Gboard permite recunoașterea scrisului de mână pe Galaxy Z Fold 5

216
Gboard permite recunoasterea scrisului de mana pe Galaxy Z Fold 5
Sursa foto: androidpolice.com

Aplicația Google Gboard are acum recunoașterea scrisului de mână. În acest fel aplicația permite utilizatorilor să scrie în câmpuri de text și să îl convertească automat în text introdus. Funcția este disponibilă pe tabletele Pixel, dar și Galaxy Z Fold 5, utilizând un stylus pentru introducerea textului. Recunoașterea scrisului de mână poate fi personalizată în setările tastaturii Google.

Dacă utilizați o tabletă Android probabil că utilizați și aplicația Google Gboard pentru introducerea textului. Tastatura Google include multe funcții, oferindu-i un avantaj față de concurență. Dar există o zonă în care tastatura Google nu este la cel mai înalt nivel: recunoașterea scrisului de mână.

Acum Google introduce recunoașterea scrisului de mână cu Gboard, funcția fiind disponibilă inclusive pe telefon pliabil Galaxy Z Fold 5. Potrivit AndroidPolice, dacă utilizați un stilou cu noile tablete Samsung Galaxy Tab sau Galaxy Z Fold 5, puteți folosi S Pen-ul pentru a scrie în câmpurile de introducere a textului. Alte sarcini comune, cum ar fi ștergerea, inserarea unei linii noi sau alăturarea cuvintelor, sunt, de asemenea, ușoare cu diverse gesturi.

Cu suport pentru scriere de mână, puteți scrie în orice câmp de text, iar Gboard îl va converti automat în text tastat. Conversia are loc atunci când treceți la scrierea unui alt cuvânt. Caracteristica este similară cu funcționalitatea Scribble disponibilă pe iPad atunci când utilizați un creion Apple.

Când utilizați recunoașterea scrisului de mână, va apărea o bară de instrumente plutitoare pentru a oferi acces rapid la emoji, selector de limbă, clipboard și altele. Puteți personaliza viteza scrisului de mână și lățimea cursei din câmpurile „Scrieți în text” din setările Gboard. Aplicația de tastatură Goolge acceptă până la 550 de limbi în total, dar numai maximum trei pe dispozitiv.

Gboard este o aplicație de tastatură virtuală dezvoltată de Google pentru Android și iOS. A fost lansat pentru prima dată pe iOS în mai 2016 și apoi pe Android în decembrie. Tastatura Google are peste cinci miliarde de instalări din Google Play.

Cea mai bună parte este că recunoașterea scrisului de mână Gboard nu este exclusivă pentru tablete. Este disponibil și pe Samsung Galaxy Z Fold 5. Deci, dacă utilizați un S Pen cu pliabilul Samsung puteți utiliza noua adăugare în Gboard pentru a introduce text rapid. Recunoașterea scrisului de mână în Gboard vine pe măsură ce Android 14 adaugă suport nativ pentru stylus la sistemul de operare. Deci, dacă tableta nu rulează cea mai recentă versiune Android 14 și One UI 6.0, este puțin probabil să aveți acces momentan la această funcție.

Suportul pentru scriere de mână în Gboard este posibil să nu fie disponibil imediat pe dispozitivul dvs. pentru că Google acum a lansat funcția. Funcția necesită descărcarea de resurse suplimentare în fundal, așa că asigurați-vă că tableta este încărcată și conectată la Wi-Fi dacă nu vedeți momentan opțiunea în setările tastaturii.