Samsung Galaxy Z Slide: un telefon rulabil posibil la Unpacked 2022

552
Samsung Galaxy Z Slide un telefon rulabil posibil la Unpacked 2022
Sursa Foto: letsgodigital.org

Azi va fi organizat un eveniment major Samsung Galaxy Unpacked 2021. În cadrul acestuia vor fi anunțate smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Ambele pliabile sunt semnificativ îmbunătățite față de predecesorii lor. S-a crezut și sperat la un moment dat că Samsung va lansa și primul său smartphone rulabil în 2021. Cu toate acestea, pare foarte probabil ca acest Galaxy Z Slide sau Galaxy Z Roll să nu fie lansat până în 2022.

În ceea ce privește designul, Samsung pare să dezvolte un model cu o cameră sub ecran și suport S Pen. Ecranul flexibil se extinde spre spate. Recent Samsung a primit și un brevet pentru un smartphone retractabil cu afișaj roll-up. În mod remarcabil, brevetul Samsung Galaxy Z Slide a fost solicitat în Germania. Nu am mai văzut asta până acum. Astfel de brevete pentru tehnologii într-un stadiu incipient de dezvoltare sunt de obicei cerute în Coreea. Pe măsură ce dezvoltarea progresează, brevetele sunt apoi depuse la USPTO și WIPO. De data aceasta, însă, brevetul a fost depus în Germania pentru a asigura tehnologia pentru piața europeană cât mai repede.

Samsung Galaxy Z Slide va fi lansat probabil în 2022

Brevetul numit „Elektronische Vorrichtung mit flexibler Anzeige” a fost solicitat de Samsung Electronics la Deutsches Patent- und Markeamt la 29 aprilie 2021. Documentația de 36 de pagini a fost aprobată și publicată pe 29 iulie 2021. Brevetul a fost inclus și în baza de date a Oficiului Mondial de Proprietate Intelectuală (OMPI).

Este un smartphone rulabil elegant, poate fi numit Samsung Galaxy Z Slide sau Galaxy Z Roll. În forma sa cea mai compactă, aveți un dispozitiv obișnuit în mâini, cu un ecran rotunjit în stânga. Pe spate, jumătatea dreaptă a smartphone-ului are și o suprafață de afișare. Datorită cadrului îngust lateral, par a fi două afișaje, dar este un ecran mare și flexibil.

Deutsche Patent- und Markenamt până în 1998 Oficiul de Brevete din Germania. Este o autoritate federală a Ministerului Federal al Justiției. A fost fondat la 1 iulie 1877 la Berlin ca Oficiul Imperial de Brevete. Acum are sediul în München.

Dacă aveți nevoie de o suprafață mai mare a ecranului, puteți converti cu ușurință telefonul într-un format de tabletă. Văzută din față, partea dreaptă a ecranului poate fi extrasă, după care puteți mări suprafața ecranului cu aproximativ 40-50%. Interfața cu utilizatorul este adaptată automat în funcție de modul în care dispozitivul este utilizat.

Pentru a face o idee mai bună despre tehnologia brevetată, designerul grafic Technizo Concept a creat o serie de randări 3D pentru LetsGoDigital pe baza imaginilor brevetate de Samsung Electronics.

Balamale multi-link pe telefonul rulabil Samusng

În cazul în care dispozitivul este rulat, ecranul nu este susținut de carcasă. Samsung folosește, de asemenea, o rolă pentru a menține o formă de spațiu între ecranul flexibil și componentele interne. Cu toate acestea, Samsung nu folosește magneți pentru ca ecranul să nu aibă cute. Samsung alege să aplice mai multe pelicule flexibile / elastice în jurul rolei. Acestea asigură o anumită distanță între ecran și rolă, pentru a preveni fricțiunea – ceea ce ar afecta în mod evident experiența utilizatorului în timpul rulării și lansării.

În plus, este implementată o structură cu balamale multi-link, care ar trebui să contribuie și la crearea unui ecran plat, fără riduri. Această ingenioasă balama multiplă acceptă afișajul flexibil, unde este trasă din poziția îndoită prin partea stângă a dispozitivului. În plus, ecranul este susținut de o placă rigidă, unde este scos și nu mai este susținut de carcasă.

Această soluție va fi, fără îndoială, mai costisitoare de fabricat și implementat, cu toate acestea pare a fi o soluție solidă. În plus, trebuie precizat că documentația este concepută în așa fel încât presupunem că Samsung a dezvoltat efectiv această tehnologie.

Funcționarea ecranului de roll-up este identică. Cu toate acestea, Samsung a plasat un cadru peste o parte a ecranului, care protejează partea laterală a dispozitivului. Acest lucru avantajează fără îndoială robustețea. În plus, geamul din spate ocupă mai puțin de jumătate din suprafața totală. Aceasta înseamnă că această parte a ecranului rămâne utilizabilă chiar și atunci când lansați complet dispozitivul.

Procesul de roll-up și roll-out este activat printr-un buton

Procesul de rulare și derulare – roll-up și roll-out este automat și poate fi activat de utilizator prin simpla apăsare a unui buton. Această funcționalitate poate fi pusă la dispoziție printr-un buton separat, dar poate fi, de asemenea, încorporată în butonul de alimentare care este plasat în partea superioară a dispozitivului. Senzorul de amprentă va fi integrat sub afișaj.

