De ce nu are Samsung Galaxy Z Fold 5 un slot pentru S Pen?

367
De ce nu are Samsung Galaxy Z Fold 5 un slot pentru S Pen
Sursa foto: via techradar.com

Samsung Galaxy Z Fold 5 ar fi putut include un S Pen. Nu, nu cel oferit în prezent pe carcasa opțională, ci în interiorul corpului noului telefon pliabil Samsung. Acesta nu este o fantezie, echipa de design Samsung a creat o machetă de Fold 5 cu un S Pen integrat. Cu toate acestea, Samsung a ales o altă cale, Galaxy Z Fold 5 nu are slot pentru S Pen.

De fapt, drumul către actualele Fold 5 și Flip 5 a fost plin de astfel de considerente de design. Noul telefon pliabil Galaxy Z Fold 5 a fost dezvoltat și influențat nu doar de modelul de anul trecut Galaxy Z Fold 4, dar și de seria Galaxy S23, în special de Galaxy S23 Ultra.

Potrivit lui Tae-joong Kim șeful de design pentru telefoanele pliabile Samsung, care a lucrat la fiecare smartphone Samsung din 2000, noile dispozitive pliabile sunt influențate de tot, de la primul ecran dublu al companiei, la Ultra Edition 5.9 și Armani Phone, ambele lansate în 2007. Acesta din urmă a fost prima colaborare cu o companie de design terță parte. Pentru cele mai recente Fold 5 și Flip 5, echipa Samsung a trecut prin nenumărate prototipuri care au fost arătate ziariștilor de la TechRadar, dar și celor de la alte publicații, la Galaxy Unpacked de la Seul.

Posibil un slot pentru S Pen pe Galaxy Z Fold 6

Alături de stilou, Samsung a luat în considerare o mare varietate de rapoarte de aspect pentru Galaxy Z Fold 5. Au fost testate inclusiv unele care au făcut ca ecranul exterior să arate considerabil mai larg și, da, mai mult ca un Google Pixel Fold. Dar, echipa de design a Samsung a rămas cu factorul de formă relativ îngust și înalt, deoarece consideră că oferă cea mai bună „utilizabilitate, aderență și portabilitate”.

Raportul de aspect se referă la relația lățimii cu înălțimea, nu la dimensiunea imaginii. Este exprimat ca două numere separate cu aceeași unitate de lungime. La raportul de aspect 19: 9, o imagine poate fi de 19 cm înălțime și 9 cm lățime.

Faptul că Samsung a analizat alte rapoarte de aspect ne punem întrebarea dacă vom vedea o schimbare aici în viitor. Când Samsung era singur pe piața pliabilă își putea permite să spună utilizatorilor cum trebuie să fie experiența lor pliabilă. Acum, totuși, consumatorii văd și alte modele pliabile, iar Samsung ar putea fi nevoit să schimbe ceva aici. Poate când vine timpul să proiecteze pe Galaxy Z Fold 6.

Totuși, potențiala excludere a S Pen-ului interiorul lui Galaxy Z Fold 5 a intrigat cu adevărat. Cu Galaxy S23 Ultra am văzut că Samsung poate integra cu ușurință stiloul în corpul unui smartphone subțire. În plus, Samsung a trebuit să ia în considerare și includerea unui S Pen în prețul de peste 1.800 de euro a lui Fold 5. La urma urmei, puțini oameni au adoptat dispozitivele pliabile și chiar mai puțini înțeleg potențialul de productivitate a lui Galaxy Z Fold 5.

La un telefon pliabil „fiecare milimetru, fiecare gram contează”

Ce modalitate mai bună de a educa consumatorii este decât să-i vezi pe cei cu un Galaxy Z Fold 5 folosind un S Pen pe care îl scot din telefon și îl folosesc pentru a desena, a lua notițe sau a marca un document pe ecranul principal deschis.

Sunt multe de luat în considerare. Nu poți doar să bagi un stilou acolo. Dacă bagi un pix înăuntru, există și alte consecințe legate de costuri. Deocamdată, am decis să nu avem stiloul în Fold.” A spus șeful Samsung MX Design, Hubert Lee.

Aceste consecințe sunt probabil greutatea, grosimea și durata de viață a bateriei dispozitivului. Totul s-ar schimba cu un stilou plasat în slotul din corp. Telefonul s-ar putea să devină mai gros, puțin mai greu și cu siguranță veți pierde din capacitatea bateriei. Ultimul motiv trebuie luat neapărat în seamă. Actualul Fold 5 are aceeași capacitate și durată de viață a bateriei ca Samsung Galaxy Z Fold 4. Samsung chiar nu își poate permite să piardă câteva ore de performanță pentru un S Pen integrat.

Dar, la dezvoltarea acestor produse, „fiecare milimetru, fiecare gram contează”, a spus vice-președintele executiv Samsung și șeful biroului de cercetare și dezvoltare, Won-Joon Choi.