Premiul „Display of the Year” pentru ecranele AMOLED de la Galaxy Fold

574
Sursa Foto: SamMobile.com

Ecranele duale AMOLED ale smartphone-ului pliabil Galaxy Fold au câștigat premiul „Display of the Year”. Acest premiu printre producătorii de afișaje este acordat de Society for Information Display (SID). Este poate cel mai importantă recunoaștere a calităților unui ecran în domeniul tehnologiilor de afișare contemporane.

Pe Samsung Galaxy Fold există un ecran pliabil de 7,3 inch cu unul de 4.6 inch, așezat în exteriorul smartphone-ului. Cu acest telefon gigantul tech a reușit să producă un dispozitiv care nu numai că poate opera trei aplicații simultan, dar face acest lucru într-o manieră fără precedent. SID a remarcat acest lucru, fiind una din explicațiile pentru care a acordat „Display of the Year” lui Galaxy Fold.

Ecrane de înaltă rezoluție și luminozitate impresionantă pe Galaxy Fold

Împreună cu o calitate a imaginii de înaltă rezoluție la egalitate cu standardul Quad Extended Graphics Array (QXGA+), o luminozitate impresionantă de vârf de 600 cd / m2 și o gamă de culori pure, Galaxy Fold este o realizare remarcabilă. Pe lângă cele enumerate mai înainte Society for Information Display a amintit și competența tehnologică de afișare Samsung. Astfel gigantul high-tech va avea în vitrină un nou premiu „Display of the Year” acordat la cea mai nouă ediție a DIA. Vedeți mai multe despre smartphone-ul pliabil Samsung pe pagina noastră din iLoveSamsung.

SID – Society for Information Display a fost fondată în 1962. SID acordă mai multe premii bazate pe realizări excepționale și contribuții semnificative în domeniul afișajelor. SID are peste 30 de sucursale la nivel mondial repartizate pe toate continentele.

Pe lângă curioasa configurație AMOLED folosită pe Samsung Galaxy Fold, 2020 DIA a acordat Display of the Year același titlu și pentru Pro Display XDR de la Apple și display-ului UHD BD Cell Display de produs de BOE. Cu toate acestea, triumful Samsung în această categorie de prestigiu rămâne unic printr-o abordare cu totul nouă pe afișele de informații electronice. Singura realizare comparabilă onorată la distincții în această privință este sistemul OLED Virtual Mirror System de 7 inch pentru Audi, câștigător în categoria “Display Application of the Year – Aplicația de afișare a anului”.

Samsung a fost un rol principal la ceremoniile DIA de ani buni, cu ultimul său triumf subliniind dominarea sa în domeniul afișajelor. Rămâne de văzut este dacă compania reușește să ridice nivelul de  calitate al ecranelor mobile cu viitorul Galaxy Fold 2. Acesta este prevăzut pentru o prezentare oficială în această vară în luna august.