Opțional, dispozitivul poate fi echipat cu suport S Pen. Sună destul de plauzibil, deoarece Galaxy Z Fold 3 5G așteptat la sfârșitul acestei săptămâni va fi, de asemenea, compatibil cu stiloul Samsung. Pentru aceasta a fost dezvoltată o ediție specială S Pen Fold. S Pen Pro va fi probabil și compatibil cu noul Fold, care va avea și Bluetooth.

De asemenea, este izbitor faptul că Samsung vorbește despre integrarea unei camere sub-display cu acest model. Galaxy Z Fold 3 va fi primul smartphone pliabil cu o cameră selfie sub ecran flexibil. Este un senzor de imagine de 4MP, a cărui calitate nu este de așteptat să fie excelentă.

Nu trebuie să fie o problemă, deoarece se referă la o cameră suplimentară. Acest lucru se aplică și acestui smartphone rulabil, deoarece, deoarece dispozitivul are și o suprafață a ecranului pe spate, acolo este posibil să faceți și selfie-uri cu camera principală. Cu ceva timp în urmă, Samsung a înregistrat și un smartphone rulabil cu o cameră sub panou.

Nou design și noi camere special concepute pentru telefoanele rulabile

În ceea ce privește camerele din spate, imaginile originale din brevet arată dual-camera plasată vertical. Cu toate acestea, documentația vorbește despre integrarea mai multor camere, de exemplu o cameră cu unghi larg, o cameră cu teleobiectiv și o cameră pentru realizarea de prim-planuri.

Toate smartphone-urile rulabile pe care le-am întâlnit până în prezent – de la prototipuri la brevete – pot fi împărțite aproximativ în două tipuri de modele. Primul model – gen Oppo x 2021 – folosește un cadru intern, care se mișcă odată cu el când afișajul flexibil este scos. Cu toate acestea, modelul pe care Samsung l-a brevetat de data aceasta a fost proiectat semnificativ mai puțin gros. Acolo unde ecranul flexibil a fost lansat – în cele din urmă, de data aceasta a fost folosită doar o placă rigidă pentru suport și nu un cadru complet. Acest design va fi mai ușor de manevrat în modul peisaj atunci când este extins. Astfel rămâne subțire cu partea mai ușoară în sus pentru o potrivire bună la mână.

Un alt avantaj al acestui design este partea suplimentară a ecranului din spate. Acest lucru este posibil prin modul în care ecranul de rulare este stocat în carcasă. Acest lucru lasă, de asemenea, spațiu suplimentar în carcasă pentru componentele necesare. Prin utilizarea unui cadru intern, se pierde mult spațiu, probabil în detrimentul dimensiunii bateriei.

În plus, calitatea imaginii tehnologiei camerei sub panou (UPC) nu este încă egală cu cea a unei camere normale. Atâta timp cât calitatea camerei in-display nu este suficientă, acest model poate oferi o alternativă bună. În cele din urmă, datorită părții de afișare din spate, puteți face și selfie-uri cu camera principală. UPC poate fi apoi utilizat, de exemplu, pentru efectuarea de apeluri video, unde de obicei nu este necesară o rezoluție înaltă.

Baterie și software pe viitoarele telefoane rulabile Samsung

Ceea ce provoacă o experiență negativă a utilizatorului sunt opțiunile de încărcare rapidă. Samsung a acumulat o întârziere imensă în acest domeniu. Seria Galaxy S21 acceptă doar încărcare rapidă de 25W, în timp ce multe modele chineze oferă cel puțin 65W. Ieri China a reglementat încărcarea rapidă la maximum 50W! Sunt informații că seria Galaxy S22, așteptată la începutul anului 2022, va veni cu încărcare de 65W. Acest lucru va face o diferență semnificativă ca timp de încărcare.

Ceea ce nu veți găsi pe hârtie, dar o simțiți în practică, este experiența software care este pur și simplu foarte bună la Samsung. Traducerile sunt mai precise și există multe funcții inteligente încorporate pe care nu le veți găsi pe toate modelele concurente. În plus, Samsung oferă actualizări Android (3 ani) și actualizări de securitate (4 ani – și 5 ani pentru modelele Enterprise) pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să puteți profita și de cele mai recente caracteristici pentru mai mult timp. Cu toate acestea mai nou și companiile chineze încep să acorde o atenție tot mai mare acestui lucru.

Întrebarea acum este unde va merge Samsung în viitor? Se așteaptă ca Samsung să se concentreze în continuare pe smartphone-urile pliabile și rulabile în perioada următoare. Cu siguranță nu este de neconceput ca Samsung să introducă primul său telefon rulant în timpul Galaxy Unpacked 2022.

Producătorul sud-coreean a înregistrat deja două nume de modele posibile; Galaxy Z Roll și Galaxy Z Slide. Este momentan neclar dacă acestea sunt două dispozitive diferite. Deși diferențele dintre ele sunt încă necunoscute, pot fi telefoane diferite unul cu un ecran orizontal și unul cu ecran vertical.

SURSĂLetsGoDigital