Samsung aparent lucrează la Galaxy Z Flip 2, un telefon pliabil mai ieftin

1098
Sursa Foto: via techradar.com

Samsung nu are prea multă concurență pe piața de telefoane pliabile chiar dacă și alte companii au în vederea lansarea de astfel de telefoanele în viitorul apropiat. Samsung Galaxy Z Fold va fi lansat pe piață luna viitoare, după prezentarea de la Galaxy Unpacked. În timp ce dispozitivele pliabile Samsung existente sunt captivante, un viitor telefon telefon pliabil Galaxy Z Flip 2 se pare că este în cărți.

Conform site-ului Tech Radar care citează Sam Mobile, Samsung lucrează la un nou smartphone pliabil. Acesta va fi cu adevărat accesibil pentru piața de masă, fiind mult mai ieftin decât actualul Flip. Probabil compania sud-coreeană vrea să rezolve problema costului ridicat al actualelor smartphone-uri pliabile. Toate costă mult peste 1.000 de euro și pentru multe persoane sunt greu accesibile.

Un Galaxy Z Flip 2 la un preț sub 1.000€

Dispozitivul în dezvoltare poartă numărul de model SM-F415. Litera ”F‟ din numărul de model sugerează că va fi un smartphone pliabil. Urmând noua schemă de denumire la care Samsung a trecut în acest an, aceasta va face parte din gama Galaxy Z, deși numele final al produsului nu a fost specificat. Momentan sunt speculații că acesta se va numi Galaxy Z Flip 2, fără ca numele să fie confirmat.

Conform informației, telefonul rabatabil ieftin va avea configurații de stocare de 64 GB și 128 GB. Va fi disponibil în negru, verde și albastru. Ar putea avea o clapetă similară cu Galaxy Z Flip, față de Galaxy Fold care se transformă într-o tabletă.

Nu este prima dată când auzim că Samsung vrea să lanseze un pliant mai ieftin pe piață. Compania speră că lansarea unui telefon pliabil mai ieftin să-i creeze un avantaj în acest spațiu mobil. În timp ce componente precum balamale și sticlă ultra-subțire sunt scumpe, Samsung ar putea opta pentru mai multe specificații de gamă medie pentru a reduce costurile.

Samsung a avut și o subsidiară care producea armament. Samsung Techwin a dezvoltat și fabricat tehnologii de supraveghere, piese pentru aeronautică, optoelectronică, automatizări și arme. Samsung Techwin a fost vândută grupului Hanwha în iunie 2015.

Punctul exact al prețului nu este cunoscut în acest moment. Având în vedere că Galaxy Z Flip are un preț apropiat de 1.400€, ne așteptăm ca pliabilul „accesibil” să fie mai ieftin decât acesta, undeva sub 1.000€.

Chiar dacă se vând foarte bine, pliabilele sunt încă în stadiul de nișă și la distanță de a fi mainstream. Unii producători de telefoane și-au încercat mâna pe aceste smartphone-uri de ultimă generație, dar doar câțiva au reușit. Dar, Samsung a adus îmbunătățiri masive rapid acestor dispozitive și acum își extinde aceste produse.