Galaxy Z Fold 5 nu va avea slot pentru stylusul S Pen

263
Samsung Galaxy Z Fold 5 nu va avea slot pentru un S Pen
Sursa foto: galaxyclub.nl

De câțiva ani încoace, noile telefoane Fold au fost întotdeauna însoțite de zvonuri că vor avea un stilou S Pen încorporat. În ciuda zvonurilor pro slot și S Pen, viitorul Samsung Galaxy Z Fold 5 nu va avea un S Pen încorporat. Dispozitivul este pur și simplu prea subțire pentru a găzdui un astfel de stylus. Și, începând cu Fold 5,  devine și mai siluet.

Chiar dacă am vrea un slot pentru S pen pe Samsung Galaxy Z Fold 5 sau un alt viitor Fold, este ușor de înțeles de ce nu se poate. Forma în sine, mai ales când este închis se potrivește aproape perfect cu un stilou. Când este decis vedem utilitatea acestui S Pen. Un Galaxy Z Fold cu S Pen încorporat ar fi succesorul suprem pentru Galaxy Note. De exemplu și Galaxy S23 Ultra are un slot și un S Pen garat. Cu toate acestea, pentru Galaxy Z Fold nu este chiar atât de simplu.

Pentru că, deși un Galaxy Z Fold pliat este relativ gros când este pliat, fiecare jumătate a dispozitivului în sine este extrem de subțire. Mult prea subțire pentru a include un slot pentru S Pen. Mai mult, cu balamaua existentă înseamnă că există deja mai puțin spațiu pentru baterie. Un stylus ar elimina o parte din dimensiunea bateriei și automat din capacitatea acesteia. Din punct de vedere tehnic, un Z Fold cu un S Pen încorporat nu a fost niciodată fezabil.

Samsung Galaxy Z Fold 5 fără slot pentru S Pen

Prin urmare, nici Samsung Galaxy Z Fold 5 nu va primi unul, potrivit site-ului tehnic sud-coreean ETNews, citat de GalaxyClub. Nu numai că Samsung nu va pune un stilou în următorul pliabil, dar dispozitivul va fi chiar mai subțire decât predecesorii săi. Deci este și mai puțin loc pentru celebrul stylus Samsung.

Vivo X5 Max este cel mai subțire telefon din lume. Are o grosime de doar 4,75 mm! Are un ecran cu diagonala de 5,5 inch (13,97 cm), un procesor Snapdragon 615, o baterie de 2.300 mAh și o greutate de 156 grame.

Faptul că dispozitivul devine din ce în ce mai subțire este desigur o veste bună. La urma urmei, Z Fold-urile anterioare au fost întotdeauna destul de groase când sunt pliate. Galaxy Z Fold 4, de exemplu, are 14,2 milimetri grosime. Galaxy Z Fold 5 va avea „doar” 13,4 mm grosime, datorită noii balamale pe care o are dispozitivul.

În plus, Galaxy Z Fold 5 nu este doar mai subțire, ci și mai ușor. Mai exact, cu treisprezece grame mai ușor decât Samsung Galaxy Z Fold 4. La urma urmei și acest lucru este un argument important pentru unii cumpărători. O serie de componente importante au pur și simplu greutatea lor. La baterie, de exemplu, nu ne place să vedem economii.

După cum arată acum, Fold 5 va avea un design mai subțire și o balama mai bună. Dar, poate cel mai important argument este procesorul Snapdragon 8 Gen 2 pe care îl cunoaștem – și îl iubim și în seria Galaxy S23. Samsung Z Fold 5 va fi lansat în august, împreună cu Galaxy Z Flip 5. Cam în același timp, Samsung va lansa și seria Galaxy Tab S9 și seria Galaxy Watch 6.