Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra totuși există!

105
Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra
Sursa foto: nextpit.com

În acest an au fost mai multe speculații că Samsung va lansa o variantă pliabilă Galaxy Z Fold 6 Ultra. Având în vedere că modelele Ultra sunt cele mai scumpe din seria Galaxy S, era clar că acest pliabil ar fi o versiune mai premium și mai scumpă a modelului standard pliabil. Acum, o nouă informație susține această afirmație. Numărul de model asociat al smartphone-ul pliabil Fold 6 Ultra menționat a fost depistat online. Dar, este nevoie de mai multe explicații.

Colegii noștri de la site-ul olandez GalaxyClub au aflat că Galaxy Z Fold 6 poartă numărul de model SM-F958. Acest lucru, potrivit Nexpit, confirmă două lucruri despre viitorul dispozitiv. În primul rând, Galaxy Z Fold 5 de anul trecut are numărul de model SM-F946, așa că numărul „5” din noul număr de model în primul înseamnă seria pliabilă de nouă generație.

Pentru al doilea, existența pliabilului Ultra este dată de faptul că Galaxy S24 Ultra are numărul de model SM-S928, cu ultima cifră “8” asociată ca model Ultra în convenția de denumire a smartphone-ului Samsung. Deci, varianta Galaxy Z Fold 6 Ultra există.

Cu toate acestea, sursa afirmă că dispozitivul ar putea avea o disponibilitate limitată. Momentan un singur număr de model a fost depistat: SM-F958N. Litera „N” din numărul de model indică un model destinat pieței sud-coreene. Se pare că acest model este deja în dezvoltare. Cu toate aceasta, s-ar putea ca Samsung să lanseze Galaxy Z Fold 6 Ultra doar pe tren propriu. Apoi, în funcție de cum este primit, să fie lansat pe alte piețe.

În martie 2024 sistemul de operare Android 14 avea o cotă de piață de 24,5% în România. Primul loc era ocupat de Android 13 cu o cotă de 29,54%. Android 12 avea 15,06%, fiind urmat de Android 11 (11,0%) și Android 10 cu 10,14%.

Nu este clar cum va diferenția Samsung pe Galaxy Z Fold 6 de modelul Ultra. Ceea ce este sigur de presupus, este că ambele ar putea fi alimentate de Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy și ar putea rula pe sistemul de operare Android 14.

Pe baza detaliilor și zvonurilor disponibile, Galaxy Z Fold 6 Ultra are un cadru mai boxer, cu părți mai plate. Acesta are un nou design, puțin mai scurt, dar mai larg. În același timp și ecranele, intern și extern, sunt mai largi. În plus, viitorul Fold 6 Ultra pliabil va utiliza pentru rame aliajul din titan existent în Galaxy S24 Ultra.

În același timp, sunt informații că Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 vor avea un ecran pliabil mai robust numit „IronFlex”. Între timp, viteza de încărcare a celor două pliabile pare să dezamăgească, rămâne neschimbată la 25W.

Nu știm momentan cât de mult va costa Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra, nici măcar nu putem specula. Sigur prețul va fi mai mare față de actualul Galaxy Z Fold 5. Se așteaptă ca Samsung să lanseze noile smartphone-uri pliabile în 10 iulie la Paris. Și în afară de noile pliabile, cel puțin seria Galaxy Watch 7 și inelul Galaxy Ring vor debuta la același eveniment.