Samsung Galaxy Z Dual Fold cu ecran care se pliază spre exterior

871
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

În scurt timp, Samsung a reușit să devină lider de piață pe noul segment de piață al smartphone-urilor pliabile. Samsung este singurul producător care a lansat două tipuri complet diferite de telefoane pliabile: Galaxy Z Flip are un design de telefon pliabil, în timp ce Galaxy Z Fold 2 se desfășoară într-o tabletă. În tot acest timp producătorul coreean experimentează mai multe tipuri diferite de pliere. Acum Samsung dezvoltă un telefon pliabil foarte versatil, un Galaxy Z Dual Fold, cu ecran dublu pliabil.

De exemplu, a fost anunțat la începutul acestui an că Samsung are un prototip de telefon retractabil și recent s-a anunțat că dezvoltă și un telefon rulabil. „Samsung Galaxy Roll” ar trebui să concureze cu telefonul retractabil / rulabil de la LG, care este așteptat anul viitor. Deocamdată, Samsung a lansat smartphone-uri pliabile doar acolo unde ecranul, în poziție pliată, este în interior. Samsung lucrează la un telefon cu afișaj exterior pliabil – gen Huawei Mate X. Sau poate mai apropiat de smartphone-ul pliabil Xiaomi, arătat la începutul anului 2019, deoarece aceasta este un smartphone pliabil dublu. Așa că am numit acest dispozitiv „Samsung Galaxy Z Dual Fold”.

Samsung Galaxy Z Dual Fold un ecran pliabil spre exterior

Samsung Display a solicitat un brevet de proiectare care a fost publicat de KIPO pe 6 octombrie 2020. Cererea a fost depusă la KIPO în septembrie 2018, înainte ca Xiaomi să-și arate smartphone-ul dublu pliabil.

Smartphone-ul Samsung patentat are un ecran pliabil spre exterior, conform prietenilor noștri de la LetsGoDigital. Puteți întoarce atât partea stângă, cât și partea dreaptă a ecranului spre spate. Când este pliat, aveți la dispoziție un dispozitiv relativ scurt și larg. De îndată ce desfășurați complet smartphone-ul, este creat un ecran extra larg, prin care suprafața ecranului este mărită cu aproximativ 85%.

Brevetul de invenție este un document prin care se acordă un set de drepturi exclusive de către o țară unui inventator. Proprietarul brevetului are dreptul să interzică altor persoane să folosească invenția. Peste 2 milioane de brevete sunt acordate în întreaga lume în fiecare an.

Pentru a vedea mai bine acest brevet de smartphone pliabil Samsung mai special, designerul grafic 3D Giuseppe Spinelli, alias Snoreyn, a realizat o serie de randări ale acestui brevet. Aceste randări 3D se bazează pe schițele de brevet depuse de Samsung Display și au doar scop ilustrativ. Giuseppe a prezentat, de asemenea, un videoclip conceptual impresionant al telefonului pliabil Galaxy Z Flip la începutul acestui an.

În cererea de brevet noul telefon pliabil are alt tip de balama

Brevetul a fost depus de Samsung Display, nu de Samsung Electronics. Ca urmare, anumite părți rămân subexpuse. De exemplu, pe imaginile brevetate nu sunt vizibile camere, difuzoare și butoane de control. Randările se bazează pe smartphone-urile pliabile actuale de la Samsung. De exemplu, telefonul are o cameră selfie într-o gaură și a fost adăugat și un buton de volum, un buton de pornire / oprire și un compartiment SIM. Pentru entuziaștii audio, în design a fost încorporată o conexiune de 3,5 mm, precum și difuzoare stereo și o conexiune USB-C.

Acest telefon Samsung are o balama complet diferită, care iese ușor de carcasă. Acest lucru face ca smartphone-ul să pară mai puțin futurist, dar aduce noi opțiuni de control. Samsung pare să vadă oportunitatea de a utiliza balamaua dublă pentru a fixa dispozitivul la un anumit unghi.

Odată telefonul așezat într-o anumită poziție, partea de jos a ecranului poate fi utilizată ca tastatură sau pentru afișarea comenzilor, în timp ce partea de sus și cea mai mare parte a ecranului este utilizată pentru afișarea conținutului. Veți avea, fără îndoială, și opțiunea de a rula mai multe aplicații una lângă alta. Desigur, Samsung a lansat deja un astfel de concept cu modul Flex pe Galaxy Z Fold 2. Cu toate acestea, deoarece acest dispozitiv poate fi pliat de două ori, se creează o suprafață de afișare și mai mare, care va aduce alte avantaje importante pentru utilizatori.

