Ce vrem să vedem la viitorul telefon pliabil Samsung Galaxy Z Flip 4

579
Ce vrem sa vedem la viitorul Samsung Galaxy Z Flip 4
Sursa Foto: androidcentral.com

Anul trecut cu Galaxy Z Flip 3 a fost rafinament, anul acesta vrem de la Samsung Galaxy Z Flip 4 evoluție. Galaxy Z Flip 3 este unul dintre cele mai bune telefoane pliabile din mai multe motive. Pe lângă faptul că este suficient de mic pentru a încăpea într-un buzunar, lansarea sa a oferit upgrade-uri foarte necesare față de predecesorul său, cum ar fi o certificare pentru rezistența la apă. Dar telefoanele pliabile sunt încă la început și există mult loc de îmbunătățire, chiar și la Samsung.

După succesul incredibil cu Galaxy Z Flip 3, apariția anul acesta a unui Samsung Galaxy Z Flip 4 este inevitabilă. Cu Flip-ul a patra generație din acest an sperăm la mai mult decât o simplă modificare a specificațiilor. Ne-ar plăcea să vedem o evoluție a designului care include câteva upgrade-uri hardware. Mai jos, prin intermediul AndroidCentral, vedeți ce ne dorim de la Galaxy Z Flip 4. Sigur că sunt unele lucruri greu de implementat pe un telefon pliabil, dar nu și pentru Samsung.

Nu vrem să mai vedem o cută pe Samsung Galaxy Z Flip 4

Oamenii care văd sau folosesc pe Samsung Z Flip 3 pentru prima dată au de obicei o preocupare constantă dincolo de lucrurile pozitive și entuziasm: cuta orizontală din centrul afișajului. Mulți dintre utilizatorii de Galaxy Z Flip 3 spun că această ușoară cută nu îi deranjează, dar nici nu este plăcută. Dar, este acolo și poate deveni enervantă la un moment dat.

Motorola Inc. a fost o companie americană de electronice și telecomunicații cu sediul în Schaumburg, lângă Chicago. Motorola a fost, de asemenea, inițiatorul sistemului de telefonie prin satelit Iridium. Acum este deținută de Lenovo.

Credem că Samsung are capacitatea și tehnologia necesară pentru a elimina definitiv această cută orizontală. Au putut face acest lucru companii cu mai puțină experiență în domeniul pliabil cum ar fi Motorola cu Moto RAZR 5G. Chiar și la telefoanele pliabile mai mari, gen OPPO Find N, cuta este aproape invizibilă atunci când telefonul este deschis. Așa că este timpul ca Samsung să reproiecteze balamaua afișajului și să se încadreze în acest trend.

În comparație cu aceeași cută, dar verticală de pe Galaxy Z Fold 3, cuta de pe Z Flip 3 iese mai mult în evidență fiind pe un afișaj mult mai mic. Deci primul lucru ce îl vrem de la viitorul Samsung Galaxy Z Flip 4 este o cută insesizabilă sau chiar invizibilă.

Un ecran exterior mai mare

Galaxy Z Flip 3 a venit cu o diagonală a ecranului exterior mai mare decât originalul Samsung Galaxy Z Flip. În acest fel ecranul de pe capac este mult mai util pentru sarcini rapide precum notificări, setarea alarmelor etc. Dar a avea frontal un ecran de dimensiunea capacului rabatabil ar fi mult mai convenabil.

Una dintre cele mai bune trăsături la Moto RAZR 5G este acel ecran exterior, pur și simplu poți face orice vrei pe el. Spre deosebire de afișajul mai mic aflat pe Flip 3 de la Samsung, care afișează doar informații foarte specifice, afișajul exterior al lui Moto RAZR 5G este un afișaj normal, complet cu ecran de pornire.

Dezavantajul unui ecran exterior mai mare, desigur, este că probabilitatea unei posibile daune cauzate de o cădere crește. Acest lucru ar face cu atât mai important să înfășurați o husă în jurul telefonului. Dar cei mai mulți vor fi de acord că acceptă riscul unei daune pentru un ecran exterior mai mare pe Samsung Galaxy Z Flip 4.

A deschide un telefon este distractiv, dar uneori o atingere rapidă pe ecranul mai mic duce treaba la bun sfârșit. Am învățat asta de la Z Flip 3 și același lucru s-ar aplica și aici.

Vrem camere foto mai performante pe viitorul Flip Samsung

Aceasta poate fi o problemă chiar și pentru Samsung, dar suntem convinși că o poate rezolva. Trebuie avut în vedere că senzorii de cameră mai noi și mai mari ocupă mai mult spațiu într-un corp mic de telefon pliabil. Cu toate aceste avem încredere că vom primi camere mult mai performante.

