Acasă Stiri Smartphone pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3 cu S Pen

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3 cu S Pen

Seria Galaxy Note de la Samsung este cunoscută de ani de zile pentru celebrul S Pen. S-a zvonit de ceva vreme că Samsung intenționează să facă acest stylus compatibil cu afișajul flexibil utilizat în smartphone-urile pliabile – cum ar fi Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2. În urmă cu aproximativ un an am scris prima dată despre un posibil smartphone Galaxy Note Fold cu S Pen. Acum Samsung dorește să ofere viitorului smartphone Galaxy Z Fold 3 un compartiment pentru stylus pentru a stoca S Pen-ul.

Între timp, au existat mai multe zvonuri că Samsung intenționează să prezinte primul telefon pliant cu S Pen în 2021, probabil că acesta va fi Galaxy Z Fold 3. Adăugarea unui stilou vă asigură că puteți lucra mult mai precis și productiv. Mai ales cu telefoanele cu un ecran mare – cum ar fi seria Galaxy Z Fold – un astfel de stilou poate aduce un plus consistent.

Un nou brevet de pus de companie indică faptul că Samsung lucrează pentru ca S Pen să fie într-adevăr compatibil cu afișajele pliabile. În timp ce Samsung are tehnologia necesară pentru a scrie pe partea flexibilă a ecranului, de data aceasta accentul este pus pe dispozitivul însuși. Samsung dorește să ofere noului său telefon pliant un compartiment pentru stylus – comparabil cu Galaxy Note 20.

Samsung Z Fold 3 cu un compartiment pentru S Pen

În luna aprilie a acestui an, Samsung Electronics a depus un brevet la WIPO (World Intellectual Property Office). Brevetul a fost publicat în 29 octombrie 2020. Documentația de 56 de pagini descrie în detaliu modul în care Samsung dorește să facă viitoarele smartphone-uri pliabile compatibile cu un stilou.

Imaginile brevetului se bazează pe Galaxy Fold. Samsung dorește să adauge un compartiment în partea dreaptă jos a telefonului pliant pentru a stoca S Pen. În aprilie acest an, LetsGoDigital, în colaborare cu Jermaine Smit, a prezentat o serie de randări conceptuale ale unui smartphone Galaxy Fold cu S Pen. Acum aceste randări 3D se leagă foarte bine de brevetul înregistrat zilele trecute de Samsung.

Fulgor Nocturnus, fabricat de celebrului creator de stilouri Tibaldi din Florența, este cel mai scump stilou din lume. Stiloul este decorat cu 945 diamante negre și 123 de rubine. A fost vândut la o licitație de caritate din Shanghai, China, la un preț de 8 milioane de dolari.

Din schițele brevetului, se poate deduce că acest stilou Samsung va avea dimensiuni similare cu cel aflat pe Note 20. Samsung furnizează un stilou semnificativ mai mare pe tablete, cum ar fi Galaxy Tab S7+. Acesta nu s-ar potrivi în compartimentul acestui telefon pliant.

Stilou cu rezonanță electromagnetică

Săptămâna trecută, presa din Coreea a scris că Samsung intenționează să utilizeze o „Soluție electrostatică activă” (AES). Seria Note utilizează tehnologia „Rezonanță electromagnetică” (EMR). EMR necesită un digitizator, dar crește sensibilitatea la atingere, iar stylus-ul nu are nevoie de o baterie.

Cu toate acestea, potrivit The Elec, Samsung s-ar lupta să aplice această tehnologie pe ecranele flexibile. Deși AES este o soluție mai scumpă, Samsung ar lua în considerare această opțiune acum. În plus, Samsung ar dori să îngroașe stratul Ultra Thin Glass (UTG), de la 30 micrometri la 60 micrometri. Acest lucru ar îmbunătăți sensibilitatea la atingere a S Pen.

Brevetul se referă doar la un „stilou cu rezonanță electromagnetică”. Cu toate acestea, data cererii de brevet datează din aprilie anul acesta, deci este foarte posibil ca Samsung să se fi răzgândit între timp. În plus, LetsGoDigital scrie că Samsung are în vedere tehnologia AES, deci nu pare să fi fost făcută nicio alegere finală.

Va dura ceva timp până când Samsung Z Fold 3 va fi lansat oficial. Z Fold 2 a fost anunțat în august, iar succesorul său va fi prezentat în august 2021.

Stiri

Samsung Galaxy A82: primele imagini cu noul smartphone glisant

Samsung pare să lucreze nu numai pe noile smartphone-uri mid-range și pliabile, ci și să reînvie un model lansat în urmă cu...

Exynos 2200 cu GPU AMD poate debuta pe un laptop în acest an

Primul procesor Exynos de generația următoare, cu GPU AMD, va debuta la sfârșitul acestui an cu numele Samsung Exynos 2200. Informația provine...

Samsung colaborează cu Kvadrat pentru carcase la Galaxy S21+

Într-un efort binevenit pentru a deveni mai ecologic, Samsung a încheiat din nou un parteneriat cu Kvadrat. Aceasta este companie daneză de...

Galaxy Buds Live primește funcția de comutare automată și aparat auditiv

Funcțiile de comutare automată și aparat auditiv vin acum la Samsung Galaxy Buds Live. Ambele funcții au fost introduse pentru prima dată...

Samsung Galaxy A52 va fi într-adevăr rezistent la apă și praf

Da, Samsung face smartphone-ul Galaxy A52 rezistent la apă cu o certificare IP67. Zvonurile din ultimul timp în această privință s-au adeverit. Acum...

Galaxy M62, un Galaxy F62 redenumit, va fi lansat în mai multe țări

Samsung este pregătit să lanseze smartphone-ul Galaxy M62 în Malaezia, iar data lansării a fost dezvăluită. Este destul de evident că viitorul...

Samsung Galaxy Z Fold 3 este succesorul spiritual al Galaxy Note 20

Samsung, încălcând tradiția, a început să ofere stiloul S Pen cu telefoanele din seria S, începând cu gama Galaxy S21. Acum și...