Galaxy Z Fold 2: rezistența la praf este inspirată de aspiratoarele Samsung!

477
Galaxy Z Fold 2 designul sau rezistent la praf este inspirat de aspiratoarele Samsung
Sursa Foto: via phonandroid.com

Samsung tocmai a împărtășit o poveste uimitoare care spune multe despre provocările de a proiecta primele modele de smartphone-uri pliabile. Samsung Galaxy Fold 2 a trebuit să remedieze majoritatea defectelor de durabilitate observate pe primul Galaxy Fold. Se pare că inginerii firmei au fost inspirați de designul aspiratoarelor Samsung pentru a-i întări rezistența la praf.

După lansarea modelului inițial Galaxy Fold au fost descoperite unele probleme grave, chiar imediat după primirea produsului de către utilizatori. Durabilitatea balamalei a fost testată în laborator, dar în viața reală praful și alte particule din aer au intrat foarte ușor în mecanismul balamalei. Această problemă trebuia rezolvată cu viitorul model Samsung Galaxy Z Fold 2.

Această balama special concepută pentru telefoanele pliabile este foarte mica și extrem de complexă. Balamaua Hideaway aflată pe telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 2 are peste 60 de componente, unele extrem de mici. Știm că pentru a împiedica pătrunderea prafului Samsung a instalat tipuri de bariere din fibră sintetică și un tip de perie pentru a opri intrarea prafului. Samsung a dezvăluit că a testat 98 de idei diferite despre cum să protejeze balamaua mecanică complicată de pe Galaxy Z Fold 2. Toate aceste idei s-au dovedit ineficiente și niciuna nu a dat rezultatele scontate.

Design împrumutat de la aspiratoarele Samsung pentru balamaua lui Galaxy Z Fold 2

Un inginer Samsung care a lucrat la protecția balamalei a detaliat cum a apărut această idee de protecție pentru Galaxy Z Fold 2. „A trebuit să găsim o soluție elegantă. După ce am testat zeci de versiuni cu echipa de proiectare, am reușit să construim un spațiu optim pentru a plasa balamaua. În final acesta a fost ales ca design pentru smartphone-ul pliabil”. A spus Seung Hyun Hwan, unul dintre managerii de cercetare și dezvoltare de la Samsung, conform PhonAndroid.

PhonAndroid este un site din Franța fondat în 2010. Un site serios făcut de profesioniști din domeniu. Este cea mai mare comunitate dedicată știrilor Android și tehnologiei! Publică informații despre ultimele tehnologii mobile, recenzii la smartphone-uri, aplicații, sfaturi și multe altele.

Inginerul Seung Hyun Hwan a continuat. „A trebuit să dezvoltăm și o tehnologie care să poată închide spațiul inevitabil dintre părțile exterioare ale balamalei și mecanism. Soluția noastră este un sistem de perii / pensule care rămâne elastic pentru a închide acest spațiu, chiar și în timpul mișcării”.

Această idee are origini surprinzătoare. Un inginer din echipa care se ocupa de Smasung Galaxy Z Fold 2 a avut ideea de a se inspira din periile de la aspiratoarele Samsung. „Peria dintr-un aspirator este un corp elastic din fibre. Această perie a putut fi creată suficient de subțire și elastică pentru smartphone-ul nostru pliabil. Am creat fibre mai mici de 1 mm și le-am făcut componente compatibile cu durabilitatea și elasticitatea necesară”.

Desigur, deși nimic nu este încă perfect. În balamaua lui Galaxy Z Fold 2 încă pătrunde murdărie și praf în interior, dar mult mai puțin decât inițial. Dar, îmbunătățirile pe care Samsung le-a făcut de la Galaxy Fold la Galaxy Fold 2 au făcut cu adevărat diferența.