Samsung Galaxy Z Flip, tot ce știm despre smartphone-ul pliabil

1139
Sursa Foto: winfuture.de

Samsung Galaxy Z Flip a fost dezvoltat până în prezent sub denumirea de cod Galaxy Bloom. Acum telefonul pliabil tip clamshell fiind gata, gigantul tech Samsung îl va prezenta în scurt timp alături de seria Galaxy S20. Putem spune că știm aproape totul despre viitorul smartphone pliabil Samsung Samsung Galaxy Z Flip. Este comercializat în primul rând de Samsung ca produs pentru clienții care doresc o notă individualitate. În materialele sale de marketing, compania chiar spune că dispozitivul este „Influencer Ready” deoarece s-au făcut unele ajustări ale software-ului pentru ca dispozitivul să fie potrivit pentru fotografiile pentru Instagram și altele asemenea.

Facem un rezumat, prin intermediul WinFuture, a tot ceea ce știm despre viitorul Samsung Galaxy Z Flip. Sigur că mai pot apărea unele informații despre el și trebuie să amintim că Samsung nu a confirmat nimic despre acest smartphone până în acest moment.

Afișaj Full HD în format 22: 9 și sticlă ultra subțire pe Galaxy Z Flip

În afară de designul extrem de compact și de „caracteristicile hipster”, factorul de formă ar trebui să fie principalul atu. Samsung Galaxy Z Flip are un afișaj flexibil aranjat vertical, care poate fi pliat orizontal în mijloc. Ecranul are o diagonală de 6,7 inch și se numește Infinity Flex. „Capacul” poate fi deschis datorită balamalei cu un unghi între 70 și 110°.

Ecranul cu un aspect de format 22: 9 are o rezoluție Full HD cu 2636 x 1080 pixeli. La fel ca smartphone-urile „normale” Galaxy S20, Samsung Galaxy Z Flip va veni cu un afișaj „Infinity-O”, în care camera frontală este amplasată central sub marginea superioară a ecranului. Printre altele, ecranul acceptă HDR10+ și are o protecție din sticlă foarte subțire „Ultra Thin Glass”. Cu aceasta Samsung va oferi o protecție semnificativ mai bună decât folia de poliamidă de pe Galaxy Fold.

HDR10+ maximizează luminozitatea fiecărei scene și reglează continuu a setările pe măsură ce conținutul este redat. HDR10+ are culori mai bogate, mai vii și mult mai multe detalii în condiții diferite de lumină. HDR10+ reproduce culorile cu un nivel de precizie care anterior nu a putut fi atins.

O caracteristică specială pe care compania o implementează în Samsung Galaxy Z Flip (SM-F700) este integrarea unui ecran extern mai mic. Acesta se află pe carcasa exterioară din Gorilla Glass 6. Ecranul are o diagonală de 1,06 inch și funcționează cu 300 x 116 pixeli. Este un panou Super AMOLED cu suport pentru Always on Display și este utilizat pentru afișarea timpului și a diverselor notificări.

Procesor Qualcomm Snapdragon 855+ pentru Galaxy Z Flip

Sub capotă se află procesorul companiei Qualcomm, Snapdragon 855+ Octa-core, un procesor bun, dar nu de ultimă generație. Cipul este combinat cu 8GB de memorie RAM și 256GB de memorie flash internă, care nu poate fi extinsă. Alegerea acestui tip de procesor face ca Samsung Galaxy Z Flip să nu poată fi conectat la rețeaua 5G.

În plus, Samsung instalează două camere la spate, fiecare oferind o rezoluție de 12MP. Camera principală are o diafragmă F / 1,8 și este completată de o altă cameră cu un câmp vizual de 123° ca o cameră cu unghi ultra-larg cu o deschidere F / 2,2. Camera frontală se găsește în gaura ecranului flexibil și are 10MP și o deschidere F / 2,0. O caracteristică specială este că această cameră frontală are și focalizare automată.

Pentru Samsung Galaxy Z Flip, Samsung folosește o baterie compusă din două părți, cu o capacitate totală de 3.300mAh. Este aproape de ceea ce a fost oferit, de exemplu, smartphone-ul Samsung Galaxy S10e. Durata de viață va fi astfel apropiată de a acestuia. Are încărcare rapidă de 15W prin intermediul portului USB Type-C, în timp ce încărcarea wireless cu până la 9W este de asemenea acceptată ca opțiune.

Galaxy Z Flip cântărește 183 de grame și are un cititor de amprente pe marginea carcasei. Când este deschis, dispozitivul are o grosime de 7,2 milimetri – dacă îl închideți, dispozitivul are 15,3 sau 17,3 milimetri. Sistemul de operare pe Flip este Google Android 10 cu noua interfață Samsung One UI 2.0. Ca disponibilitate Samsung Galaxy Z Flip va fi la vânzare și în Europa începând cu 14 februarie 2020 – prețul este probabil în jur de 1.500 de euro.

Sumar specificații Samsung Galaxy Z Flip

  Samsung Galaxy Z Flip
Sistem de operare Android 10 cu Samsung One UI 2.0
Procesor Qualcomm Snapdragon 855+ 7 nm
Afișaj Ecran interior: 6,7 inch Full HD+ (2636 x 1080 pixeli), Dynamic AMOLED cu funcție Always On, Infinity-O
Ecran exterior: 1,06 inch (300 x 116 pixeli), Super AMOLED Always On, Gorilla Glass 6
Memorie 8GB RAM, 256GB UFS3.0, porturi compatibile Samsung Cloud, Google Drive, MS Onedrive (fără micro SD)
Camera principală 12MP pixel dual, diafragmă f / 1.8, unghi cu deschidere 78° + 12MP unghi ultra-lat de 123° cu f / 2,2, bliț, HDR10+, stabilizator de imagine
Camera față 10MP dual pixel, f / 2,4, focalizare automată
Video UHD 4K 60 fps (camera principală), UHD 4K 30 fps (față), HDR10+
Redare video Formate acceptate pe Samsung Galaxy Z Flip: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, AVI, MKV, WBEM
Senzori Accelerometru, barometru, busolă, senzor de luminozitate, proximitate, amprentă, giroscop
Acumulator 3.300 mAh, încărcare rapidă 15W, încărcare Qi 9W
Conectivitate Bluetooth 5.0, USB tip C, NFC, Wi-Fi 6 (2,4 + 5 GHz), Wi-Fi direct
Rețele moble 2G (GPRS / EDGE), 3G (HSDPA+), 4G (LTE)
Securitate Recunoașterea feței, amprentă (în lateral), Samsung Knox 3.4.1, folder securizat
Sunet Difuzoare stereo AKG, Dolby Atmos, aplicație încorporată Spotify
Poziționare GPS, GLONASS, Beidou, Galileo
Culori Negru, violet
Dimensiuni Pliat: 87,4 x 73,6 x 15,4 – 17,3 milimetri
Deschis: 167,9 x 73,6 x 6,9 – 7,2 milimetri
Greutate 183 grame
Preț ~ 1.500 euro