Samsung Galaxy Z Flip 4 posibil cu baterii produse de LG Energy Solution

368
Samsung Galaxy Z Flip 4 cu baterii produse de LG Energy Solution
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung poate folosi baterii produse de LG Energy Solution, subsidiara LG Electronics, în Samsung Galaxy Z Flip 4. Potrivit mass-mediei sud-coreene, LG va furniza baterii mici de tip husă pentru viitorul pliabil Samsung. Dispozitivul este de așteptat să sosească în a doua jumătate a anului, însoțit de Galaxy Z Fold 4.

Nu este prima dată când Samsung și LG vor lucra împreună, chiar dacă cele două companii sunt rivale în multe domenii în Coreea de Sud, dar și pe piața internațională. În ciuda acestui lucru Samsung și LG se ajută reciproc și în afaceri, potrivit AndroidHeadlines. Samsung primește baterii de la LG Energy Solution pentru dispozitivele din seria Galaxy S și Galaxy Note încă din 2019, când LG încă producea smartphone-uri. Unele telefoane din seriile Galaxy S20 și Galaxy S21 au și baterii fabricate de LG.

Baterii LG pe Samsung Galaxy Z Flip 4

Până acum, telefoanele pliabile Samsung – Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold – au folosit doar pachete de baterii de la Samsung SDI, unitatea internă de producție a bateriilor a companiei. Cu toate acestea, compania Samsung caută acum să-și diversifice lanțul de aprovizionare și pentru piese pliabile. Acest lucru ar putea avea ca efect în primul rând reducerea costurilor de producție.

Compania folosește deja baterii eficiente din punct de vedere al costurilor de la diferite mărci chineze în smartphone-urile sale Galaxy la prețuri accesibile. Deoarece are experiență anterioară în utilizarea bateriilor LG, care sunt și ele destul de rentabile și au primit o „evaluare ridicată”, Samsung merge acum pe această cale pentru Galaxy Z Flip 4.

LG Corporation este o companie multinațională fondată în 1947. Compania sud-coreeană este astăzi unul dintre cele mai importante grupuri de electronice din lume. Primul produs al companiei a fost un produs cosmetic, „Lucky Cream”.

Cu toate acestea, pentru Samsung va fi greu să mai reducă prețul pentru Galaxy Z Flip 4. Ne gândim la un preț recomandat în jur de 1.000 de euro, sau chiar mai mic. Compania plănuiește mai multe upgrade-uri pentru viitorul pliabil cu clapetă față de actualul Samsung Galaxy Z Flip 3.

Recent am scris că Samsung vrea să producă baterii de tip Ev (electric vehicle) pentru a putea crește capacitatea bateriilor. Astfel Samsung SDI ar putea reprofila unele dintre liniile sale de producție pentru a produce baterii de tip stivă pentru smartphone-uri. Poate și acest lucru are legătură cu informația potrivit căreia telefonul pliabil Flip 4 va avea baterii LG.

Sigur acest nou tip de baterie nu va fi gata până la lansarea lui Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Cel mai sigur noile baterii vor fi disponibile pe seria Galaxy S23 sau pe Galaxy S24.