Iată cum arată Galaxy Z Fold 3 cu Android 12 și One UI 4!

319
Iata cum arata Galaxy Z Fold 3 cu Android 12 si One UI 4
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Săptămâna trecută Google a lansat oficial Android 12L – versiunea noului sistem de operare destinată special dispozitivelor cu ecrane mari. A devenit imediat clar că Galaxy Z Fold 3 este unul dintre telefoanele Samsung care vor primi această variantă. Și acum există primul firmware Android 12 beta pentru dispozitiv, inclusiv versiunea One UI 4.

Datorită acestui firmware aflăm ceea ce ne așteaptă după ce actualizarea ajunge oficial pe Samsung Galaxy Z Fold 3. Datorită factorului de formă diferit, totul poate fi puțin diferit de Android 12 de pe Galaxy S21 despre care am aflat mai multe în ultima vreme.

Totuși chiar dacă Android 12L formează baza pentru software, Galaxy Z Fold 3 il va primi pur și simplu ca Android 12, potrivit GalaxyClub. Funcții precum Multi-window nu funcționează diferit față de ​​Android 11 și nu arată diferit grafic. Altfel, acest lucru nu este problematic – Google în sine nu are prea multe cu ce să contribuie funcțional în acest moment, aparent.

Material You și multe modificări grafice la Galaxy Z Fold 3 cu Android 12 și One UI 4

Desigur, există cu siguranță o mulțime de funcții Android 12 care apar acum în One UI 4. Google Material You poate fi folosit pe Galaxy Z Fold 3 sub numele Color Palette. Pe Galaxy S21 a fost numit anterior Color Theme. Acest lucru vă permite să potriviți culorile interfeței – și unele pictograme – cu imaginea de fundal pe care ați ales-o. Oricât de simplu pare, aceasta este o opțiune grozavă. Și cu cât ecranul pe care îl utilizați este mai mare, cu atât efectul este mai bun.

Acest lucru se aplică și altor modificări vizuale, cum ar fi aplicația Meteo și widget-urilor. Am văzut deja puțin noua animație de încărcare pe seria Galaxy S21, iar Z Fold 3 nu este diferit. Și vedem, desigur, cum funcțiile individuale au fost uneori rafinate puțin, alteori puțin mai mult – cum ar fi Întreținerea dispozitivului.

Un widget este o componentă a unui sistem de ferestre grafice. Un widget oferă acces facil la funcțiile utilizate frecvent și oferă informații vizuale. Cuvântul widget provine din combinația cuvintelor Window și Gadget.

În aplicația pentru cameră puteți vedea cum vechiul indicator de zoom – cel cu acei „copaci” – a fost înlocuit prin simpla afișare a nivelurilor de zoom: .5x, 1x, 2x. Asta este foarte clar, atâta timp cât nu uitați că alegeți și cu ce obiectiv/cameră fotografiați.

Modificări funcționale cu noua interfață Samsung

Desigur, Samsung nu a lucrat doar la aspectul interfeței One UI cu One UI 4. Există și modificările funcționale necesare care vor veni la Galaxy Z Fold 3 odată cu actualizarea. De exemplu, există noul mod Extra Dim. Acesta vă permite să reduceți și mai mult luminozitatea ecranului – frumos, pentru noapte, de exemplu.

Cu tastatura reproiectată, aveți opțiunea de a vă crea propriile autocolante emoji. Cu această funcție poți combina două emoji animate într-un autocolant în mișcare, pe care apoi îl poți folosi imediat. De asemenea, în tastatură este încorporat Grammarly. Acesta este un serviciu care verifică greșelile de scriere, îmbunătățește și gramatica și stilul de scriere – dar, momentan numai în limba engleză.

Mai multe opțiuni sunt acum disponibile în cameră în modul Single Take. În plus, poți înregistra video în modul Foto prin „blocarea” butonului declanșator dacă îl ții puțin mai mult apăsat pentru ca Galaxy Z Fold 3 să înceapă filmarea.

Dacă utilizați funcția Photo Remaster din Galerie, atât originalul, cât și remasterul vor fi acum salvate. Aceasta înseamnă că vă puteți anula oricând cu ușurință editările. Dispozitivul nu salvează două fotografii separate în album. Și puteți edita mai multe metadate foto chiar în Galerie – cel puțin: data, ora și locația în care a fost făcută fotografia.

Dacă decideți să partajați o fotografie, un videoclip sau un alt fișier, One UI 4 bazat pe Android 12 vă va afișa un panou reîmprospătat. Aici nu puteți selecta doar contactele/aplicațiile cu care doriți să partajați fișierul, de asemenea, puteți verifica direct mai multe fotografii sau fișiere care sunt partajate.

O nouă opțiune pentru Always on Display

Dorim să menționăm și noua opțiune pentru AOD – Always On Display. În Android 12, puteți alege să le afișați când sosesc notificări noi. În felul acesta rămâne oprit, dacă nu există ceva nou de văzut.

De asemenea, în firmware-ul beta pentru One UI 4 este prezent și ciudatul efect de întindere, pe care îl vedeți când nu mai puteți derula. Deși acest lucru vine de la Android 12 în sine, este una dintre cele mai redundante modificări în ceea ce ne privește. În cea mai recentă versiune beta Android 12 de pe Galaxy S21, Samsung a eliminat complet acest efect. Este posibil ca acest lucru să se întâmple și pe Z Fold 3 în viitor.

Astea sunt cele mai importante modificări – la prima vedere – pe Galaxy Z Fold 3 cu Android 12 și One UI 4. Lista completă de modificări a actualizării oficiale va fi mult mai lungă și va conține mai multe detalii și modificări mici.

Actualizarea oficială a lui Samsung Galaxy Z Fold 3 cu One UI 4 bazat pe Android 12 nu va începe până când programul beta nu este închis. Presupunem – sperăm, cel puțin – că acest lucru se va întâmpla înainte de sfârșitul anului. În acest fel este posibil ca Galaxy Z Fold 3 să poată primi upgrade-ul încă din decembrie. Acest lucru nu este deloc sigur, dar vă vom ține la curent cu evoluțiile ulterioare ale actualizării în perioada următoare.