General Motors vrea baterii și piese pentru EV de la Samsung

176
General Motors CEO meets Samsung EV batteries
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung produce o mulțime de lucruri, altele decât smartphone-uri, tablete și televizoare. Produce panouri de afișare, baterii și diverse piese electronice utilizate de mai multe firme din întreaga lume. În acest fel Samsung colaborează cu foarte multe companii globale pentru a le furniza diferite componente. Zilele trecute CEO-ul General Motors, Mary Barra, s-a întâlnit cu oficiali de rang înalt Samsung pentru a colabora pentru baterii și alte componente electronice pentru vehicule electrice (EV).

Potrivit agenției de presă Yonhap, CEO-ul General Motors a fost Coreea pentru a se întâlni cu directorii unor sucursale Samsung. Mary Barra a avut pe agenda întâlniri cu oficiali Samsung Display, Samsung Electro-Mechanics și Samsung SDI. Ea s-a întâlnit cu șeful Samsung Display, Choi Joo-sun, cu CEO-ul Samsung Electro-Mechanics, Chang Duck-hyun, și cu șeful Samsung SDI, Choi Yoon-ho. Potrivit SamMobile, aceasta a fost prima vizită oficială a lui Mary Barra în Coreea de Sud de când a devenit CEO GM în 2016.

Mary Barra a discutat despre cooperarea privind construcția în curs a unei fabricii baterii EV rezultate din colaborarea Samsung SDI și General Motors. Această fabrică de baterii pentru vehicule electrice este construită în statul Indiana din SUA. Companiile plănuiesc să înceapă operațiunile la fabrica de baterii până în 2026. Se estimează că fabrica va avea o capacitate de producție de 30 gigawați pe oră.

CEO-ul General Motors Mary Barra a discutat, de asemenea, despre colaborări legate de utilizarea senzorilor de camere Samsung și a panourilor de afișare pentru mașinile conectate și EV ale companiei GM. Samsung livrează astfel de camere și ecrane OLED pentru mai mulți producători de autovehicule din lume.

De la înființarea sa (1908) GM a deținut un total de 43 de mărci diferite de vehicule în toată lumea, inclusiv companii de tractoare, de aviație și furnizori de piese. Printre acestea sunt Pontiac, Oldsmobile, Saab, Opel, Vauxhall sau Lotus.

CEO-ul GM s-a întâlnit și cu directori ai LG Energy Solutions în timpul acestei călătorii în Coreea de Sud. General Motors și LG Energy Solutions construiesc o fabrică separată de baterii EV situată în Michigan, SUA. Samsung SDI și LG Energy Solutions sunt rivali în domeniul bateriilor EV. În același timp LG Display și Samsung Display sunt rivali pe piața OLED pentru smartphone-uri, laptop-uri, televizoare și EV-uri.