Galaxy Z Fold 6 va fi mai subțire, dar tot cu o cameră de 50 MP

304
Galaxy Z Fold 6 va avea un profil mai subtire
Sursa foto: via phonearena.com

Galaxy Z Fold 5 și Z Flip 5 au fost adăugate în această vară la portofoliul Samsung de telefoane pliabile. Modelul tip carte, Galaxy Z Fold 5, a adus puține îmbunătățiri în comparație cu predecesorul său, Galaxy Z Fold 4. Cu toate acestea, rămâne o alegere excelentă pentru cei dornici să aibă un telefon/tabletă puternic și elegant. Deja sunt tot mai multe informații că Samsung Galaxy Z Fold 6 ar putea să nu aducă îmbunătățiri semnificative.

În timp ce Samsung ar putea avea unele upgrade-uri pentru Z Fold 6, o nouă cameră nu pare să facă parte din plan. Cunoscutul Ice Universe, o sursă serioasă și inepuizabilă de informații despre produsele mobile Samsung, citat pe PhoneArena, sugerează că Galaxy Z Fold 6 va rămâne cu aceeași cameră principală de 50 MP aflată pe Galaxy Z Fold 5 și Samsung Galaxy Z Fold 4.

Don’t expect much change in Galaxy Z Fold 6. At least we can be sure of the camera. It is the same as Fold4 and Fold5, that’s for sure.” A scris Ice Universe pe X/Twitter. Adică – “Nu vă așteptați la multe schimbări în Galaxy Z Fold 6. Cel puțin putem fi siguri de cameră. Este la fel ca Fold 4 și Fold 5, asta e sigur.

Galaxy Z Fold 6 va fi mai subțire și va avea de luptat cu OnePlus Open

De anul trecut, Samsung și-a echipat dispozitivele din seria Fold cu o cameră principală de 50 MP. Este un upgrade notabil față de camera de 12 megapixeli din Galaxy Z Fold 3. Dacă zvonul este adevărat, pliabilul 2024 ar putea menține această cameră principală, pe care, de fapt, compania o folosește și pe Galaxy S23 și Galaxy S23+.

Odată cu debutul OnePlus pe piața telefoanelor pliabile cu OnePlus Open, Samsung se confruntă cu o concurență sporită. Și, deși Samsung ar putea să nu facă upgrade-uri în departamentul foto, se pare că lucrează pentru a face telefonul mai subțire.

TheElec este un ziar sud-coreean online specializat în știri din diverse industrii de componente electronice, inclusiv semiconductori, afișaje și baterii. TheElec furnizează rapid și echidistant știri tech de pe piața internă și internațională.

Potrivit site-ul tehnic sud-coreean The Elec, Samsung vrea să folosească un sistem de inginerie inversă a celor mai recente dispozitive pliabile din China pentru a înțelege cum a obținut OnePlus un design mai subțire. Apoi Samsung vrea să aplice acest sistem viitoarelor sale pliabile, urmărind un factor de formă mai subțire în comparație cu telefoanele pliabile anterioare. OnePlus Open are o grosime de doar 11,7 mm.

Galaxy Z Fold 5 are 13,4 mm grosime când este pliat. Huawei Mate X3, (lansat în aprilie), are o grosime de 11,8 mm, iar Mate X5, (septembrie), are 11,1 mm. Mix Fold 3 de la Xiaomi, dezvăluit în august, are o grosime când este pliat de 10,9 mm. În mod clar, există loc de îmbunătățire în materie se siluetă pentru Galaxy Z Fold 6.

Posibil o cameră de 50 MP pe Galaxy Z Flip 6

Pe de altă paret, se pare că Galaxy Z Flip 6 va veni cu o cameră principală de 50 MP îmbunătățită semnificativ. Această îmbunătățire ar putea crește capacitățile foto ale Flip-ului viitor aliniindu-le cu Fold 5 și Fold 6. Desigur, în timp ce Galaxy Z Fold 5 se mândrește cu trei camere la spate, este greu de crezut că Flip 6 va primi o cameră suplimentară față de Galaxy Z Flip 5, după upgrade-ul speculat la camera sa principală.

Față de cei 8 GB de RAM de pe Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Flip 6 ar putea primi și o variantă de 12 GB de memorie RAM sau chiar o variantă de 1 TB. Un procesor nou Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy va fi sigur la bordul celor două telefoane pliabile de anul viitor.

Sigur că multe se mai pot schimba până peste aproximativ un an când vor fi lansate Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6.