Telefon pliabil Samsung Galaxy Z Flip 2 cu un capac transparent

767
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung este aproape de a lansa un smartphone pliabil Galaxy Z Flip pe 11 februarie, la pachet cu seria Galaxy S20. Dar gândurile gigantului tech zboară și în altă parte. Samsung tocmai a patentat un nou telefon Galaxy Flip, îl numim Samsung Galaxy Z Flip 2. Acesta are un capac, partea de sus ce se pliază, transparent care poate detecta comenzi tactile. Capacul funcționează astfel ca un display frontal.

Samsung a fost unul dintre primii producători de smartphone-uri care a prezentat un telefon pliabil anul trecut. Galaxy Fold după ce este deschis se transformă într-o tabletă cu ecran de dimensiuni mari. Luna viitoare este așteptat al doilea smartphone pliabil de la Samsung. De data aceasta, dispozitivul primește un altfel de design, tip clamshell, astfel încât să aveți un afișaj alungit la dispoziție. Acest telefon pliant se numește Samsung Galaxy Z Flip. Acum urmașul său Galaxy Z Flip 2 este brevetat.

Bervet primit de Samsung pentru un nou model de telefon pliabil

Prin urmare, Samsung este primul producător din lume care oferă consumatorilor posibilitatea de a alege între un telefon pliabil compact și un design tip tabletă. Galaxy Z Flip ar trebui să devină o alternativă ieftină la Galaxy Fold și ar trebui să apeleze în special la tinere și tineri. Nu știm dacă Galaxy Z Flip 2 se va adresa unei anumite categorii de persoane.

Galaxy Z Flip va avea deschis un display flexibil de 6,7 inch. În plus, un mic ecran frontal este încorporat. Totuși, acest ecran este mai mic, ceea ce înseamnă că are o utilizare practică mică, în afară de afișarea orei, datei, indicatorului bateriei și orice notificări de intrare. Imediat lângă acest afișaj, o cameră dublă este integrată pentru fotografii și apeluri video.

Acum Samsung se pare că lucrează la urmașul lui Galaxy Z Fold. Samsung a depus și a primit un brevet pentru un telefon pliabil cu un capac transparent care poate fi operat prin comenzi tactile. Acest smartphone are, de asemenea, un senzor de amprentă în afișaj și puteți opera acest telefon pliabil cu un S Pen.

USPTO este o agenție a Departamentului de Comerț al SUA , care emite brevete pentru inventatori și întreprinderi. A fost fondată în 1975 și are sediul în Virginia, Alexandria. Din 8 februarie directorul USPTO, cu rol de secretar de comerț pentru proprietatea intelectuală, este Andrei Iancu.

Smartphone Samsung Galaxy Z Flip cu un capac transparent

Pe 16 septembrie 2019, Samsung Electronics a depus un brevet la USPTO pentru un „dispozitiv terminal al utilizatorului și metoda de afișare”. Documentația extinsă a fost publicată pe 9 ianuarie 2020. Se referă la un total de trei modele, două telefoane cu clamă și un model cu pliere laterală.

Este un smartphone cu design de telefon pliabil, dispozitivul pliabil brevetat se construiește clar pe structura lui Galaxy Z Flip. Acest smartphone are, de asemenea, o cameră duală. Când este pliat, este un dispozitiv mobil extrem de compact. Pentru comoditate numim acest dispozitiv Galaxy Z Flip 2.

Există, de asemenea, unele diferențe notabile. Cu modelul brevetat, linia de pliere nu este exact la mijloc. Partea inferioară a ecranului este mai mare decât partea superioară. Odată pliat, dispozitivul se închide complet. Cu acest telefon pliabil, Samsung a ales să pună un capac transparent, pentru a acoperi ecranul interior.

Acest capac este translucid, permițând utilizatorului să continue să vadă și să comande ecranul interior. Prin urmare, nu mai este necesară integrarea unui display frontal, lucru ce poate economisi costuri. Mai mult, poate fi creat un factor de formă suplimentar compact, ceea ce face ca dispozitivul să fie extrem de facil și ușor de transportat.

Smartphone-ul Galaxy Z Flip 2 este echipat cu diverși senzori pentru a putea detecta modul în care utilizatorul folosește dispozitivul; în poziție deschisă sau închisă. Interfața cu utilizatorul este ajustată în consecință. Odată ce telefonul este închis, conținutul va fi afișat doar în partea inferioară a ecranului flexibil. Datorită funcționalității „display to display”, utilizatorul poate continua să utilizeze această secțiune de ecran în poziția închisă.

Cu Samsung Galaxy Z Flip 2 puteți răspunde fără a deschide telefonul

Această parte de afișare este suficient de mare pentru a utiliza numeroase aplicații. De exemplu, puteți reda fișiere multimedia, asculta o melodie, regla volumul etc. – fără a fi necesar să deschideți dispozitivul.

Posibilitățile acestui model de telefon Samsung se extind în continuare. Pentru că, de asemenea, puteți accepta un apel telefonic de intrare fără a fi necesar să deschideți dispozitivul. Și dacă primiți un mesaj? Da, veți fi informat cine a trimis mesajul și ce fel de mesaj – e-mail, mesaj WhatsApp sau un mesaj text. În acest mod, se transmit și notificările de socializare. Dacă doriți să afișați toate cele trei mesaje pe ecranul mare, efectuați o mișcare de glisare în sus de trei ori, după care cele trei mesaje sunt afișate în mod peisaj, una lângă alta, pe ecranul flexibil mare.

Doriți să faceți scrieți rapid ceva sau să calculați ceva cu calculatorul? Acest lucru este posibil și fără a fi necesar să deschideți telefonul pliabil Samsung. În mod implicit, sunt afișate diverse pictograme rapide, astfel încât utilizatorul să poată lansa o aplicație după dorință. De asemenea, sunt recunoscute mișcările de glisare și atingere.

Sunteți pe drum și aveți aplicația de navigare pornită, puteți închide dispozitivul, după care este afișată o interfață simplificată pe care este afișată direcția care trebuie urmată. Pe acest afișaj poate fi afișat un cod de bare, util dacă doriți să livrați un pachet la oficiul poștal pentru care ați primit deja un cod de bare înainte de expediere. Orice informații despre cardul de credit și alte detalii personale sunt afișate numai atunci când deschideți telefonul. Pentru aceasta, desigur, trebuie să deblocați mai întâi pe Galaxy Z Flip 2.

Aplicații pe Samsung Galaxy Z Flip 2

Pentru a debloca telefonul, Samsung Galaxy Z Flip 2 patentat este echipat cu un senzor de amprentă in-display. Acest senzor este integrat sub ecranul flexibil și poate fi acționat și în poziție închisă. Prin plasarea degetului pe capacul transparent, amprenta dvs. este scanată și poate avea loc autentificarea. În mod alternativ, puteți opta și pentru un cod pin sau un model.

Un lucru inedit cu acest nou telefon rabatabil este posibilitatea de a folosi dispozitivul cu un S Pen. Samsung nu a lansat încă un telefon pliabil care acceptă celebrul stilou stilou din gama Galaxy Note. Este în conformitate cu așteptările că un viitor telefon pliabil va avea și un S Pen. Există și diferite tablete Galaxy care oferă suport pentru S Pen.

SURSĂLetsgoDigital