Poate de multe ori urâm cocoașele camerelor de pe telefoanele emblematice, dar acolo este acel spațiu suplimentar pentru a adăuga camera mai mari și mai bune. Dacă de asta este nevoie pentru a obține camere mai bune pe Galaxy Z Flip 4, așa să fie.

Acum camerele de pe Z Flip 3 nu sunt rele, în niciun caz. Samsung și-a revizuit complet algoritmul de detectare a scenei bazat pe inteligență artificială cu lansările de telefoane din 2021 și, odată cu asta, au venit fotografii semnificativ mai bune.

Acest lucru este valabil mai ales atunci când este implicată mișcarea, deoarece software-ul camerei Samsung acționează acum mai mult ca cel al Google. Face fotografii în mod constant, atât înainte, cât și după ce ați apăsat butonul declanșator. Algoritmul de procesare back-end va analiza apoi toate aceste fotografii. După aceea le va alege pe cele mai clare, combinându-le pentru a face o fotografie super uimitoare.

Acum, că în sfârșit avem o procesare mai bună pe software-ul camerei Samsung, este timpul să vedem o actualizare importantă a hardware-ului camerei de pe Z Flip 4. Cel puțin, adăugarea unei camere telefoto pare o necesitate pentru Flip-ul din acest an.

Baterie mai mare și încărcare mai rapidă pe Samsung Galaxy Z Flip 4

Am scris de mai multe ori că o baterie oricât ar ține de mult nu va fi niciodată suficient. De aceea ne dorim aici și o baterie mai mare și încărcare mai rapidă. La fel ca pentru camere, este un lucru mai greu de realizat. Și aici trebuie spațiu suplimentar în interiorul telefonului pentru toate componentele pliabile și balama. Și spațiul într-un telefon pliabil în genul Flip-ului este foarte scump.

Durata de viață a bateriei lui Flip 3 nu este epică și trece peste o zi întreagă de utilizare. Dar vrem mai mult. Dar Samsung poate face câteva lucruri pentru a ajuta la îmbunătățirea durate de viață a bateriei fără a crește dimensiunea în Z Flip 4.

Adăugarea unui ecran exterior mai mare – așa cum am cerut politicos mai sus – ar asigura că utilizatorii vor deschide mai puțin telefonul în timpul zilei pentru a utiliza acel afișaj mai mare, pliabil. Un afișaj mai mic nu consumă la fel de multă energie ca unul mai mare. În acest fel scade consumul bateriei pe parcursul zilei.

În al doilea rând, Samsung chiar trebuie să mărească viteza de încărcare a lui Z Flip 4. Galaxy Flip 3 se încarcă doar la 15W cu fir și doar 10W fără fir. Aceste viteze erau rapide acum 5-6 ani; azi, asta e destul de lent. Vrem ca Samsung Galaxy Z Flip 4 să se încărcare 30-50% în doar câteva minute.

Mai multe culori și opțiuni de personalizare

La câteva luni după lansarea lui Galaxy Z Flip 3, compania a anunțat o ediție Galaxy Z Flip 3 Bespoke Edition. Este o ediție specială pe care o puteți personaliza și comanda direct de la Samsung. Oamenii ar putea alege dintre 49 de combinații de culori pentru ca Flip 3 să arate așa cum își doresc.

Dar ediția la comandă este încă destul de limitată în domeniul de aplicare. Există într-adevăr doar o mână de culori din care să alegeți – numărul 49 provine din amestecarea și potrivirea culorilor în loc de o mulțime uriașă de posibilități – și nu există materiale diferite din care să alegeți.

Am vrea să putem personaliza complet telefonul până la gravura de pe spatele dispozitivului. Se poate personaliza orice, spatele, ramele, balamaua, rama metalică din jurul telefonului și multe altele. Galaxy Z Flip 3 are foarte mare trecere la tineri și aceștia vor mai multă culoare și mai multe posibilități de personalizare.

Credem că nu am cerut pre multe de la Samsung pentru viitorul Flip 4, chiar dacă mai avem unele doleanțe. Flip 3 a fost comercializat și s-a adresat unui public care căuta ceva modern și nou. Reclamele erau fanteziste, carcasele aveau un aspect sălbatic și unic, iar telefonul a îmbinat cu succes sentimentul de nostalgie cu sentimentul de ceva nou și incitant într-un mod pe care telefoanele nu au făcut-o de ani de zile. Sperăm că Samsung ar trebui să profite și mai mult de acest lucru cu Z Flip 4 și să meargă și mai mult all-in pe stil și culoare.