Acasă Stiri Smartphone pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3 cu S Pen

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3 cu S Pen

Seria Galaxy Note de la Samsung este cunoscută de ani de zile pentru celebrul S Pen. S-a zvonit de ceva vreme că Samsung intenționează să facă acest stylus compatibil cu afișajul flexibil utilizat în smartphone-urile pliabile – cum ar fi Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2. În urmă cu aproximativ un an am scris prima dată despre un posibil smartphone Galaxy Note Fold cu S Pen. Acum Samsung dorește să ofere viitorului smartphone Galaxy Z Fold 3 un compartiment pentru stylus pentru a stoca S Pen-ul.

Între timp, au existat mai multe zvonuri că Samsung intenționează să prezinte primul telefon pliant cu S Pen în 2021, probabil că acesta va fi Galaxy Z Fold 3. Adăugarea unui stilou vă asigură că puteți lucra mult mai precis și productiv. Mai ales cu telefoanele cu un ecran mare – cum ar fi seria Galaxy Z Fold – un astfel de stilou poate aduce un plus consistent.

Un nou brevet de pus de companie indică faptul că Samsung lucrează pentru ca S Pen să fie într-adevăr compatibil cu afișajele pliabile. În timp ce Samsung are tehnologia necesară pentru a scrie pe partea flexibilă a ecranului, de data aceasta accentul este pus pe dispozitivul însuși. Samsung dorește să ofere noului său telefon pliant un compartiment pentru stylus – comparabil cu Galaxy Note 20.

Samsung Z Fold 3 cu un compartiment pentru S Pen

În luna aprilie a acestui an, Samsung Electronics a depus un brevet la WIPO (World Intellectual Property Office). Brevetul a fost publicat în 29 octombrie 2020. Documentația de 56 de pagini descrie în detaliu modul în care Samsung dorește să facă viitoarele smartphone-uri pliabile compatibile cu un stilou.

Imaginile brevetului se bazează pe Galaxy Fold. Samsung dorește să adauge un compartiment în partea dreaptă jos a telefonului pliant pentru a stoca S Pen. În aprilie acest an, LetsGoDigital, în colaborare cu Jermaine Smit, a prezentat o serie de randări conceptuale ale unui smartphone Galaxy Fold cu S Pen. Acum aceste randări 3D se leagă foarte bine de brevetul înregistrat zilele trecute de Samsung.

Fulgor Nocturnus, fabricat de celebrului creator de stilouri Tibaldi din Florența, este cel mai scump stilou din lume. Stiloul este decorat cu 945 diamante negre și 123 de rubine. A fost vândut la o licitație de caritate din Shanghai, China, la un preț de 8 milioane de dolari.

Din schițele brevetului, se poate deduce că acest stilou Samsung va avea dimensiuni similare cu cel aflat pe Note 20. Samsung furnizează un stilou semnificativ mai mare pe tablete, cum ar fi Galaxy Tab S7+. Acesta nu s-ar potrivi în compartimentul acestui telefon pliant.

Stilou cu rezonanță electromagnetică

Săptămâna trecută, presa din Coreea a scris că Samsung intenționează să utilizeze o „Soluție electrostatică activă” (AES). Seria Note utilizează tehnologia „Rezonanță electromagnetică” (EMR). EMR necesită un digitizator, dar crește sensibilitatea la atingere, iar stylus-ul nu are nevoie de o baterie.

Cu toate acestea, potrivit The Elec, Samsung s-ar lupta să aplice această tehnologie pe ecranele flexibile. Deși AES este o soluție mai scumpă, Samsung ar lua în considerare această opțiune acum. În plus, Samsung ar dori să îngroașe stratul Ultra Thin Glass (UTG), de la 30 micrometri la 60 micrometri. Acest lucru ar îmbunătăți sensibilitatea la atingere a S Pen.

Brevetul se referă doar la un „stilou cu rezonanță electromagnetică”. Cu toate acestea, data cererii de brevet datează din aprilie anul acesta, deci este foarte posibil ca Samsung să se fi răzgândit între timp. În plus, LetsGoDigital scrie că Samsung are în vedere tehnologia AES, deci nu pare să fi fost făcută nicio alegere finală.

Va dura ceva timp până când Samsung Z Fold 3 va fi lansat oficial. Z Fold 2 a fost anunțat în august, iar succesorul său va fi prezentat în august 2021.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...