Samsung Galaxy S24 ar putea veni cu Wi-Fi 7

231
Samsung Galaxy S24 ar putea veni cu Wi-Fi 7
Sursa foto: via androidheadlines.com

Tehnologia Wi-Fi 7 ar putea fi gata în câțiva ani, dat poate fi mai aproape decât credem. Potrivit unei informații de la ziarul taiwanez DigiTimes, primul lot de smartphone-uri cu Wi-Fi 7 ar putea ajunge pe piață în a doua jumătate a anului 2024. Publicația citează surse anonime de la casele backend IC și laboratoarele de inspecție din domeniu.

Majoritatea smartphone-urilor emblematice de astăzi sunt livrate cu standardul Wi-Fi 6, alias IEEE 802.11ax. Din punct de vedere tehnic, nu este cel mai recent standard Wi-Fi, deoarece avem și noul Wi-Fi 6E. Cu toate acestea, cel din urmă nu aduce multe îmbunătățiri față de primul. Viteza maximă teoretică este încă de 9,6 Gbps. Ceea ce face în esență Wi-Fi 6E este să adauge o a treia bandă de 6GHz. Acest lucru face ca rețeaua dvs. să fie mai puțin aglomerată, permițând viteză constantă pentru toate dispozitivele conectate. Acest lucru ajută în special rețelele mari, potrivit AndroidHeadlines.

Cu toate acestea, îmbunătățirea nu este substanțială și, prin urmare, Wi-Fi 6E este văzut ca un pas de tranziție către Wi-Fi 7, alias IEEE 802.11be. Wireless-Fidelity 7 va fi, de asemenea, un sistem tri-band cu transmisie de date pe benzi de spectru de 2,4 GHz, 5 GHz și 6 GHz. Dar avem o creștere majoră a vitezei cu soluția de nouă generație. Wi-Fi Alliance, rețeaua mondială de companii care vă oferă Wi-Fi, pretinde viteze mai mari de 30 Gbps. Pentru referință, sistemul Wi-Fi 5 dual-band (2,4 GHz și 5 GHz) oferă o viteză teoretică maximă de 6,9 Gbps.

Wi-Fi 7: conectivitate perfectă pentru AR/VR și streaming video 8K

Creșterea vitezei pe care o veți obține cu Wi-Fi 7 este masivă. În plus, noul standard Wi-Fi poate folosi canalele mult mai largi de 320Mhz și tehnologia de modulare a amplitudinii în cuadratura (QAM) 4K. Obțineți până la 16 fluxuri spațiale cu MIMO îmbunătățit (Multiple Input Multiple Output). Wi-Fi 7 acceptă, de asemenea, MLO (Multi-link Operation), permițând transmiterea simultană a semnalelor prin mai multe benzi radio și frecvențe de canal pentru o latență redusă.

Numele Wi-Fi se scrie întotdeauna cu liniuță. Wi-Fi este o marcă comercială a Wi-Fi Alliance. Wi-Fi folosește un număr mare de brevete deținute de multe organizații diferite. Australia susține că Wi-Fi este o invenție australiană.

Wi-Fi Alliance afirmă în continuare că Wi-Fi 7 se concentrează pe îmbunătățiri fizice și controlul accesului mediu. Toate aceste îmbunătățiri vor asigura o conectivitate fără fir perfectă pentru aplicații solicitante, cum ar fi AR/VR, streaming video 8K și cloud computing și jocuri.

Samsung ar putea fi unul dintre primele mărci care va lansat smartphone-uri Wi-Fi 7. Companii de semiconductori precum Qualcomm, MediaTek, Broadcom și Intel și-au prezentat soluțiile Wi-Fi 7 proprii în ultimele luni. Toți producătorii majori de dispozitive wireless vor căuta să adopte una dintre aceste soluții odată ce noul standard Wi-Fi va fi oficial.

Samsung a fost întotdeauna unul dintre mărcile de top în această cursă și probabil că lucrurile nu se vor schimba cu Wi-Fi 7. Nu credem că această conectivitate va ajunge pe seria Galaxy S23. Seria Galaxy S24 ar putea fi printre primul lot de smartphone-uri care acceptă Wi-Fi de nouă generație.