Galaxy Xcover 4s a fost certificat de Bluetooth SIG, lansare iminentă

1036

Galaxy Xcover 4s este un nou smartphone robust de la Samsung aflat de ceva timp în lucru. Telefonul cunoscut momentan doar după numărul de model SM-G398F, a fost văzut săptămâna trecută pe Geekbench. Apoi, doar peste o zi a primit și avizul favorabil Wi-Fi Alliance. Zvonuri despre un posibil Galaxy Xcover 5 au fost încă de anul trecut, acum suntem edificați va fi un Xcover 4s.

În timp ce numărul de model sugerează lansarea dispozitivului Samsung ca Galaxy Xcover 5, un site web olandez de e-commerce l-a prezentat recent ca fiind Xcover 4s. Și pare să fi fost adevărat, deoarece Samsung Galaxy Xcover 4s  tocmai a primit certificarea Bluetooth SIG. Seria Galaxy Xcover face parte din familia de telefoane robuste produse de gigantul tech sud-coreean.

Samsung Galaxy Xcover 4 poate fi lansat în orice moment

Un smartphone Samsung neanunțat, purtând numărul SM-G398FN și denumirea Galaxy Xcover 4s, tocmai a fost certificat de Bluetooth SIG (Special Interest Group). Este același dispozitiv care a fost listat de site-ul olandez de comerț electronic CentralPoint săptămâna trecută. Retailerul a sugerat că telefonul va ajunge la vânzare la începutul lunii iunie. Tot de pe site-ul olandez am aflat și prețul la care va fi vândut: 249 €.

Bluetooth SIG a certificat o varianta dual SIM a lui Galaxy Xcover 4s (SM-G398FN_DS). În afară de numele de marketing, certificarea arată suportul pentru Bluetooth 5.0. Altceva în afară de aceste lucruri nu aflăm de pe site-ul Bluetooth. Prezența literei „F” din terminația numărului de model SM-G398F indică dotarea acestuia cu un procesor Exynos fabricat de Samsung. Acest „F” este de obicei asociat cu variante internaționale ale produselor companiei high-tech.

Wi-Fi Alliance, fosta Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) este un consorțiu care deține marca Wi-Fi. Are sediul în Austin, Texas, SUA. WECA a fost redenumită ca Wi-Fi Alliance în 2003. Alianța Wi-Fi deține și controlează sigla „Wi-Fi CERTIFIED”, care este aplicată numai echipamentelor certificate.

Ne amintim că Galaxy Xcover 4 a fost lansat la un preț de 259 euro în 2017. Succesorul său va avea în mod normal funcțiile interne îmbunătățite. Xcover 4s va fi alimentat de un procesor Exynos 7885 cu 3GB de RAM, cu 1GB mai mult decât predecesorul său. De asemenea, ar trebui să vină cu sistemul de operare Android Pie la bord.

Robustețea acestei serii și implicit a lui Xcover 4s va fi asigurată de standardul militar american MIL-STD 810G. Nu suntem siguri dar, conform zvonurilor smartphone-ul va avea o baterie de 2.800mAh. Nu sunt disponibile alte detalii despre Galaxy Xcover 4s. Ar trebui să înceapă să apară în zilele următoare pentru că suntem foarte aproape de lansare.