Viitoarele telefoane Galaxy Z Flip vor primi o cameră cu zoom

82
Viitoarele telefoane Galaxy Z Flip vor primi o camera cu zoom
Sursa foto: galaxyclub.nl

De la lansarea primului Galaxy Z Flip în 2020, telefoane pliabile de acest tip au parcurs un drum semnificativ. Ecranul exterior a crescut considerabil, balamaua a devenit mult mai subțire și calitatea construcției s-a îmbunătățit cu fiecare generație. Dar într-o zonă, chiar și actualul Galaxy Z Flip 5 rămâne un dispozitiv modest. De fapt, este singurul telefon Samsung scump care nu are o cameră telefoto.

Acum un nou brevet de design primit de Samsung arată un Galaxy Z Flip cu trei camere în exterior. Dar va primi în sfârșit Galaxy Z Flip 6 o cameră cu teleobiectiv? Probabil că nu, dar în mod sigur următoarele Flip-uri după cel cu numărul șase da. În prezent știm că Samsung are o cameră principală mult îmbunătățită pentru Galaxy Z Flip 6. Dar viitorul dispozitiv nu are încă o cameră telefoto cu zoom optic. Cu toate acestea, potrivit GalaxyClub, acum a apărut două brevete de design care ne dau speranțe că acest lucru se va schimba în viitor.

Două brevete publicate la începutul acestei luni arată un design modern pentru telefonul cu pliere verticală, cu o balama care se închide complet, un ecran mare la exterior și trei camere. Presupunem logic că se referă la o cameră principală, cu unghi ultra-largă și o cameră cu teleobiectiv. Brevetele prezentate aici au fost depuse în vara lui 2022 și primite de Samsung începutul lui 2023.

Primul brevet prezintă un design cu camere și ecran de acoperire separate. Al doilea brevet prezintă un ecran extern în care sunt integrate camerele, în genul lui Motorola Razr 40 Ultra. În ambele modele, afișajul exterior este dreptunghiular și, prin urmare, nu mai are o „buză”, așa cum este cazul Samsung Galaxy Z Flip 5. Vedeți pe I❤️Samsung review-ul nostru pentru Galaxy Z Flip 5!

Mai mult, Samsung pare să fi optat pentru o orientare diferită a camerelor pentru modelele de trei camere prezentate. Nu mai sunt orizontale ci verticale pe capacul telefonului. Motivul pentru aceasta nu poate fi dedus dintr-un brevet de proiectare care nu conține informații tehnice suplimentare.

Prima cerere de brevet de invenție din România a fost depusă la “Ministerul Agriculturii, Comerciului și Lucrarilor Publice” în anul 1862, dar nu exista o lege a brevetelor. În 1865 a fost acordat primul brevet de invenție, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza.

Am menționat deja mai sus că Flip 6 cu siguranță nu va avea încă o cameră telefoto. Primele randări ale dispozitivului au confirmat acest lucru. Dar nu ar fi surprinzător dacă Samsung va actualiza pas cu pas configurația camerei din seria Flip în generațiile următoare. Anul acesta vom vedea pentru prima dată o cameră principală de 50MP, iar acum sunt speranțe că vom vedea un Galaxy Z Flip 7 cu o cameră cu teleobiectiv în 2025.

Pe de altă parte, un brevet de design este în cele din urmă doar un document legal care rezervă niște drepturi. Drumul de la planșa de desen la un produs finit poate fi lung – chiar dacă se termină în magazin. Dar este clar că Samsung ia în considerare serios o a treia cameră telefoto pe viitoarele Flip-uri.