Un telefon pliabil inteligent pentru mai multă productivitate

Samsung răspunde astfel în mod inteligent la creșterea nevoii de productivitate. În cele din urmă, telefonul este mult mai versatil dacă îl puteți utiliza pentru tastarea rapidă – fără a fi nevoie să sacrificați prea mult experiența utilizatorului în comparație cu un laptop. Pentru a accepta modul laptop, Samsung a încorporat, de asemenea, un suport la îndemână, care arată robust și solid. Acest lucru vă permite să plasați dispozitivul pentru o perioadă mai lungă de timp și să îl utilizați ca ecran de laptop fără probleme.

Afișajul flexibil funcționează, de asemenea, în mod clar diferit de Xiaomi. Telefonul Xiaomi dublu pliabil are un ecran pliabil. Samsung, pe de altă parte, pare să ofere acestui Galaxy Z Dual Fold un fel de mecanism retractabil. Dacă privim partea din spate a telefonului când este pliat, ecranul din partea dreaptă nu se extinde până la carcasă. Desfășurat, ecranul flexibil se închide exact până la carcasă.

Prin urmare, ecranul flexibil pare să se poată deplasa în carcasă. Din păcate, detalii despre acest lucru lipsesc în acest brevet de proiectare. Probabil, Samsung a conceput acest lucru pentru a facilita procesul de pliere. Eventual, acest lucru poate compensa diferența de lungime care apare în timpul plierii și desfășurării. De-a lungul timpului am întâlnit numeroase brevete axate pe eliminarea acestei diferențe de lungime – care este strâns legată de durabilitatea dispozitivului.

Smartphone Samsung Galaxy Z Dual Fold

Evident, s-au schimbat multe în domeniul smartphone-urilor pliabile în ultimii ani. Întrucât brevetul a fost deja solicitat în 2018, puteți presupune că Samsung a făcut deja pași mari în dezvoltarea de noi dispozitive pliabile, atât în ​​ceea ce privește designul, cât și funcționalitatea.

Prin urmare, nu știm dacă Samsung va lansa un astfel de smartphone pliabil și retractabil. Dar, în același timp și poate face acest lucru. Sau doar anumite elemente pot fi folosite, deci nu este de neconceput ca Samsung să prezinte un smartphone dublu pliabil în viitor.

Acest brevet arată încă o dată că Samsung dorește să utilizeze telefoane pliabile pentru a crește productivitatea. Folosind telefonul ca tabletă și chiar ca laptop compact, devine un dispozitiv foarte versatil. Bineînțeles că îți lipsește un mouse, iar tastatura va fi, de asemenea, mai mică decât obișnuiești de la o tastatură fizică, astfel încât un astfel de telefon pliabil nu poate fi pus niciodată în locul unui laptop.

Cu toate acestea, aceste tipuri de modele pliabile pot oferi cu siguranță o valoare adăugată pentru piața de afaceri. Răspundeți rapid la prezentarea unui coleg sau răspundeți la un e-mail, totul este puțin mai ușor pe un ecran mare cu tastatură. Mai mult, dispozitivul este suficient de compact pentru a putea fi purtat cu tine toată ziua.

Samsung este lider de piață în smartphone-uri pliabile

La începutul anului trecut, exista încă o anumită incertitudine cu privire la producătorii care vor prelua conducerea în noul segment de piață al smartphone-urilor pliabile. De exemplu, compania chineză Royole a fost surprinzător prima care a prezentat un telefon pliabil, FlexPai. Nu mult mai târziu, Samsung a urmat cu Galaxy Fold și aproape simultan Huawei a prezentat Mate X 5G. În aceeași săptămână, Xiaomi și Oppo au prezentat și ele un prototip de smartphone pliabil.

Între timp s-au schimbat multe. Samsung a arătat cine este șeful! După lansarea problematică a lui Galaxy Fold, Samsung a reușit să-și revină rapid. Galaxy Z Flip a fost lansat la începutul acestui an, ca omolog al pliabilului Motorola Razr. Samsung Galaxy Z Fold 2 este acum pe piață cu un design semnificativ mai modern decât predecesorul său și a fost îmbunătățit în multe puncte. Se vinde foarte bine peste tot în ciuda prețului mare.

Atunci când Samsung a accelerat în domeniul pliabil, ceilalți producători nu au putut reacționa. Timpul va spune dacă Samsung își poate menține avantajul, dar este clar că producătorul coreean vede un viitor strălucit pentru telefoanele mobile pe care le poți plia și dezvolta cu ușurință pentru a face un dispozitiv mobil multifuncțional.

SURSĂLetsgoDigital