Google Gemini AI ar putea ajunge pe telefoanele Galaxy

280
Google Gemini AI
Sursă foto: Eraspace

După ce ChatGPT a fost lansat în noiembrie 2022, Google a fost nevoit să-și accelereze tehnologiile AI. În urmă cu câteva luni, Google a dezvăluit chatbot-ul conversațional Google Bard, alimentat de LaMDA „Language Model for Dialogue Applications„. În mai, compania și-a îmbunătățit modelul AI cu lansarea PaLM “Palm Artificial Intelligence”. La sfârșitul săptămânii trecute Google a dezvăluit un model bazat pe inteligența artificială și mai puternic, sub forma Gemeni AI.

Acest model alimentează acum chatbot-ul Google Bard, acum cu performanțe mult mai bune. Gemini AI va veni și pe telefoanele Samsung Galaxy și alte telefoane Android. Gemini are trei versiuni: Gemini Ultra, Gemini Pro și Gemini Nano. Gemini Ultra este cel mai puternic și necesită ca web-ul să funcționeze. Google susține că are performanțe mai bune decât GPT-4, al patrulea din seria GPT, care alimentează ChatGPT acum. Google Bard este acum alimentat de Gemini Pro.

Gemini AI Nano este o versiune mai mică pentru dispozitivele mobile. Gemini Nano oferă acum mai multe funcții pe smartphone-ul Pixel 8 Pro. De exemplu, aplicația Voice Recorder oferă o funcție de rezumat chiar și fără o conexiune la internet. Deci, înregistrările vocale ale conversațiilor și interviurilor pot fi rezumate chiar dacă Pixel 8 Pro nu este conectat la internet, potrivit SamMobile. Această funcție va ajunge în curând la diferite aplicații de mesagerie.

Gemini a fost și al doilea program spațial al NASA (după programul Mercury). Au fost zece zboruri spațiale cu om la bord în perioada 1965 – 1966. Gemeni a fost prima navă spațială care transporta astronauți și avea computer de bord.

Gemini AI alimentează și Google Assistent cu Bard pe unele smartphone-uri Pixel. Google a spus că Android 14 cu AI Core va permite dezvoltatorilor să folosească funcții AI precum Gemini Nano pe telefoanele cu Tensor G3 și alte procesoare de smartphone-uri emblematice de la MediaTek, Samsung System LSI și Qualcomm. Compania Google a spus că va anunța în curând suport pentru mai multe dispozitive și parteneriate cu mai mulți parteneri producătrori de cipuri. Deși compania nu a dezvăluit prea multe, se pare că Gemini AI poate rula pe cipuri emblematice, inclusiv Dimensity 9300, Exynos 2400 și Snapdragon 8 Gen 3.

Sunt informații că seria Galaxy S24 va fi lansată cu procesoare Exynos 2400 și Snapdragon 8 Gen 3. Deoarece Gemini Nano poate rula pe telefoane alimentate de aceste cipuri, probabil ca acesta să ofere funcții AI similare, inclusiv răspunsuri mai inteligente de la asistenții alimentați de AI. Samsung a anunțat deja Galaxy AI, care va oferi traducere instantanee în timp real în timpul apelurilor vocale. Ne așteptăm ca Samsung să anunțe mai multe funcții AI în timpul lansării seriei Galaxy S24.