Galaxy Watch poate urmări somnul REM fără monitorizarea ritmului cardiac

3594

Samsung este în febra actualizărilor, necesare pentru telefoane dar și pentru starea de spirit a utilizatorilor. De câteva zile a venit actualizarea de securitate din octombrie, pentru Galaxy S9 / S9+, Galaxy Note 8 / Note 9 și Galaxy S8 și S8+. Potrivit SamMobile, acum avem o nouă actualizare dar, nu pentru smartphone ci pentru Galaxy Watch.

Actualizarea recentă a software-ului la Galaxy Watch a adus o schimbare importantă pentru funcția de urmărire a somnului. Smartwatch-ul Galaxy poate urmări acum somnul REM noaptea, fără a fi nevoie de monitorizarea continuă a ritmului cardiac. Înainte de ultima actualizare, datele de somn REM au fost înregistrate numai când ceasul a fost setat să monitorizeze și ritmul cardiac. Această dependență de urmărire a somnului REM de monitorizarea ritmului cardiac a fost eliminată acum.

Ultimul model de smartwatch Samsung, Galaxy Watch are un comutator separat pentru activarea sau dezactivarea înregistrării somnului REM (rapid eye movement), cu cea mai recentă actualizare. Monitorizarea continuă a ritmului cardiac vă va oferi probabil o idee mai bună despre cât de mult somn REM aveți în fiecare noapte.

Galaxy Watch cu Samsung Health, pentru un control eficient al sănătății

Este important, deoarece inima bate mai repede în timpul somnului REM. Monitorizarea ritmului cardiac stabilită frecvent, măsoară ritmul cardiac la fiecare zece minute. Noua actualizare va însemna o utilizare redusă a bateriei peste noapte. Acum utilizatorii au parte de un consum al bateriei mai redus dar și urmărirea în continuare a somnului REM.

REM (Rapid Eye Movement) – mișcarea rapidă a ochilor. Fiecare persoană are pe parcursul unei nopți în care doarme, între 3-5 perioade de somn REM. Somnul REM, este faza somnului în care se produc cele mai numeroase și cele mai intense vise.

Samsung Health vine cu noi îmbunătățiri pe Galaxy Watch în comparație cu predecesorul său, Samsung Gear S3. Noul ceas inteligent Samsung are un tracker de gestionare a stresului, capabil să detecteze automat niveluri ridicate de stres în rândul utilizatorilor. Ceasul oferă apoi exerciții de respirație pentru a scădea nivelul de stres al posesorului unui astfel de ceas.

Pentru a accesa comanda de înregistrare a somnului REM, alegeți și atingeți widget-ul de urmărire a somnului de pe ceas. Apoi atingeți butonul cu trei puncte din partea dreaptă și atingeți opțiunea Setări. Funcția de urmărire a somnului REM va fi activată în mod prestabilit după instalarea actualizării Galaxy Watch. Bineînțeles că puteți dezactiva aceasta utilizând tot pașii de mai sus, dacă doriți dar, este utilă.