu LTE are 4 GB și 1,5 GB RAM. Cu toate acestea, Galaxy Watch este alimentat de un nou procesor Exynos 9110 Dual Core de 1,15GHz, aducând un impuls semnificativ de performanță pentru ceas.

Procesoare diferite dar, aproape aceleași caracteristici.

Cu procesoare și versiuni diferite ale sistemului de operare Tizen, ele oferă aproape același set de caracteristici. Conform site-ului IotGadgets, aveți acces la aceleași aplicații, la fețe de vizionare și la interfața cu utilizatorul. Singura schimbare semnificativă este Bixby Voice, care înlocuiește S Voice și o îmbunătățire semnificativă a Samsung Health. Galaxy Watch vă permite să adăugați o grămadă de exerciții noi, împreună cu un nou tracker de gestionare a stresului și un tracker de somn avansat.

Ambele ceasuri vin cu GPS încorporat și NFC pentru plăți mobile prin Samsung Pay. Cu toate acestea, dacă doriți ca inteligentul dvs. să poată primi notificări și să efectueze apeluri fără a trebui să se conecteze cu un smartphone, numai Galaxy Watch are un model LTE.

Baterie mai mare și suport LTE avantaj pentru Galaxy Watch.

O baterie imensă și suportul pentru LTE fac ceasul Galaxy Watch să aibă un fel de vino-ncoa. Cu toate acestea, dacă vi se pare normal să vă încărcați ceasul aproape în fiecare noapte și nu aveți nevoie de asistență LTE, obțineți aproape aceleași caracteristici cu Gear Sport pentru un preț mult mai mic.

Galaxy Watch fără LTE costă 330 $ (350 $ varianta de 46mm), Samsung Gear Sport costă numai 255 USD. Pentru Galaxy Watch cu LTE, plătiți un plus de 50 $, pentru un total de 380 $ sau 400 $ pentru varianta de 46mm.

La fel ca altă dată noi am prezentat cele două ceasuri inteligente Samsung. Alegerea unui sau altuia dintre ele este la latitudinea dvs.