Galaxy Z Fold 5 va avea un preț mai mic decât predecesorul său

261
Galaxy Z Fold 5 va avea un pret mai mic decat predecesorul sau
Sursa foto: via MySmartPrice

Samsung a fost prima companie care a introdus pe piață telefoanele pliabile, cu modelele Flip și Fold. Seria Galaxy Z Fold a fost unul dintre cele mai populare smartphone-uri pliabile de pe piață. În timp ce pliabilele au devenit tot mai atractive, acestea sunt încă greu accesibile pentru multă lume din cauza prețului. Acum avem informații că prețul lui Galaxy Z Fold 5 va fi mai mic decât a lui Fold 4.

Conform GizmoChina, care citează surse din Coreea de Sud, Samsung vrea să pună un preț mai mic pe viitorul Galaxy Z Fold 5, față predecesorul său, Samsung Galaxy Z Fold 4. Potrivit postării lui Revegnus, se așteaptă că Galaxy Z Fold 5 să aibă un preț de 1.699 USD, adică cu 100 de dolari mai mic decât prețul Galaxy Z Fold 4 la lansare. Momentan, acesta este doar un zvon, așa că vă sfătuim să luați această informație cu oarecare reținere.

Deja despre Galaxy Z Fold 5 se cunosc o grămadă de lucruri, chiar dacă nu au fost confirmate de Samsung. Știm că va avea un afișaj principal QHD+ AMOLED cu diagonala de 7,6 inch (19,30 cm). Ecranul exterior va fi Full HD+ Super AMOLED și va avea o diagonală de 6,5 inch (16,51 centimetri). Ambele ecrane vor avea suport pentru o rată de reîmprospătare de 120Hz.

Cameră principală de 50MP pe Galaxy Z Fold 5

Sub capotă, smartphone-ul va veni alimentat de procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Acesta va fi cuplat cu 12GB de memorie RAM LPDDR5x și până la 1TB de stocare UFS 4.0. Același procesor special dedicat pentru Galaxy se va afla și pe Samsung Galaxy Z Flip 5.

UFS 4.0 Universal Flash Storage este o tehnologie de stocare flash modernă care permite citiri și scrieri simultane. Pe UFS se poate stoca fotografii, videoclipuri, dar și sistemul de operare al dispozitivului. UFS folosește memorie flash NAND.

În departamentul foto, telefonul va avea o cameră principală de 50MP, o cameră de 12MP ultra-largă și un teleobiectiv de 10MP la spate spate. Pe partea frontală, va exista un snapper de 12MP în față și o cameră in-display de 4MP.

Smartphone-ul pliabil va rula pe sistemul de operare Android 13 din cutie, însoțit de interfața Samsung One UI adaptată pentru telefaone pliabile. Va furniza curentul electric o baterie de 4.400 mAh cu încărcare rapidă de 45W și încărcare wireless de 15W.

Samsung a confirmat că va găzdui următorul său eveniment Galaxy Unpacked la Seul, Coreea de Sud. Deși data nu a fost încă anunțată, este de așteptat să aibă loc spre sfârșitul lunii iulie, cel mai probabil pe 26 (27) iulie. Gigantul coreean va organiza un eveniment separat de lansare în America de Nord pentru smartphone-urile Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5.