Între cumpărătorii de Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 sunt mari diferențe

394
Intre cumparatorii de Galaxy Z Flip 3 si Galaxy Z Fold 3 sunt mari diferente
Sursa Foto: SamMobile.com

Potrivit unui nou studiu de piață, după datele demografice, cei care cumpără cele mai recente două smartphone-uri pliabile ale Samsung au surprinzător de puține lucruri în comun. Gigantul sud-coreean SK Telecom tocmai a publicat material care evidențiază diferențele majore dintre profilurile consumatorilor care dețin pliabilele existente ale Samsung. Tot aici sunt trecute și datele despre cei care au pre-comandat deja un Fold 3 sau Galaxy Z Flip 3.

De exemplu, viitorii proprietari de Samsung Galaxy Z Flip 3 sunt mult mai susceptibili de a fi șoferi. Aceștia au cu 150% mai multe șanse să utilizeze aplicații mobile legate de mașină în comparație cu proprietarii altor smartphone-uri Samsung. Pe de altă parte, utilizatorii din seria Galaxy Z Fold par a fi cumpărători mai avizi. Deoarece frecvența achizițiilor lor efectuate prin intermediul aplicațiilor mobile este cu 20% mai mare decât media.

Vârsta medie a posesorilor de smartphone-uri pliabile ne spune ceva și despre seria Galaxy Note. Un alt aspect curios este că studiul arată că seria Galaxy Z Fold cuprinde cu 120% mai mulți pasionați de golf comparativ cu orice alt grup de clienți de smartphone-uri Samsung. Totuși, aceste date sunt pentru Coreea de Sud, conform Universmartphone. Fiind o țară puternic industrializată, posibil ca aceste date să fie la fel și în Europa, SUA și UK.

Mari diferențe între cumpărătorii de Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3

Luați, de exemplu, distribuția în funcție de vârstă a proprietarilor seriei Galaxy Z Fold din Coreea de Sud. Persoanele de 30 și 40 de ani de aici reprezentă 29% și, respectiv, 28% din fondul de cumpărători Samsung. Acestea sunt urmate de cumpărătorii de peste 50 de ani (18%). În același timp, cei de 20 de ani reprezintă doar 15% din totalul proprietarilor de telefoane Galaxy Z Fold.

Sud-coreenii au un sistem diferit de calcul al vârstei faţă de restul lumii. În Coreea bebelușii sunt considerați ca având deja un an în momentul în care se nasc. Dacă un copil se naşte pe 30 martie 2021, el are automat un an, iar pe 1 ianuarie 2022 va împlini doi ani!

Această distribuție ar putea explica cel puțin parțial de ce Samsung a simțit că poate sări peste seria Galaxy Note. Este clar că anul acesta nu vom avea un Galaxy Note 21. Dar sunt tot mai multe informații că anul viitor seria Galaxy Note va reveni. Din ce vedem în acest studiu de piață, datele demografice privind cumpărarea flagship-urilor Samsung premium pliabile par să se alinieze foarte bine pentru a înlocui seria Galaxy Note.

Un alt punct important din acest studiu de piață se referă la cât mai mult sunt utilizate rețelele sociale. Utilizarea acestora este de 2,5 ori mai mare în rândul deținătorilor de Z Flip comparativ cu Galaxy Z Fold. Acesta poate fi motivul pentru care Galaxy Z Flip 3 se concentrează mai mult pe calitatea camerei selfie decât pe ascunderea ei.