Galaxy Z Flip 5: primul telefon pliabil care acceptă Wi-Fi 6E

281
Galaxy Z Flip 5 support Wi-Fi 6E
Sursa foto: via sammobile.com

Galaxy Z Flip 5, alături de fratele său pliabil mai mare Galaxy Z Fold 5, sunt deja disponibile la nivel global. Este posibil ca dispozitivul dvs. să fi sosit deja dacă ați precomandat unul sau puteți merge la un magazin și să-l cumpărați. Sunt multe de așteptat de la noull Flip, dar există și ceva care poate nu ți-a atras încă atenția. Este vorba despre Wi-Fi 6E.

Samsung a adus anul acesta Flip-ului mai multe îmbunătățiri subtile, dar și unele semnificative. Alături de noul ecran exterior foarte mare, de procesorul puternic, printre cele care nu sar imediat în ochi este și unul greu de observat la prima vedere. Samsung Galaxy Z Flip 5 este primul smartphone pliabil cu clapetă de la Samsung care acceptă conectivitate Wi-Fi 6E. Inclusiv Samsung Galaxy A54 are conectivitate Wi-Fi 6E.

Galaxy Z Flip 5 este compatibil cu Wi-Fi 6E

Samsung a fost printre primii producători de dispozitive care au adăugat suport pentru Wi-Fi 6 când a devenit standardul de vârf. În cele din urmă, a adoptat standardul următor, Wi-Fi 6E. Galaxy S21 Ultra a fost de fapt primul smartphone din lume care acceptă Wi-Fi 6E, potrivit SamMobile. De atunci, lista telefoanelor Samsung care acceptă Wi-Fi 6E a continuat să crească.

În comparație cu Wi-Fi 6, standardul Wi-Fi 6E oferă viteze wireless mai rapide și reduce latența, adăugând în același timp suport pentru spectrul de 6 GHz. Acest lucru permite viteze mai mari de 1 Gbps. Latențe mai mici înseamnă apeluri video mai fluide și un joc online perfect. Următorul tip de conexiune va fi Wi-Fi 7, despre care sunt zvonuri că va veni cu seria Galaxy S24.

Wi-Fi sau Wireless Fidelity. Wi-Fi se scrie întotdeauna cu liniuță. Wi-Fi este o tehnologie care folosește unde radio pentru a transfera informații de la un dispozitiv electronic la altul. Peste 19,5 miliarde de dispozitive Wi-Fi în uz în 2023!

Samsung Galaxy Z Flip 5 este primul smartphone pliabil cu clapetă care oferă suport pentru conectivitate Wi-Fi 6E. Este o funcționalitate super, pregătită pentru viitor, a acestui dispozitiv, deoarece va dura câțiva ani pentru ca echipamentele de conectivitate Wi-Fi 6E să devină obișnuite.

Echipând dispozitivul cu suport pentru această tehnologie, Samsung s-a asigurat clienții care cumpără acum Galaxy Z Flip 5 că vor putea profita din plin de puterea Wi-Fi 6E pe măsură ce va deveni disponibilă pentru ei.