Galaxy Z Flip 6: Samsung vrea o cameră principală de 50 MP

333
Samsung Galaxy Z Flip 6
Sursa foto: galaxyclub.nl

La sfârșitul lunii trecute, Samsung a lansat pe Galaxy Z Flip 5, care a adus câteva îmbunătățiri semnificative. Noua balama și ecranul exterior mare îl fac cel mai frumos telefon pliabil Samsung. Cu toate acestea, o componentă rămâne mai mult sau mai puțin cu tehnologia veche, familiară, camera foto principală. Samsung vrea să ofere în sfârșit lui Galaxy Z Flip 6 mult așteptatul upgrade al camerei anul viitor. Versiunile timpurii ale dispozitivului sunt testate cu o cameră principală de 50 de megapixeli.

Galaxy Z Flip 5 a debutat cu o cameră principală spate de 12 MP. În acest fel Flip-ul are aceeași rezoluție a camerei principale de când a apărut Galaxy Z Flip original. Camerele lui Galaxy Z Flip 5 din acest an se bazează în principal pe îmbunătățiri software. Samsung știe mai bine ca oricine acest lucru și dorește să actualizeze și hardware-ul camerei pentru viitorul Galaxy Z Flip 6. Potrivit colegilor noștri de la GalaxyClub, Flip 6 va avea o cameră principală de 50 MP.

Posibil o cameră de 50 MP pe Galaxy Z Flip 6

Surprinzător de devreme, Samsung testează deja mai multe versiuni de Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6. Numele de cod respective, B6 și Q6, nu lasă loc de speculații, sunt pentru Flip 6 și Fold 6. Galaxy Z Flip 5 a avut numele de cod B5, iar Galaxy Z Fold 5 numele de cod Q5.

Deși detaliile exacte nu sunt cunoscute în acest moment, un prototip Galaxy Z Flip 6 este deja testat cu un upgrade notabil. Este vorba despre o cameră principală cu un senzor de 50 de megapixeli. Dacă va ajunge în versiunea finală a dispozitivului, ar fi un upgrade mult așteptat al camerei pentru cel mai popular pliabil de la Samsung. Camera ar putea fi aceeași aflată în Galaxy Z Fold 4 și Galaxy S22, ajunsă apoi în Fold 5 și Galaxy S23.

Mai multe telefoane actuale au o cameră frontală de 60 megapixeli. APrintre aestea sunt Infinix Zero 20 (fabricat de Infinix Mobile din China) și Motorola Edge 30 Ultra 5G (fabricat de Lenovo). Ambele camere au o diafragmă de f/2,2.

Nu am aflat încă nimic despre celelalte camere ale următorului Flip. Dacă și camera frontală va primi un upgrade comparabil – de exemplu cu un senzor de 12 MP – nu îndrăznim să spunem.

Este de la sine înțeles că mai avem mult până la lansarea lui Galaxy Z Flip 6. La urma urmei, va fi peste un an, iar până atunci se pot schimba multe. Dar este deja clar că Samsung vrea o cameră mai performantă pentru viitorul Flip 6.