Galaxy Z Flip 5 impresionează pe toată lumea la numărul de plieri

452
Galaxy Z Flip 5 impresioneaza pe toată lumea la numarul de plieri
Sursa foto: via wccftech.com

Galaxy Z Flip 5 este mai durabil decât a promis Samsung depășind numărul oficial de închideri și deschideri. Un test live care a comparat Flip-ul cu cel mai apropiat concurent al său, Motorola Razr 40, a arătat că Flip 5 este într-o clasă proprie. Efectiv nu are concurent pe piață. Galaxy Z Flip 5 impresionează pe toată lumea cu peste 274.00 de pliuri, în timp ce Motorola Razr eșuează după mai puțin de jumătate din pliuri. Experimentul a început pe 2 august și va continua până când Galaxy Z Flip 5 cedează.

Galaxy Z Flip 5 este spectaculos în principal din cauza ecranului exterior Flex Window, dar mai amintim aici noua balama și procesorul extrem de puternic. Samsung a menționat în documentația oficială că telefonul este garantat la 200.000 deschideri/închideri. Acest lucru a fost certificat de Bureau Veritas, o companie de certificare din Franța, potrivit Wccftech. Dar se dovedește că telefonul bate cifrele oficiale Samsung. Anul trecut, Galaxy Z Flip 3 a depășit așteptările, suportând peste 400.000 de închideri și deschideri.

Galaxy Z Flip 5 impresionează deja în primele teste

Canalul YouTuber Mrkeybrd a decis să realizeze un test în viața reală care implică oameni, Samsung Galaxy Z Flip 5 și Motorola Razr 40 pentru a vedea cât vor rezista ambele telefoane când sunt deschise și închise. La momentul redactării acestui articol, Flip-ul a trecut de 274.000 de ori, în timp ce Motorola este mort după doar 126.300 de plieri și deschideri. La Razr balamaua a cedat și chiar și ecranul s-a rupt la puțin peste 126.000 de plieri. Balamaua la Motorola a suferit prima problemă la atingerea a 40.000 de deschideri/închideri. La acest număr Galaxy Z Flip 5 nici măcar nu a transpirat.

Motorola a fost prima companie care a lansat un pager, în 1956. L-au numit paginatorul radio Handie-Talkie și era folosit mai ales în spitale pentru a trimite mesaje pe o rază de 40 km. Motorola a renunțat la producția de pagere în 2001.

Acum, asta nu înseamnă că Galaxy Z Flip 5 nu a avut și el probleme. Telefonul și-a pierdut capacitatea de a rămâne deschis la un unghi de 90°. Dar, acest lucru s-a întâmplat după 223.000 de plieri repetate. A depășit cu 24.000 numărul promis de Samsung la lansare. În afară de aceasta, la peste 274.000, Galaxy Z Flip 5 încă funcționează perfect. Motorola? A fost deja oale și ulcele. Acest lucru nu ar trebui să surprindă pe nimeni pentru că Galaxy Z Flip, în general, este un telefon care reușește să depășească așteptările, așa cum a dovedit de mai multe ori.

Testul a continuat și la temperaturi foarte ridicate

Mai mult, testul a devenit și mai interesant la peste 275.000 de plieri – deschideri. Testatorii au decis să continue mișcările la temperatură ridicată. Au introdus Flip-ul întro vitrină încălzită la peste 73°C. Totuși Galaxy Z Flip 5 a fost încăpățânat și continuat să se plieze și să se desfășoare fără probleme. Balamaua nu s-a defectat și afișajul nu s-a topit. Acest lucru arată cât de impresionant este noul telefon pliabil, că îl puteți folosi chiar și fără probleme la temperaturi care depășesc 70°C.

Samsung folosește o balama ce se numește Flex Hinge în Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5. Este o altă versiune a balamalei tip strop de apă și, deși nu este nimic nou în spațiul pliabil, se vede. Samsung a făcut o treabă bună cu construcția generală a dispozitivului, deoarece acest număr de pliuri pentru un telefon sunt impresionante.

Dacă vreți să cumpărați un astfel de telefon, dar nu erați sigur dacă acesta va supraviețui, acest lucru ar trebui să vă ofere multă liniște sufletească. Acum nu va trebui să vă faceți griji că telefonul se va defecta. Dacă mai amintim aici și patru actualizări de Android și cinci ani de actualizări de securitate, aveți în față un excelent Galaxy Z Flip 5. Ceea ce, sincer, este mai mult decât bun.

Actualizare! Deși balamaua sa șchiopăta, Galaxy Z Flip 5 a supraviețuit la peste 400.000 de pliuri. După 400.000 de plieri telefonul a fost acoperit cu făină, ou, zahăr și făină de porumb (moșcolit din cap până în picioare). Apoi, ecranul său a cedat în cele din urmă la plierea cu numărul 401.156.